Торт черепаха – 7 рецептів приготування вдома

Думаєте, який десерт приготувати на день народження дитини або до домашнього чаювання? Зробіть торт черепаха. На столі він виглядає дуже гарно, а його шматочки просто тануть у роті.

Торт черепаха – класичний рецепт в духовці

Вам знадобиться:

  • какао порошок – 90 гр.;
  • сіль – дві щіпки;
  • борошно пшеничне – 0,26 кг;
  • яйця – 6 шт.;
  • ванілін за смаком;
  • цукровий пісок – 480 гр.;
  • сода – 10 гр.;
  • масло вершкове – 0,3 кг;
  • розпушувач – 12 гр.;
  • сметана – 0,6 л.

Класичний рецепт торта покроково:

  • Розливаємо сирі білки і жовтки в різні миски. Білки відразу закриваємо в холодильнику.
  • У посуд з жовтками насипаємо 160 грамів цукру. Перемелюємо інгредієнти міксером.
  • У холодні білки насипаємо сіль. Збиваємо суміш вручну, поступово насипаючи ще 160 грамів цукру. Коли білки перетворяться в білу піну, переливаємо їх до жовтків.
  • Погасимо 10 грамів соди оцтом. Висипаємо її в яєчну масу разом з розпушувачем і просіяним борошном.
  • Все перемішуємо, і виходить ніжне м’яке тісто.
  • Накриваємо деко пекарської папером.
  • Вбираємо тісто в кондитерський шприц і видавлюємо на деко у формі невеликих кружечків. Їх має бути багато.
  • Залишаєте між тестом відстань, так як при випіканні воно збільшиться в розмірі.
  • Прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
  • Готуємо коржі 7 хвилин. Виймаємо їх, даємо охолонути.
  • Розтоплюємо в мікрохвильовці масло до рідкого стану.
  • З’єднуємо його з 160 грамів цукрового піску, ваніліном і 500 грамами сметани. Суміш обробляємо міксером.
  • Десять буханців відкладаємо в сторону. Залишилися коржі мачає в крем і формуємо з них тіло черепахи.
  • Залишилися кремом обмазуємо верхівку і стінки майбутнього торта.
  • Для шоколадної глазурі змішаємо залишився цукор, сметану, масло, щіпку солі і какао.
  • Ставимо масу на плиту і кип’ятити 2 хвилини.
  • Відразу ж покриваємо глазур’ю «панцир» торта.
  • З решти коржів робимо ніжки і голову. Торт черепаха зі сметаною готовий.

Загрузка...

Простий варіант приготування на сковороді

Такий варіант ласощі готується набагато швидше і простіше. Займає трохи більше часу, ніж випікання млинців.

Список продуктів:

  • шоколадні плитки – 200 гр.;
  • три курячих яйця;
  • сметана – 200 гр.;
  • цукровий пісок – 150 гр.;
  • борошно вищого сорту – 130 гр.;
  • шматок масла – 75 гр.
Спробуйте також:  Хліб в мультиварці - 7 простих і смачних рецептів

Готуємо торт на сковороді:

  • Змішуємо в мисці сирі яйця і цукровий пісок. Збовтуємо суміш до однорідного стану.
  • Потихеньку насипаємо борошно і робимо тісто. Його консистенція подібна з консистенцією тесту для оладок.
  • Сковороду змащуємо дещицею масла і випікаємо звичайні оладки.
  • Доводь до стану крему шоколадні плитки і шматок вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані.
  • Виливаємо ці продукти в сметану, перемішуємо.
  • Остиглі оладки накладаємо один на одного гіркою, створюючи форму черепашки.
  • Сметанним кремом можна промазати кожен коржик або тільки верх торта.
  • Відставимо убік 8-10 оладок. З них робимо голову і лапки. Або використовуйте для цієї мети кругле вівсяне печиво.

Смарагдова черепаха – з ківі

Дуже гарний, літній, яскравий тортик буде чудово виглядати на святковому столі.

Компоненти рецепту:

  • яйце – 3 шт.;
  • цукор ванільний – 12 гр.;
  • одна банка згущеного молока;
  • сода – 10 гр.;
  • борошно – 0,5 кг;
  • цукор білий – 160 гр.;
  • молоко – 0,5 л.

Як приготувати торт черепаха з ківі:

  • Виливаємо в каструлю молоко, насипаємо 50 грамів борошна і розбиваємо два курячих яйця.
  • Перемішуємо і висипаємо обидва види цукру.
  • Збиваємо суміш з допомогою віночка і готуємо на плиті.
  • Коли рідина стане густою, викладаємо в каструлю вершкове масло.
  • Приступаємо до приготування коржів. В іншу каструлю вилити всю згущене молоко і залишився сире яйце. До них висипаємо борошно і додаємо соду, погашену в оцті.
  • Робимо тісто і поділяємо його на 8 часточок.
  • Кожну з них розкачуємо на стільниці і протикаємо виделкою по всій поверхні тіста.
  • Випікаємо коржі на деко з пергаментів. Температура духовки – 180 градусів. Час – близько 10 хвилин. Готове тісто чи ні, ви можете дізнатися за допомогою зубочистки.
  • Обрізаємо рум’яні коржі в рівний коло і формуємо з них тіло черепашки.
  • Ківі очистити від шкірки і ріжемо кружальцями. Формуємо з їх допомогою панцир черепашки.
  • Ніжки можна зробити за допомогою очищених бананів, а голову – з половинки лимона. Торт смарагдова черепаха готовий.
Спробуйте також:  Шоколадні капкейки – 8 рецептів приготування

Без випічки: з пряників і печива

У цьому рецепті не потрібно включати ні духовку, ні плиту. Все робиться дуже просто і швидко.

