Торт для бабусі – 9 рецептів, як приготувати і прикрасити торт на день народження для улюбленої бабусі своїми руками

День народження бабусі – особливий день. До свята потрібно встигнути підготувати зворушливі щиросердечні вітання, приємні подарунки, стіл з улюбленими ласощами жінки… Звичайно, не обійтися і без смачного гарного торта для бабусі.

Гарний торт для бабусі на день народження

Якщо бабуля любити займатися садівництвом, то їй точно сподобається торт у вигляді лійки. Найпростіше приготувати його в мультиварці.

Інгредієнти:

  • яйця (сирі) – 5 шт.;
  • цукор-пудра для основи/крему – по 1,5 ст.;
  • борошно – 1 ст. + пара столових ложок;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сметана – 370 – 400 г;
  • масло – 180 – 200 г;
  • згущене молоко – 6 – 7 ст. л.;
  • банани, ківі, апельсини – 2 шт.;
  • маршмеллоу білого кольору – велика упаковка (130 – 150 м);
  • пудра для мастики – 670 – 700 г;
  • будь сироп для просочення основи.

Приготування:

  • Розділити яйця на складові. Збити окремо з цукром. Працювати міксером, поки кожна маса не збільшиться приблизно в два рази.
  • З’єднати вміст обох мисок. Додати до них всі сухі інгредієнти з рецепту, крім пудри.
  • Обережно перемішати.
  • Спекти основу в «кухонних помічниці». Для цього потрібно активувати режим випічки на 70 хвилин. Готова основа повинна остигати під закритою кришкою пристрою близько чверті години. Інакше бісквіт може втратити форму.
  • Далі остудити майбутні коржі на решітці вже повністю.
  • Розтопити маршмеллоу в мікрохвильовці. Потім перемішати з цукровою пудрою до отримання щільної, але зручною для ліплення маси. Можна відразу пофарбувати її різними харчовими барвниками. Потрібні відтінки будуть залежати від задуму оформлення майбутньої апетитною лійки.
  • Вийшла в минулому кроці мастику прибрати в холод на 3 години, попередньо загорнувши в плівку.
  • Пудру для крему збити зі сметаною.
  • Окремо збити згущене молоко з м’яким маслом.
  • З бісквіта потрібно вирізати 3 коржа. Кожен з них скоротити до діаметра 22 смс.
  • Всі коржі просочити будь-яким сиропом, промазати сметанним кремом і покрити шматочками фруктів. Розташувати коржі один на одного.
  • Зверху покрити основу торта масляним кремом і прибрати заготовку в холод на кілька годин.
  • За допомогою мастики і обрізків коржів оформити деталі лійки. Зверху можна прикрасити її шоколадними кольорами або іншими смачними аксесуарами за своїм бажанням.

Залишиться лише вручити оригінальний торт на день народження улюбленої бабусі.

Кремовий десерт на 65 років

Важко відшукати людину, яка не любила б ніжні кремові торти. Напевно і бабусі такий десерт доведеться по душі. Потрібно лише правильно його приготувати і красиво подати.

Інгредієнти:

  • готові світлі коржі – 2 шт.;
  • сир – 380 – 400 г;
  • згущене молоко «варенка» – 350 – 370 г;
  • вершки, підходящі для збивання – 1 ст.;
  • будь-ягідні і фруктові шматочки – за смаком;
  • сироп для просочення.

Приготування:

  • Сир пропустити через найдрібніше сито. Це зробить основу крему максимально ніжною і повітряної.
  • Додати «варенки». Збити інгредієнти разом.
  • Окремо до густоти обробити міксером вершки. З’єднати їх з отриманим темним кремом.
  • Обидва бісквіта просочити будь-яким сиропом. Промазати їх половиною отриманого крему, загорнути в пакет і прибрати в прохолоду на всю ніч.
  • З ранку покрити торт залишилися кремом.
  • Прикрасити фруктовими і ягідними шматочками по своєму смаку.
Дивіться також:  Полуничне варення – як приготувати, як зварити?

Для такого ласощі ідеально підходять коржі, приготовані на невареной згущеному молоці з додаванням ванілі.

На 8 березня

До улюбленого всіма жіночого свята можна приготувати дуже смачний медовик з вершками. Для бабусі він стане смачним приємним подарунком.

Інгредієнти:

  • вершки, підходящі для збивання – 2 ст.;
  • цукор-пісок – 180 – 200 г;
  • борошно – 280 – 300 г;
  • маргарин – 90 – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • будь-який квітковий мед – 2 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • пудра з цукру – за смаком;
  • персикове варення – для оформлення.

