Торт «Графські руїни» – класичний рецепт і 6 варіантів

Торт «Графські руїни» – класичний рецепт нескладної домашньої випічки, в списку інгредієнтів якої прості і доступні продукти без заморських «звірів» – маскарпоне, мигдальної муки і кокосового молока. А концепція оформлення цього десерту настільки проста, що зіпсувати його зовнішній вигляд, просто неможливо.

Історія появи і опис десерту

Існує два варіанти цього торта. У першому використовуються бісквітні коржі з додаванням какао або без нього та крем на основі сметани і цукру. Такий десерт виходить соковитим і ніжним.

У другому варіанті в якості кондитерських «руїн» виступають повітряні хмарки безе, склеєні кремом зі згущеного молока і вершкового масла. Такий торт виходить дуже солодким і хрустким. В обох випадках традиційним прикрасою виступає хаотичний малюнок з тонких ниток шоколадної глазурі.

З двох варіантів торт «Графські руїни» відома найбільш правдива історія виникнення тільки десерту на основі безе. Датою його кондитерського народження вважається 1965 рік, коли українські кондитери, натхненні успіхом торта під назвою «Київський», вирішили створити ще один десерт, у складі якого були б ті ж інгредієнти.

Щоб стосується бісквітного варіанти зі сметанним кремом, то тут немає ніякої інформації. Можливо, тому, що приготований таким способом десерт часто зустрічається під іншими назвами: «Кучерявий хлопчик», «Кучерявий Ванька», «Панчо», «Чорний пудель» і «Кучерявий пінчер». Тільки щодо останнього назви існує версія, що ця випічка була придумана англійською кондитером за прізвищем Пінчер, але наскільки це правда, достеменно не відомо.