Торт Чародійка – 7 покрокових рецептів смачного домашнього торта

Ласунам, що стежать за своєю фігурою, доведеться за смаком торт «Чародійка», який відрізняється низькою калорійністю, в порівнянні з іншими видами подібних десертів. Поява цього кондитерського виробу йде коріннями в радянську епоху, але зустріти його в магазинах можна і сьогодні. Проте приготований своїми руками десерт буде ще смачніше і апетитніше.

Торт «Чародійка» – рецепт по ГОСТу СРСР

Десерт з ніжною основою і легким кремом готується з:

  • склянки в/з борошна;
  • 450 г цукру;
  • 6 яєць;
  • ½ Упаковки пекарського порошку;
  • 2 склянок нехолодного молока;
  • ½ Пакування вершкового масла 200 г;
  • 50 г сметани;
  • повної ложки какао.

Спосіб втілення рецепта в життя:

  • На початку готується кремоподібна мастило шляхом збивання 2 яйця зі склянкою цукру і п’ятою частиною борошна до зникнення цукрових кристалів.
  • Яєчно-цукрова суміш заливається теплим молоком, після чого маса з додаванням ¼ пачки масла нудиться на плиті, поки останній не розтопиться.
  • У глибокому посуді для приготування тіста яйця, що залишилися, розтираються з другим склянкою цукру. Після його розчинення додається суміш борошна з розпушувачем.
  • Замішане тісто виливається у вогнетривку форму, яка на 35 хвилин ставиться в духовку з температурою 180 °C.
  • Після готовності випечений бісквіт ділиться навпіл. Кожна частина присмачується кремом.
  • У невеликій ємності до кипіння доводяться сметана і залишилася цукровий пісок. До них всипається какао і поступово додається друга половина олії.
  • Приготовленої однорідної покривається глазур’ю верхній бісквітний коло.

Готуємо в мультиварці

 

Якщо духовка вийшла з ладу або занадто жарко, щоб її включати, це ще не привід відмовлятися від випічки.

Смачне кондитерський виріб можна створити за допомогою мультиварки.

Потрібно нескладний продуктовий набір.

  • 4 холодних яйця;
  • пів-упаковки пекарського порошку;
  • 220 г звичайного білого;
  • 200 г в/з борошна.

У крем підуть:

  • стакан теплого молока;
  • 40 г у/з борошна;
  • 1 яйце;
  • півсклянки білого цукру;
  • шматочок жирного масла;
  • ванільний цукор.

В глазур використовуємо:

  • 50 мл молока;
  • стільки ж масла;
  • 30 г порошку какао;
  • 50 г пудри з цукру.

Торт «Чародійка» в мультиварці готується наступним чином:

  • Основа для майбутнього коржа готується із збитої яєчно-цукрової маси і доданої порційно борошняної суміші з розпушувачем. Заготівля-основа випікається 1 годину на програмі «Випічка» в заздалегідь промасленим чашу мультиварки.
  • Витягнута і остуженная бісквітна основа десерту ділиться на 3 частини, які промащуються кремом.
  • Для приготування останнього яйце, цукровий пісок, ванілін і борошно забиваються, після чого з’єднуються з молоком.
  • Маса ставиться на повільний вогонь у металевій посудині, куди після загустіння вмісту додається шматочок масла.
  • Верх і боки торта змащуються глазур’ю, заздалегідь підготовленої з молока, пудри і какао, до яких після закипання додано масло.

З маскарпоне

 

Додавання італійського вершкового сиру в рецептуру торта дозволяє за чашкою чаю насолодитися дивовижним кондитерським виробом з делікатними смаковими нотками.

Для тіста потрібно:

  • 4 яйця;
  • ½ Упаковки пекарського порошку;
  • 220 г цукрового піску;
  • 200 г борошна.

Для створення крему:

  • 200 мл молока;
  • 40 р борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 г цукру
  • 200 р «Маскорпоне»;

Глазур готується з:

  • 100 г цукру;
  • 30 г какао;
  • 50 мл молока;
  • шматочки вершкового масла.

Спосіб підготовки:

  • З яєць, цукру, просіяного борошна і розпушувача готується суміш з однорідною структурою, яка виливається у форму для випікання.
  • У духовку відправляється майбутній корж (він буде після випікання поділений навпіл) на 35 хвилин.
  • Для створення крему всі вищевказані складові, виключаючи сир, перемішати в мисці і ставлять на плиту, де на слабкому вогні доводять до кипіння.
  • Злегка остигнула основа крему збивається з вершковим сиром.
  • Бісквітні кола змащуються одержаним складом, формуючи торт.
  • Верхній корж поливається глазур’ю, заздалегідь підготовленої за стандартною схемою.

Торт «Чародійка» від Ірини Хлебниковой

Ірина Хлєбнікова пропонує свій рецепт смачного десерту, для виконання якого знадобляться цілком доступні продукти.