Приготування:

  • Яйця перетворити в густу пінку. Після додавання до них цукру продовжувати збивання ще 6 – 7 хвилин. За цей час суміш повинна не тільки «вирости», але і посвітліти.
  • Влити розтоплений охолоджений маргарин. Добре збити компоненти вже разом.
  • Мед розтопити, змішати з содою, залишити на вогні до потемніння. Від терміну прогрівання суміші залежить насиченість кольору майбутніх коржів.
  • Змішати маси з другого і третього кроків.
  • Всипати борошно.
  • Відправити тісто в роз’ємну форму. Пекти приблизно 45 хвилин при середній температурі до сухої зубочистки.
  • Порізати основу на 3 частини вздовж.
  • Вершки збити до густоти з пудрою. Цим ніжним кремом промазати коржі й укласти їх один на одного. Прикрасити солодким складом і самий верхній шар.
  • З часточок апельсина на білосніжному тлі викласти цифру 8. Персиковим варенням написати привітання.

Для просочення коржів такого торта можна використовувати воду з медом.

Торт «найкращою бабусі»

Торт можна вибирати будь-який. Головним тут буде його оформлення. Відмінною основою стане десерт зі сметанним кремом і вишнями.

Інгредієнти:

  • готові шоколадні коржі – 4 шт.;
  • сметана – кіло;
  • масло – 230 – 250 м;
  • вишня – півкіло;
  • вишневий джем (густий!) – для прикраси;
  • червоний харчовий барвник – пара крапель;
  • пудра цукрова – 2,5 ст.

Приготування:

  • Сметану добре перебити блендером з пудрою. Додати барвник.
  • Вишні порізати на 2 – 3 частини кожну.
  • Коржі промащувати кремом і укладати один на одного. Між ними розкладати на красній/рожевої «подушці» шматочки ягід. На самому верхньому ярусі вишні бути не повинно.
  • Збити м’яке масло. Змішати його з цукровою пудрою. Отриманою масою зробити на поверхні торта напис: «найкращою бабусі». Зручно використовувати для цього не тільки спеціальний кондитерський шприц, але і простий щільний пакет зі зрізаним куточком.

Завершити оформлення торта густим вишневим джемом. Можна залишити для цієї мети і кілька цілих ягід.

На сімдесятиріччя

Це простий, але смачний тортик з ароматом цитруса. Цифру 70 на ньому можна викласти подрібненими горіхами або тертим білим шоколадом.

Дивіться також:  Сирний десерт з желатином — 7 смачних і корисних рецептів

Інгредієнти:

  • шоколадні коржі – 3 шт.;
  • мелений мигдаль – 130 – 150 м;
  • коньяк – 2 ст. л.;
  • цукор – 220 – 250 г;
  • вершковий жир – 230 – 250 м;
  • жовтки яєць – 4 шт.;
  • апельсин – половинка.

Приготування:

  • М’яке масло розтерти з солодким піском. Додати жовтки, подрібнену цедру з половинки апельсина і коньяк.
  • Все ретельно розтерти і розділити масу на 2 частини. У більшу половину суміші відправити мелені горішки.
  • Промазати коржі горіховим кремом і покласти їх один на одного. Верхівку покрити «чистим» солодким складом.

Так як торт буде поданий на ювілей бабусі, то головне в ньому – оформлення. На поверхні частування можна розташувати не тільки цифру 70, але також короткі привітання для жінки.

Десерт «З любов’ю, для бабусі»

Готовий тортик буде покритий шоколадною глазур’ю, тому на ньому легко вдасться зробити будь вітальні написи.

Інгредієнти:

  • будь-які світлі коржі – 3 шт.;
  • згущене молоко – 1 повний стакан;
  • сметана – 1 повний стакан;
  • банан – 2 шт.;
  • чорний шоколад – 20 – 30 м;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • какао та масло – по 1 ст. л.

Приготування:

  • Відправити в чашу блендера всі молочні продукти, крім олії, і шматочки банана. Перебити продукти – повинна вийти однорідна апетитна маса. Трохи згущеного молока потрібно залишити для прикраси.
  • Готовим ніжним кремом промазати всі коржі й укласти їх один на одного.
  • Для глазурі змішати всі інгредієнти і прогріти їх разом в сотейнику.
  • Полити шоколадною масою майже готовий торт.

Згущеним молоком написати на ласощах: «З любов’ю, для бабусі». За бажанням можна додати в оформлення частування свіжі яскраві ягоди – малину, чорницю, білу суницю.

