Торт Червоний оксамит – 8 оригінальних рецептів, як приготувати і прикрасити торт в домашніх умовах

«Червоний оксамит», будучи придуманим в Америці, розійшовся по всьому світу: неодноразово трансформувався, удосконалювався і обзаводився новими інгредієнтами для поліпшення смаку. Існує кілька рецептів торта «Червоний оксамит»: оригінальний в їх числі.

Класичний торт «Червоний оксамит»

Складові:

  • кисломолочний нежирний продукт – 475 мл;
  • борошно в. с. – 430 г;
  • сода – 10 г;
  • какао – 38 г;
  • спред і яєчна омлет по 220 г;
  • цукор – 306 м;
  • яйця 1 категорії – 4 шт.;
  • червоний харчовий барвник – 40 мл

Для прошарку:

  • крем-сир (наприклад, Cremette) – 395 м;
  • цукрова пудра або цукор перемелений – 125 г;
  • вершки для збивання – 356 мл.
  • Технологія замісу тіста за класичним рецептом:
  • Збиваємо до однорідної білої маси м’яке масло і цукор.
  • Вводимо яйця до вже змішаним компонентів.
  • Розчиняємо барвник в кефірі: вводимо до масляної суміші.
  • Просіяні по черзі борошно, соду і какао до повного з’єднання компонентів вмішуємо в тісто.
  • Точних орієнтирів по часу дати не можемо: все залежить від духовки. Тому просто ставимо бісквіт в прогріту до 180°С духовку і випікаємо до готовності. Рекомендуємо перші 25-30 хвилин не відкривати дверцята, щоб тісто не впало, а от після закінчення їх дійте: перевіряйте бісквіт на готовність шпажками.

За 30 хвилин, коли випікається бісквіт, потрібно збити крем:

  • Обов’язкова умова для всіх кремів – збивання вершків до пишної маси – не обійшло стороною і цей рецепт.
  • Завершивши один процес збивання, повторюємо його з пудрою і крем-сиром. Робимо це в окремій ємності для максимальної пишноти.
  • Змішуємо дві повітряні маси.

Бісквіт і крем – ідеальні. Залишилося тільки зібрати торт воєдино. Промазуємо коржі тільки після охолодження.

Готуємо в мультиварці

В мультиварці корж ідеально пропікається і виходить повітряним.

Компоненти:

  • 510 г борошна;
  • 4 цілих і 1 жовток;
  • 450 г цукру;
  • по 300 г спреду та кисломолочного продукту;
  • 180 г олії;
  • 35 г какао;
  • за 1,5 ч. л. соди і ваніліну;
  • 1,5 ст. л. барвника.

Виконуємо наступні дії:

  • Змішуємо борошно, какао, розпушувач, ванілін.
  • Єдиний з решти сухих складових, цукор, потрібно для з’єднання з яйцями і маслом.
  • Отримані дві маси з’єднуємо в одну.
  • Тепер – інші інгредієнти. Для рівномірного кольору рекомендовано перед змішуванням розчинити барвник в кисломолочному продукті, в нашому випадку кефірі.
  • Отриману масу викладаємо в чашу: 90 хвилин за програмою «Випічка».
  • По звуковому сигналу мультиварку перемикаємо в режим підігріву на чверть години.
Дивіться також:  Гомілка куряча в духовці з картоплею – 8 рецептів запікання

Розділивши бісквіт, промазуємо кожен корж кремом. Прикрасити крем можна на свій смак.

Як зробити з соком буряка

Не сприймаєте штучних харчових барвників, так як прагніть до максимальної натуральності продуктів? Буряковий сік стане відмінною натуральною альтернативою штучним харчових барвників.

Рекомендований склад:

  • по 350 р борошна і цукру;
  • 270 г спреду;
  • 30 г какао;
  • 150 г кисломолочного продукту;
  • 60 г соку буряка;
  • по 7 г оцту і розпушувача.

