Торт Графські руїни — 9 рецептів приготування вдома

Легкість безе, легкість білкового крему і ніжність вершкового в поєднанні з нерівним, високим видом ласощі – все це торт Графські руїни. Коли-то цей десерт був дефіцитом, і всі мріяли дістати його на свято. В наш час можна придбати в багатьох магазинах, але такого смаку, як у домашнього торта, ви не отримаєте. Тому пропонуємо вам приготувати десерт самостійно, вибравши будь-який з кращих запропонованих варіантів.

Невеликий екскурс в історію десерту

У 17 столітті в швейцарському містечку кондитер за прізвищем Гаспаріні постійно експериментував з десертами. Одного разу, збиваючи білки, він захопився і маса стала густою піною. Він вирішив спробувати її запекти — розклав у вигляді кружечків на деко і просушив. Так з’явилися меренги. Назва ласощі отримало на честь міста, в якому народилася.

А наш десерт придумали не так давно, у часи Радянського Союзу. Ходять чутки, що за основу використовували київський торт, а назва взяли з повісті Гайдара. Адже ласощі дійсно виглядає руїною — купою викладене безе, залите кремом і прикрашена смужками глазурі.

Торт «Графські руїни» — класичний рецепт зі сметаною

З роками варіантів приготування цих ласощів з’явилося безліч. Але для багатьох саме цей варіант залишається самим смачним.

Інгредієнти:

  • сода – 2 ч. ложки гашеного;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло;
  • сметана – 210 г;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • борошно – 225 г;
  • цукор – 180 р.

Крем:

  • сметана – 520 г густої;
  • цукор – 210 г;
  • ванілін.

Глазур:

  • вершкове масло – 110 г;
  • какао – 5 ст. ложок;
  • сметана – 5 ст. ложок;
  • цукор – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • У сметану влити яйця, насипати цукор і збити. Підсипати муку, знову збити, вмішати соду і настояти півгодини.
  • Третю частину залити у форму і запекти. Потрібно чверть години і режим духовий печі 180ºС.
  • У решту масу всипати какао, збити і половину залити у форму. Пропекти. З часу знадобиться стільки ж, скільки і для білого коржа.
  • Випекти тісто в тій же формі.
  • Збити сметану. Присипати цукром. Вмішати ванілін. Настояти в холодильнику півгодини.
  • Порубати темні коржі. Можна просто поламати їх руками.
  • Білий корж помістити на блюдо і промазати кремом. Порубані шматки вмочати в крем і викладати горою на білий бісквіт. Залишився крем вилити на десерт.
  • Змішати інгредієнти для глазурі і проварити — повинна вийти однорідна тепловатая маса. Кип’ятити не варто.

Залишилось залити ласощі отриманою сумішшю і настояти добу.

Варіант приготування з безе

Для графських руїн з безе доведеться приготувати два крему. Це посилить смакові якості і зробить торт більш оригінальним.

Інгредієнти:

  • цукор – 2 гуртки;
  • цукрова пудра – 0,5 гуртки;
  • сіль;
  • борошно 160 г;
  • білок – 2 шт. для крему;
  • шоколадна плитка – 50 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • волоський горіх – 0,5 гуртки;
  • яйце – 5 шт.;
  • концентроване молоко – банку;
  • білок – 3 шт. для безе;
  • згущене молоко – банку вареної;
  • вершкове масло – 210 г розм’якшеного.
Дивіться також:  Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • Яйце змішати з половиною норми цукру, додати соду і перемішати. Засипати борошно і збити.
  • Перемістити у форму і запекти. Потрібно півгодини і режим духовий печі 180ºС.
  • Щоб приготувати безе, знадобиться збивати цукор, що залишився з білками. Маса вийде густа і білосніжна. Розстелити пергаментний папір, взяти ложку (якщо є, то краще кондитерський шприц) і розмістити по ній заготовки. Запікати годину, використовуючи температурний режим духовий печі 100ºС.
  • Тепер взяти білки для крему збити і підсипати пудру. Подрібнити горіхи і змішати з масою.
  • В масло закинути згущене молоко і збити — вийде однорідна маса. Залити концентроване молоко, перемішати — другий крем готовий.
  • Розрізати корж навпіл. Помістити одну частину на блюдо, промазати масляним кремом і накрити бісквітом. Його помазати тим же кремом. Безешки вмочати в білий крем і викладати гіркою на коржах.
  • Розтопити шоколад і полити десерт.

Графські руїни зі сметаною і згущеним молоком

Такий торт зробити під силу будь-якій господині. Він точно принесе радість всім ласунам.

Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт.;
  • сіль;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • борошно – 460 м;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • шоколадка – 1 плитка;
  • згущене молоко – банку;
  • цукор – 210 г;

Крем:

  • пудра – 1,5 гуртки цукрових;
  • сметана – 850 г жирної;
  • ананаси шматочками банку;
  • згущене молоко – банку вареної.

Приготування:

  • Розжарити духова шафа (потрібно 180ºС).
  • Жовтки змішати з половиною цукрового піску, розтерти і влити згущене молоко. Додати ваніль, підсолити, засипати соду з борошном. Знову все збити.
  • Другу частину цукру збити з білками (потрібна щільна піна) і з’єднати з першої масою. Половину залити у форму і відправити випікатися.
  • У другу частину насипати какао і теж збити.
  • Коли білий корж готовий, відправити запікатися другу темну масу.
  • Білу частину розрізати по горизонталі, а темну поламати.
  • Збити сметану, засипати пудру і викласти з банки згущене молоко. Збити.
  • Промазати кремом білий бісквіт. Накрити другою частиною і її теж змастити кремом. Шоколадні шматочки вмочати в кремову масу і викласти гіркою. Кожен шар перекривати ананасами.
  • Шоколадку розтопити і полити ласощі.

Бісквіт для десерту краще приготувати заздалегідь і дати йому підсохнути. Тоді при просоченні кремом він сильно не розм’якшиться.

Як зробити десерт з чорносливом?

Дуже смачний десерт, який вимагає мінімум продуктів і дуже швидко готується. Цим ласощами ви зможете не тільки порадувати рідних за чашкою чаю, але і прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти:

  • яйце – 8 шт.;
  • горіх – 120 г волоського;
  • чорнослив – 200 г;
  • цукор – 410 г;
  • згущене молоко – 120 мл;
  • вершкове масло – 210 р.

Приготування:

  • Збити білки. Коли вийде стійка маса, засипати цукор. Збити. Весь процес займе близько семи хвилин.
  • Розкласти на пергамент безешки. Можна використовувати ложку або кондитерський шприц. Запікати дві години при 100ºС. Потім переключити духовий шафа на 120 º с і витримати ще півгодини. Остудити.
  • Порубати чорнослив, відправити в м’ясорубку, засипати в прилад горіхи і перекрутити.
  • Збити масло, додати згущене молоко і збити. Присипати горіховою сумішшю. Перемішати.
  • Тарілку промазати кремом. Розподілити безе. Промазати. Повторювати шарами.
  • Готовий десерт можна полити розтопленим шоколадом.
Дивіться також:  Крем-чіз – 6 рецептів для торта

Готуємо в мультиварці

Можна приготувати дуже смачний торт в мультиварці. Десерт буде красивим і оригінальним.

Інгредієнти:

  • борошно – 310 г;
  • ванілін;
  • цукор – 210 г;
  • сода – 1,5 ч. ложки гашеного;
  • молоко – 240 мл;
  • окріп – 240 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • какао – 7 ст. ложок;
  • рослинне масло – 120 мл

Крем:

  • сметана – 270 мл;
  • цукровий пісок – 120 р.

Глазур:

  • масло – 55 г вершкового;
  • молоко – 55 мл;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Залити яйцями цукор. Збити. Влити молоко, потім масло. Перемішати.
  • Додати в масу какао і соду, насипати борошно. Збити, залити окропом і знову перемішати.
  • Залити масу в чашу, виставити режим (знадобиться «випічка»), а таймер включити на годину.
  • Кришку не відкривати після сигналу. Залишити на підігріві ще на чверть години.
  • Змішати цукор зі сметаною. Збити.
  • Розрізати корж уздовж. Нижню частину промазати кремом, а верхню розрізати на шматочки. Вмочити кожен з них в крем і розмістити у вигляді гірки на першому бісквіті. Залишок крему вилити на верхівку десерту.
  • Інгредієнти для глазурі перемішати і підігріти. Полити ласощі.

Зі сметанним кремом та шоколадною глазур’ю

Якщо ви обмежені у фінансах, а хочеться порадувати себе смачним десертом, то ця варіація приготування задовольнить всі ваші побажання.

Інгредієнти:

  • какао – 4 ст. ложки;
  • яйце – 2 шт.;
  • загущувач для сметани;
  • сметана – 260 мл;
  • ванілін в крем;
  • цукор – 220 г;
  • цукор – 310 г для крему;
  • борошно – 310 г;
  • сметана – 1000 мл для крему;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного.