Список продуктів:

  • цукор – 80 гр.;
  • три банана;
  • ванілін – щіпка;
  • сметана – 500 мл;
  • пряники темного кольору – 500 гр.

Покрокова інструкція:

  • Кожен пряник розрізаємо вздовж на три пластинки.
  • Очищені банани шаткуємо кружечками.
  • В миску зі сметаною насипаємо ванілін і цукор. Віночком заважаємо масу, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.
  • Потім кожен шар пряника сметаною суміші і викладаємо з них гірку у вигляді черепахи.
  • Залишилася сметаною заливаємо ласощі зверху.
  • Якщо ви хочете додатково прикрасити тортик, то можна посипати тертий шоколад або зробити глазур.
  • Закриваємо ласощі в холодильнику на годину, щоб крем вбрався в пряники.

Основний компонент можна замінити печивом різного виду.

З заварним кремом

Що потрібно взяти:

Для тіста:

  • борошно – 200 гр.;
  • какао порошок – 30 гр.;
  • цукровий пісок – 0,35 кг;
  • сода в оцті – 10 гр.;
  • яйце – 5 шт.

Для крему:

  • цукор – 0.25 кг;
  • ванілін за смаком;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 180 гр.;
  • молоко – 0,5 л.

Алгоритм дій:

  • Наш десерт буде шоколадним. Спочатку приймемось за тісто. Вилийте в простору миску яйця і збовтайте їх віночком.
  • Насипте до них подрібнену на ситі борошно, сухе какао, цукор і соду. Сформуйте тісто шоколадного кольору.
  • Великою ложкою викладіть тісто на деко, застелений пекарської папером.
  • Випікайте в розігрітій до температури 180 градусів духовці 10 хвилин.
  • Тепер займемося кремом. В окремий посуд розбийте курячі яйця, влийте до них молоко.
  • Перемішайте масу віночком. Миску ставимо на повільний вогонь і варимо молочну суміш, постійно помішуючи ложкою.
  • Найголовніше-не допустити згортання жовтка. Коли консистенція крему стане густий, додайте вершкове масло.
  • В отриманий крем вмочаємо маленькі коржі і збираємо з них гірку у формі панцира черепахи.
  • Обливаємо його зверху розтопленим шоколадом. Можна посипати подрібнені горіхи.

Зі згущеним молоком

Інгредієнти для тіста:

  • сода – 11 гр.;
  • оцет – 5 мл;
  • яйце – 4 шт.;
  • цукровий пісок – 120 гр.;
  • борошно пшеничне – 180 гр.
Спробуйте також:  Сметанний крем для торта - 8 смачних рецептів приготування

Продукти для крему:

  • згущене молоко – 150 мл;
  • сметана – 0,2 кг.

Інгредієнти для глазурі:

  • какао порошкове – 15 гр.;
  • шоколад – 20 гр.;
  • цукровий пісок – 50 гр.;
  • шматочок масла – 15 гр.;
  • сметана – 20 гр.

Як приготувати торт черепаха зі згущеним молоком:

  • Починаємо з тіста. Збивайте сирі яйця віночків до тих пір, поки не утворюється піна.
  • Насипте туди цукор, просіяне борошно. Перемішайте продукти.
  • Влийте в соду оцет. Суміш перекладіть в тісто, ще раз все перемішайте.
  • Деко застеліть пергаментів для випікання.
  • На нього виливаємо тісто у формі оладок. Готуємо їх при 180 градусах 15 хвилин.
  • Поки коржі остигають, зробимо крем. З’єднайте згущене молоко і сметану.
  • Для глазурі в мікрохвильовці розм’якшуємо вершкове масло. Висипаємо до нього цукор і какао, додаємо сметану.
  • Варимо суміш до повного розчинення цукрового піску.
  • З оладок формуємо торт, умочуючи кожен з коржів в крем.
  • Зверху десерт поливаємо глазур’ю. Залишаємо для просочення на 3 години.

Торт на кефірі

Якщо ви не любитель занадто солодких десертів, спробуйте зробити печево на кефірі.

Компоненти рецепту:

  • борошно біла – 390 гр.;
  • сметана – 80 гр.;
  • гашена оцтом сода – 12 гр.;
  • йогурт – 1 л;
  • яйце – 6 шт.;
  • какао – 45 гр.;
  • кефір – 100 мл;
  • цукор – 160 гр.;
  • масло вершкове – 120 гр.

Покрокова інструкція:

  • З’єднуємо сирі білки і жовтки яєць, молоко, соду і борошно. Замішуємо тісто, як на млинці.
  • Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо.
  • Для просочення змішуємо кефір і йогурт.
  • Кожен млинець мачає в кефірну суміш і викладаємо гірку за формою черепашачого тіла.
  • Залишити в сторону два млинчика. З них формуємо голову і дві лапки.
  • У каструльку зі сметаною насипаємо какао і цукор.
  • Варимо суміш на малій потужності вогню до тих пір, поки вона не загусне.
  • Заливаємо глазур’ю панцир торта черепахи. Ніжне ласощі з насиченим смаком готово.
Загрузка...