Як добути сік?

  • Буряк перетворюємо в кашоподібний пюре і віджимаємо сік за допомогою звичайної марлі. Змішуємо з молочним продуктом – кефіром.

Від моменту відправлення сирого тіста в духовку (175°С) до моменту вилучення в середньому повинно пройти 45 хвилин.

«Червоний оксамит» від Енді Шеф

Енді Шеф готує з:

  • борошна – 340 г;
  • цукру – 300 г;
  • какао – 30 г;
  • солі – 5 м;
  • розпушувача – 10-12 м;
  • яєць – 3 шт.;
  • олії (пісного) – 300 г;
  • кисломолочки (сколотин) – 280 м;
  • барвника – 2 ч. л.

Рецепт від іменитого кухаря має традиційну форму змішування інгредієнтів: спочатку сухі продукти, слідом яйця, масло, кефір.

Обов’язкова умова – відпочинок тесту перед викладенням його в промазану форму.

Випікається бісквіт: 1 / 3 години – 170°С.

Шеф рекомендує використовувати традиційний крем для торта.

Торт з винної просоченням

Незважаючи на те, що багато хто вважає просочення для розглянутого десерту недоречною з-за його «вродженої» соковитості, варто згадати про просочення, від якої він грає новими яскравими смаковими нотками.

Тісто готуємо з будь-якого рецепту. Основний акцент зробимо на крем і просочення.

Крем:

  • 300 г цукрової пудри;
  • 450 маскарпоне;
  • 300 г сиру кисломолочного;
  • 225 мл вершків.

Просочення:

  • 75 г цукру;
  • 3 ст. л. води;
  • 3 ст. л. червоного вина.

Зробимо крем:

  • Використовуючи міксер, збиваємо сири.
  • Поступово вводимо пудру.
  • Слідом вершки.
  • Перед промазуванням торта витримуємо крем в холодильнику.

Просочення готується наступним чином:

  • Із суміші цукру і води робимо негустий сироп, домагаючись закипання суміші, але, не доводячи до густоти.
  • У теплу суміш вводимо вино.

Ось і все: просочення готова.

Дивіться також:  Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів шарлотки

Десерт на сколотинах

Спочатку технологічна карта включала сколотини і наступний набір продуктів:

  • 495 г борошна;
  • 450 г цукру;
  • 225 г спреду;
  • 225 г олія;
  • 4 цілих + жовток;
  • 405 мл сколотин;
  • 1,5 ст. л. какао;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • ваніль;
  • 3 ч. л. харчового барвника (червоного).

Починаємо:

  • Барвник розводимо в рідкої складової – в даному випадку це сколотини. При відсутності продукту допустимо замінити на: кефір; суміш молока з парою крапель лимонного соку.
  • Домагаємося отримання білої пишної однорідної маси без крупинок: шляхом інтенсивного збивання цукру і маслом.
  • Вмішуємо яйця, ваніль – знову застосовуємо міксер.
  • З’єднуємо вже змішані маси і додаємо олію.
  • Знову збиваємо і додаємо в кілька підходів суміш із сухих продуктів: борошна, розпушувача.
  • Тісто готове: приступаємо до випікання – 180°С при 40 хвилинах.

Готові коржі краще використовувати не відразу: кращий варіант – коржі, які трохи настоялися і відпочили хоча б пару годин.

Рецепт від Гордона Рамзі

І знову рецепт цього торта від не менш відомого кухаря, який має світове визнання, – Гордона Рамзі.

Згідно з рецептом від Гордона Рамзі слід підготувати:

  • борошно – 240 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • сіль – 3 г;
  • барвник (порошковий) – 15 г;
  • какао – 25 г;
  • олія оливкова – 50 мл;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – 5 р.

Для крему:

  • вершковий сир – 120 г;
  • цукрову пудру – 100 г;
  • вершкове масло – 75 р.