Млинцевий торт шоколадний

Якщо немає можливості приготувати коржі для торта в духовці, можна спорудити апетитний святковий десерт для бабусі з тоненьких млинців.

Інгредієнти:

  • борошно – повний стакан;
  • какао і цукор – по 2 – 3 ст. л.;
  • молоко – півлітра;
  • яйця – 3 шт.;
  • пекарський порошок і сіль – за великий щіпці;
  • масло топлене – 2 ст. л.;
  • шоколад – 1,5 плитки;
  • вершки, підходящі для збивання, і «Нутелла» – по 130 – 150 мл;
  • зерна граната і пудра з цукру – для прикраси.

Приготування:

  • Збити сирі яйця з цукром і сіллю.
  • Додати молоко і топлене масло.
  • Засипати окремо змішані сухі інгредієнти.
  • Залишити тісто на 25 – 30 хвилин.
  • Для крему розтопити шоколад і змішати його з пастою і вершками.
  • Посмажити купку тоненьких млинців.
  • Укласти їх один на одного, промазуючи кремом.

Прикрасити готовий тортик гранатовими зернами і пудрою з цукру. Обов’язково дати йому настоятися!

Торт-кошик «Улюбленої бабусі»

В красиву кошик можна перетворити будь-який торт, озброївшись великою кількістю крему і кондитерським мішком.

Дивіться також:  Джем з гарбуза – 8 швидких і смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • світлі бісквітні коржі прямокутної форми – 3,5 шт.;
  • молоко – 570 – 600 мл;
  • масло – 230 – 250 м;
  • пудра з цукру – 180 – 200 г;
  • білий шоколад (без добавок) – 90 – 100 г;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • ванільний цукор – пара пучок;
  • консервовані ананаси – 380 – 400 р.

Приготування:

  • Половину молока довести до кипіння.
  • Окремо змішати залишки рідини і борошно.
  • Холодний розчин додати до гарячого молока.
  • Проварити крем при частому помішуванні віночком до легкого загустіння.
  • Додати шматочки білого шоколаду. Дочекатися їх повного розчинення.
  • Окремо збити молочний крем і м’яке масло. З’єднати дві маси. У процесі збивання ввести до них цукрову пудру.
  • Більшою частиною крему промазати цілі коржі, накладаючи їх один на одного.
  • Присипати шари приблизно 1/3 частиною ананасів, порізані дрібними кубиками. З половинки коржа вирізати «ручку» кошики. Закріпити її на торті.
  • Залишилися кремом, використовуючи кондитерський мішок, оформити конструкцію у вигляді корзинки, створюючи ефект плетіння.
  • В середину висипати залишилися шматочки ананасів.

Ефектно буде доповнити десерт написом: «Коханій мамі і бабусі на день народження!».

На ювілей 80 років

Торт за таким рецептом виходить найніжнішим. У ньому немає горіхів та інших твердих елементів, тому його буде зручно є навіть літній людині.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • згущене молоко – 2 банки;
  • борошно – 2 неповних склянки;
  • сода – 1 ч. л.;
  • «Сніжок» (молочний продукт) – близько півкіло;
  • тертий шоколад – для оформлення.

Приготування:

  • Збиваючи виделкою, з’єднати всю згущене молоко з содою, сирими яйцями, борошном.
  • З отриманої маси спекти відразу 4 – 5 коржів.
  • Поки вони теплі, рясно просочити їх «Сніжком». Можна додати цукор за смаком, але цей молочний продукт і без того солодкий.
  • Прикрасити торт на 80 років бабусі тертим шоколадом або іншими апетитними інгредієнтами по своєму смаку.

Залишити його гарненько просочитися в прохолоді.

Як красиво прикрасити торт

Оформлення торта, приготованого для бабусі, буде залежати від її смаків, захоплень, уподобань. Якщо жінка любить фрукти і/або ягоди, саме їх варто у великій кількості задіяти при прикрасі десерту, наприклад, перетворивши торт у кошик із плодами. Можна і просто довільно розкласти на ньому шматочки ласощів.

Завжди актуально прикрашати десерт тематичними іменними написами.

Кремом, рідким шоколадом або згущеним молоком можна написати на торті вітання і побажання улюбленої бабусі.

Якщо онуки вміють добре ліпити, варто використовувати в оформленні частування мастику. Тоді з неї вдасться створити спиці, клубок ниток, лійку, мініатюрні пиріжки та інші предмети, тематично перетинаються з улюбленим заняттям або роботою бабусі.

Незалежно від того, який рецепт торта був обраний, перед подачею до столу ласощі варто залишити в холодильнику для просочення мінімум на пару годин. Але краще дати йому настоятися ніч.