Для бісквіта:

  • по 120 г борошна і цукру;
  • 4 яйця;

Приготування крему вимагає наявності:

  • 300 мл молока;
  • яйця;
  • 80 г цукру;
  • у 3 рази меншої кількості борошна;
  • шматочки вершкового масла;
  • 150 мл вершків;
  • щіпки солі:
  • 20 р цукрової пудри.

Для просочення:

  • стопка води;
  • в 2 рази менше коньяку.

Глазур готується з:

  • плитки шоколаду;
  • шматочки вершкового масла.

Черговість дій:

  • Збита яєчно-цукрова маса з’єднується з просіяним борошном.
  • Отримана однорідна суміш випікається в круглій вогнетривкої формі близько 40 хвилин.
  • У цей час робиться основа ніжного крему з яйця, молока цукрових пудри і піску, борошна, солі.
  • Після закипання збитою суміші при постійному помішуванні на повільному вогні вводяться масло і вершки.
  • Остиглим кремом змащуються просочені пласти попередньо розрізаного вздовж бісквіта.
  • У фіналі процесу приготування торт змащується шоколадною глазур’ю.

З черемхового борошна

 

Черемхова борошно, яка виходить шляхом перемелювання ягід черемхи, надає десерту неповторний мигдально-шоколадний аромат і присмак.

Знайти її у продажу навряд чи комусь вдасться, тому підготувати цей інгредієнт доведеться самостійно.

Щоб насолодитися шматочком настільки незвичайного кондитерського виробу потрібні:

 

· 100 г пшеничного і в 2 рази менше черемхового борошна;

· 280 г цукру;

· 5 яєць;

· ½ Пакетика розпушувача;

· 200 мл молока;

· 100 г вершкового масла;

· 30 г крохмалю

· 150 г шоколадної глазурі.

У процесі приготування виконуються такі кроки:

1. У збиті 4 яйця зі 180 г цукру всипається суха борошняна суміш з розпушувачем.

2. З однорідного тіста випікається бісквітна основа для торта близько 40 хвилин в духовці при 180 °C.

3. Після того, як охолоне, бісквіт ділиться уздовж навпіл.

4. Нижній коло покривається кремом. Він заздалегідь готується з відвареної і збитою з маслом суміші яйця, молока, крохмалю і цукру, що залишився.

5. Верхній корж покривається шоколадною глазур’ю.

Простий рецепт бісквітного торта
Створити апетитний десерт з бісквітних коржів з повітряним кремом під силу навіть початківцям господиням, якщо мати під руками:

· 200 г борошна;

· 300 г цукрового піску;

· 5 яєць;

· ½ Упаковки пекарського порошку;

· 200 мл молока;

· 100 г вершкового масла;

· 30 г крохмалю

· 150 г шоколадної глазурі.

Алгоритм приготування:

1. 4 білки збиваються до піни, після чого до них вводиться ⅓ частина цукру.

2. Суміш за допомогою міксера повторно збивається дочиста.

3. Жовтки окремо змішуються ще з ⅓ цукрового піску.

4. Після змішування яєчних сумішей і додавання борошна з розпушувачем вимішується однорідне тісто. З нього випікається бісквіт.

5. Остиглий корж ділиться уздовж на пласти.

6. Молоко, цукор, що залишився, яйце і крохмаль змішуються, доводяться до кипіння.

7. Далі в гарячу масу вводиться масло і все збивається для отримання крему.

8. Коржі перемазуються одержаним складом.

9. Верхня частина покривається акуратно і без різких рухів шоколадною глазур’ю.

З заварним кремом
Пропонуємо дуже смачний і одночасно з цим простий у приготуванні десерт. Для його створення потрібно не великий продуктовий набір.

Для бісквітного тіста:

· 6 яєць;

· 300 г борошна;

· в 2 рази менше цукру.

Для заварного крему:

· 4 жовтка;

· 400 мл молока;

· 50 г цукру;

· 30 г борошна;

· 30 мл коньяку.

Для шоколадної глазурі:

· 150 г чорного шоколаду;

· 50 г вершкового масла;

· 50 мл молока.

Послідовність кроків:

1. З яєчно-цукрової суміші і просіяної в неї борошна готується рідке тісто.

2. Через 35 хвилин перебування в духовій шафі, розігрітому до 180 °C, з нього виходить прекрасний бісквіт.

3. Ледве він трохи охолоне, розрізаємо його дбайливо вздовж на 3 частини

4. Потім готується крем для торта «Чародійка» шляхом змішування жовтків з цукром, борошном і коньяком.

5. Молоко підігрівається в мисці, куди вводиться отримана в попередньому кроці суміш.

6. Коли кремова основа вариться, в неї додається вершкове масло.

7. Частини майбутнього кондитерського виробу перемазуються заварним кремом.

8. Верхній бісквітний коло покривається глазур’ю з шоколаду.

Торт «Чародійка» являє собою варіант смачного і досить економного десерту, рецепт якого обов’язково варто взяти на озброєння. Адже його назва повністю виправдовує титул, який набуде після чаювання кожна старанна господиня, не пожаліла часу на таку домашню випічку.