Торт Генерал – 5 найсмачніших рецептів домашнього торта

Якщо ви небайдужі до солодкого і ще не пробували торт Генерал, поспішайте записати рецепт. Це ніжне поєднання м’якого коржа з легким і смачним кремом зможе гідно прикрасити не тільки сімейний вечір на кухні, але і святковий стіл.

Класичний рецепт

Існує кілька варіантів рецепта торта Генерал. Основні компоненти торта залишаються незмінними. Відмінність полягає в інгредієнтах начинок, які кожна господиня вважає за краще для себе. Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт торта.

Для коржів:

  • борошно — пару стаканів;
  • яйця можна 3 шт. (якщо дрібні, то 4 шт.);
  • 200 г подрібнених волоських горішків;
  • сметана — буде достатньо 1 ст.;
  • 2 ст. цукру;
  • приблизно півсклянки родзинок;
  • 1 ч. л. харчової соди.

Інгредієнти для крему:

  • беремо ст. ложку жирного молока;
  • пачку (200-250 г) вершкового масла;
  • одне велике, або 2 дрібні яйця;
  • борошно просіяти, потрібно 1 ст. л.;
  • половина склянки цукру-піску.

Почнемо готувати смачний домашній торт:

  • Щоб коржі вийшли ніжніше і легшим, поділяємо білки і жовтки.
  • Далі збиваємо білки в глибокій ємності. Сюди ж цукор (2 склянки). Перемішувати потрібно до появи густоти. Важливо: для потрібної консистенції білки при збиванні повинні бути холодними.
  • Сюди ж додаємо сметану, перемішуємо.
  • Після вводимо борошно, соду і збиваємо до однорідності. Отриману суміш ділимо на дві приблизно однакові частини.
  • Заздалегідь очищені горіхи подрібнюємо в м’ясорубці. Додаємо їх в одну половину тіста.
  • У другу частину тіста вводимо помитий і просушений ізюм. Його, по можливості, бажано взяти двох видів – кислий і солодкий.
  • Тісто окремо випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°. Час випікання – близько 20 хвилин. Визначаємо готовність, проткнувши тісто зубочисткою.

Коржі повинні вийти приємного рум’яного кольору. Їх залишаємо остигати при кімнатній температурі, й беремося за приготування крему.

Дивіться також:  Тісто «як пух» на кефірі – 7 рецептів для пиріжків та пирогів

Для отримання крему:

  • Одне яйце збиваємо в піну в каструльці. Вводимо в нього цукор, борошно і молоко.
  • Збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера.
  • Ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо до загусла маси. Важливо, постійно помішуючи, щоб не допустити закипання крему.
  • Знімаємо з плити і охолоджуємо крем.
  • Вершкове масло розм’якшуємо на паровій бані, додаємо в крем і продовжуємо збивати.
  • Отриманий крем охолоджуємо.

Кожен корж розрізаємо на частини, і починаємо перемазывать. Коржі з різними начинками слід чергувати. Залишком крему обмазуємо верхівку. Прикрасити тортик можна ягодами, шоколадом, мармеладом, печивом, намистинами і т. д. Тут доречно все, що допускає фантазія.

Класичний рецепт гарний тим, що його можна змінювати. Використовуючи різні начинки і крем, отримуємо видозмінений смачний торт в домашніх умовах. Приємного чаювання в колі родини!

З маком, родзинками і горіхами

Для цього чудесного тортика не знадобляться особливі інгредієнти. Спекти торт можна з продуктів, які є практично у будь-якої господині. А дивовижний смак не залишить байдужим нікого.

Інгредієнти для коржів:

  • яйце 1 шт.;
  • цукор-пісок – 100 г;
  • 100 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • одна ч. л. солі;
  • щіпка соди;
  • 1 ч. л. оцту;
  • по 100 г маку, родзинок, подрібнених горіхів.

Для сметанного крему нам знадобиться:

  • склянка сметани;
  • 4 ст. л. цукру.