Бісквітну масу готуємо так:

Збиваємо масло, поки вмешанный цукор не дасть побіління маси: для цього потрібно дочекатися повного розчинення кристалів. Вмішуємо 1/2 від кількості борошна, змішаної з какао і ваніліном. Слідом – кефір і залишилася шоколадна борошно.

Випікаємо до чистої шпажки при 180°С.

Крем робимо наступним чином:

Збиваючи, змішуємо сир і масло. Акуратно вводимо пудру. Збиваємо до щільної, але легкої і пухкої структури.

Муссовый торт «Червоний оксамит»

«Червоний оксамит» як муссовый торт – нове віяння, яке ще далеко не все встигли спробувати в домашніх умовах. А даремно! Він дуже вишуканий, тому радимо спекти.

Для бісквітного коржа:

  • 140 г борошна;
  • 0,5 ч. л. соди, солі і винного оцту;
  • 5 г какао;
  • 160 г цукру;
  • 45 г спреду;
  • 95 г масла рослинного;
  • 20 г жовтків;
  • 45 г білків;
  • 95 р сколотин;
  • барвник червоний.
Дивіться також:  Торт на Новий рік – 12 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо:

Масло одне за іншим перетираємо з цукром. Зручно починати з вершкового, плавно переходячи на рослинне. Вводимо жовтки, оцет і барвник. Наступна борошно – щоб уникнути грудок, вводимо частинами. Сколотини вливаємо останньої, після чого добре вимішуємо тісто.

Готово! Залишилося спекти корж при 180°С.

Для конфі:

  • 225 г журавлини;
  • 6 г желатину (листового);
  • 65 г цукру;
  • 10 г крохмалю.

Готуємо:

Приготувавши ягідне пюре, вмішуємо в нього все крім желатину: перемішавши, піддаємо температурного впливу, домагаючись закипання. Після зняття з вогню вводимо заздалегідь замочений желатин (віджимаємо від рідини). Збиваємо блендером. Форму беремо ту, в якій випікалися коржі, або ідентичні по діаметру. Відправляємо застигати в морозильну камеру.

Муссовая складова:

  • 10 г желатину;
  • 170 г сухого або напівсухого шампанського;
  • 20 г лимонного соку;
  • 130 г цукру;
  • 130 г вершків (33%);
  • 30 г води;
  • 2 яйця.

Готуємо:

Жовтки перетираємо зі ст. л. (з гіркою) цукру. Вводимо до них шампанське, сполучене при нагріванні з 25 г підсолоджувача і соком лимона. Повернувши сотейник на плиту, доводимо до закипання. Желатин вводимо тільки після зняття каструльки з вогню. Останніми додаємо збиті вершки: після перемішування відправляємо застигати.

Збираємо торт:

Першим у форму, де буде збиратися десерт, викладаємо третину мусу. Укладаємо 1 корж. Зверху ще мус. Тепер конфі і залишки мусу. Завершуємо останнім шаром бісквітного коржа.

Після завершення прикраси торта ставимо його в морозильну камеру. Ще 10 хвилин і можна насолоджуватися смаком.

Прикраса торта: оригінальні ідеї

Яскравий зовнішній вигляд «Червоного оксамиту» викликає доречне питання про прикраса торта. Як зробити це красиво і смачно?

Традиційним прикрасою можна назвати крихту від використовуваного бісквіта. До класики можна віднести промазування кремом країв і верху торта.

Дуже красиво виглядає шоколад, який розтопили і полили їм верхній шар.

Вельми актуально прикрашати торт сезонними фруктами і ягодами. Додати елегантний вигляд їм допоможе шоколад: розтопіть його і занурте туди на мить.

Улюбленим методом прикраси самого Рамзі є солодощі. Можна просто розтопити шоколад і зробити з нього більш тонкі пластинки. До застигання таку прикрасу можна доповнити кондитерськими дрібницями.