Торт Хвилинка – 7 швидких і смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і без випічки

Щоб побалувати рідних і друзів чимось солодким, можна спекти торт «Хвилинка» – чудовий десерт, який готується дуже швидко із звичайних і доступних продуктів. Його рецепт відрізняється особливою простотою, а отриманий результат обов’язково порадує своїм апетитним ароматом і чудовим смаком.

Швидкий торт «Хвилинка» на сковороді

Зробити торт «Хвилинка» за хвилину, безумовно, не вдасться, але всього через півгодини у вас на столі буде чудовий десерт. Для приготування коржів не знадобиться духовка, так як вони печуться на сковороді.

У підсумку виходить чудове ласощі з заварним кремом, дуже смачне і корисне для травлення.

Необхідно заздалегідь підготувати:

  • борошно – 0,6 кг;
  • неварені згущене молоко – 370 грам;
  • яйце;
  • будь розпушувач – 10 грам.

Для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 250 грам;
  • вершкове масло – 120 грам;
  • борошно – 50 грам;
  • два яйця;
  • ваніль – 3 грами.

Готуємо:

  • Змішати згущене молоко з яйцем і насип соду, погашену оцтом. Потім додати борошно, все ретельно перемішати і замісити м’яке тісто.
  • Розрізати тісто на 5 – 7 шматочків, після чого розкотити кожен з них в тонкий коржик.
  • Взяти сковороду з тефлоновим покриттям, помістити в неї корж і випікати без додавання олії, з двох сторін протягом 1 – 2 хвилин. Потім випекти інші коржі.
  • Готовим коржам з допомогою ножа надати акуратну, круглу форму. Борошняні обрізки подрібнити і висипати в миску.
  • Тепер треба приготувати крем. Для цього всі підібрані для нього продукти (крім вершкового масла) з’єднати між собою в невеликій каструлі.
  • Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. У готовий крем додати масло і перемішати.
  • Коржі рясно промазати гарячим кремом і скласти один на одного.

Торт «Хвилинка» на сковороді готовий. Його залишилося засипати бісквітної крихтою і поставити на кілька годин у холодильник.