Отже, приготування одного коржа:

  • 1 велике яйце змішуємо з 100 г цукру.
  • Вводимо 100 г жирної сметани і стільки ж борошна (просіяти).
  • Додаємо дрібку солі і соду, погашену оцтом.
  • До першого коржику додаємо подрібнений горіх (однієї склянки буде достатньо).
  • По друге тісто – мак (100 грам), і родзинки (також 100 грам) – третє. Оскільки коржів у нашого торта три, то і продукти слід помножити втричі.
  • Виливаємо за формами і ставимо в заздалегідь приготовлену духовку (розігріти до 180°).
  • Коржі будуть готові через 20 хвилин. Подстывшие ділимо їх на дві частини і перемазываем.
  • Крем підійде будь-який: масляний, сметанний, заварний, згущене молоко, збита з маслом.
  • У даному рецепті пропонуємо приготувати сметанний крем. Для нього беремо 4 столові ложки цукру і один стакан сметани. Для простоти приготування просто збиваємо продукти.
Дивіться також:  Пишні оладки з кабачків – 6 рецептів

Готового десерту дати час просочитися.

Смачний торт «Генерал» від бабусі Емми

Свіжа, пахуча і неймовірно смачна домашня випічка радує нюх і піднімає настрій всіх членів сім’ї.

Ще одним цікавим варіантом є рецепт торта Генерал від бабусі Емми. Щоб приготувати торт, основні продукти залишаються тими ж, що і в класичному варіанті.

Для коржів:

  • 2 склянки борошна;
  • 3-4 яйця;
  • склянка сметани;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 ч. л. соди.

А ось для начинки коржів бабуся Емма пропонує взяти:

  • волоський горіх (100 г);
  • чорнослив (стакан);
  • родзинки (100 г буде достатньо).

Щоб отримати смачний крем, автор використовує:

  • півлітра вершків (охолоджених);
  • цукрову пудру – 1 ст.

Приготування:

  • Збиваємо яйця з цукром в густу масу.
  • Вводимо сметану, акуратно перемішуємо.
  • Додаємо борошно, соду і збиваємо до однорідності.
  • Ділимо тісто на 3 частини, в кожну додаємо інгредієнти начинки (горіхи, родзинки, чорнослив) і випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах.
  • Компоненти крему збиваються до отримання густоти.
  • Готові коржі бабуся Емма розрізає, ретельно обмазує кремом і дає просочитися в холодильнику.

Як спекти в мультиварці

Торт Генерал печеться зі всілякими начинками і кремами. Для тіста беремо ті ж інгредієнти, що і для попередніх рецептів, вибираючи оптимальні для свого смаку і гаманця. Щасливі власниці розумної техніки будуть раді спрощеним варіантом рецепта торта Генерал.

Для коржів знадобиться:

  • 2 ст. борошна;
  • цукор-пісок – 2 ст.;
  • 3 яйця;
  • склянка сметани;
  • ч. л. соди;
  • улюблена начинка (родзинки, горіхи, мак, какао).

Крем можна використовувати різний: масляний, сметанний, збити масло зі згущеним молоком. Цей торт буде хороший з будь-якої з них.

Для сметанного крему:

  • склянка сметани;
  • 3 столові ложки цукру.

Покроковий рецепт:

  • Яйця збиваємо разом з цукром, додаємо сметану і просіяне борошно, перемішуємо в однорідну масу. Воно не повинно бути дуже густим (густота, як на оладки).
  • Тісто ділимо на 3 рівні частини. У кожну з них підмішуємо свою начинку. Наприклад, какао, мак і волоські горішки.
  • Поміщаємо по черзі кожне отримане тісто в чашу мультиварки і випікаємо згідно інструкції вашої помічниці. У кожній мультиварки це різний час, в середньому 30 хв.
  • Остиглі коржі ділимо на дві половинки і перемазываем кремом.
Дивіться також:  Мигдальна борошно – 7 рецептів як і що можна зробити з мигдальної муки в домашніх умовах

Перемазанному торту слід дати час просочитися.

Смачно! Пальчики оближеш!

Домашній торт з заварним кремом

Тут більш детально розглянемо, як зробити смачний заварний крем.

Продукти:

  • взяти кілька яєць (двох вистачить);
  • один стакан цукру;
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла;
  • манка – можна 3 або 4 ст. ложки;
  • 1 ст. молока.

Рецепт покроково:

  • Спочатку потрібно збити цукор з яйцями.
  • Далі повільно вливаємо молоко, поступово додаємо манку.
  • Суміш ставимо на плиту. Коли закипить – зменшуємо нагрівання і варимо, постійно перемішуючи.
  • Коли крем вже не гарячий, додаємо масло (м’яке) і збиваємо за допомогою міксера до однорідності.

Крем готовий. Насолоджуйтеся неперевершеним смаком всією родиною!