Глазур:

  • масло – 45 г вершкового;
  • сметана – 6 ст. ложок;
  • какао – 6 ст. ложок;
  • цукор – 6 ст. ложок;

Приготування:

  • Збити яйця. В отриману суміш додати цукор і збити. Влити сметану, додати борошно і знову збити. З’єднати з содою.
  • Половину маси вилити у форму і відправити запікатися. Потрібно півгодини і режим 180ºС.
  • У масу, що залишилася засипати какао і збити. Коли перший бісквіт буде готовий, залити в цю ж форму друге тісто і запекти.
  • Для крему Сметану, ваніль, загусник і норму цукру для крему збити.
  • Білий бісквіт розрізати уздовж, промазати кремом і скласти. Розламати другий бісквіт. Вмочати в сметанную масу і розподіляти горою на білому коржі.
  • Інгредієнти для глазурі змішати і проварити. Необхідна однорідна, красива маса. Залити нею десерт.

З вареним згущеним молоком і печивом

Якщо у вас ностальгія за дитинством і хочеться зануритися в спогади, то приготуйте десерт, яким пригощали нас бабусі у часи Радянського Союзу.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г розм’якшене;
  • білок – 8 шт.;
  • печиво – 230 г цукрового;
  • цукрова пудра – 2 гуртки;
  • горіх – гуртка волоського;
  • згущене молоко – банку вареного.
Дивіться також:  Торт Добош: класичний рецепт і 2 варіанти приготування угорської торта

Приготування:

  • Включити прогріватися духова шафа.
  • Збити білки, отриману піну насипати пудру. Збити.
  • Викласти безешки на деко. Використовуйте для цього ложку. Запікати дві години в режимі 150ºС.
  • Порубати горішки. Збити масло, додати згущене молоко і знову збити. З’єднати з горішками і розмішати.
  • Печиво поламати і викласти шаром. Вмочити безе в крем. Розкласти наступним шаром. Присипати печивом. Знову викладати безешки з кремом. Повторювати процес, поки продукти не закінчаться. Повинна вийти гірка.
  • Ласощі присипати крихтою від печива.

З заварним кремом

Не у всіх виходить самостійно приготувати безе. У такому випадку хрустке ласощі можна придбати в магазині, тим самим скоротивши час на приготування десерту.

Інгредієнти:

  • крохмаль – 1 ст. ложка;
  • безе – 420 г;
  • коньяк – 15 мл;
  • яйце – 5 шт.;
  • горіх – 110 г волоського;
  • цукор – 150 г;
  • шоколад – 110 г;
  • молоко – 460 мл;
  • вершкове масло – 420 г;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Збити яйця. Присипати цукром. Збити. Додати крохмаль. Перемішати. Залити молоком (100 мл). З’єднати з борошном. Збити.
  • Молоко, що залишилося закип’ятити і залити в нього яєчну суміш. Під час цього процесу постійно перемішувати. Проварити — маса повинна бути густою.
  • Остудити, додати масло і збити. Влити коньяк і перемішати.
  • Вмочити безе в отриману масу покласти в тарілку і викладати гіркою. Полити залишками крему.
  • Натерти шоколад. Подрібнити горішки. Посипати десерт.

Торт на основі бісквіта

Порадуйте себе бісквітної випічкою, приготувавши найпростіший торт.

Інгредієнти:

  • борошно – 310 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • какао – 1 ст. ложка;
  • цукор – 210 г;
  • шоколадка – 150 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • сметана – 200 мл

Крем:

  • цукор – 1,5 гуртки;
  • сметана – 1000 мл густої;
  • ванілін.

Приготування:

  • Збити яйця, присипати цукром, додати соду, влити сметану і все збити. З’єднати з борошном і збити ще раз.
  • В половину засипати какао. Випекти два коржі. Режим духової шафи потрібно 180ºС. Час – півгодини.
  • Інгредієнти для крему збити.
  • Готові коржі наламати або нарізати. Кожен шматок окремо вмочити в крем і викласти у вигляді гірки.
  • Розтопити шоколадну плитку і полити десерт.

Як красиво прикрасити і подати десерт?

Найпоширеніший варіант – це формування торта у вигляді гірки, яку поливають шоколадною глазур’ю.

Якщо ви хочете зробити торт більш оригінальним, то можна вибрати наступні продукти для прикраси:

  • Стружка кокосова. Вона продається різних кольорів. Тому можна ласощі зробити яскравим і різнобарвним.
  • Красиво виглядає посипання з тертого гіркого шоколаду.
  • Покрийте темної глазур’ю десерт, а зверху посипте цукровою пудрою.
  • Будь-яка випічка приймає неповторний вигляд, коли прикрашають її фруктами і ягодами.
  • Будь-який вид горішків здатний перетворити зовнішній вигляд торта. Посипати можна дробленными або цілими.
  • Красиво і святково виглядають прикраси з цукатів і маку.
  • Якщо є час, то можна зробити прикраси з марципану або мастики.