Торт Лунтик – 5 рецептів, як приготувати дитячий торт

Торт Лунтик – гарна ідея для маленьких шанувальників місячного створення з веселого мультфільму. Як приготувати і святково оформити ласощі – нижче кращі рецепти, поради щодо оформлення та кулінарні секрети для успішної реалізації ідеї.

Торт «Лунтік» з мастики

Мастика – унікальний кондитерський матеріал, який дозволяє втілити будь-які фантазії в оформленні торта. Приготувати торт з мастики можна за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 100 г меду;
  • 200 г натурального вершкового масла;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 склянки борошна;
  • розпушувач.

З підготовлених інгредієнтів замісити тісто, тонко розкачати коржі і випікати при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин. Технологія приготування тіста нижче.

  • Розтопити на пару мед і масло.
  • Окремо збити яйця з цукром. Краще використовувати пудру – коржі виходять легшим і швидше просочуються.
  • Влити яєчну суміш, поступово вмішуючи в ємність з розтопленим маслом і медом.
  • Постійно помішуючи всипати 1/2 підготовленої борошна, подрібнені горіхи і розпушувач.
  • Злегка охолодити і ретельно вимішати з другою половиною борошна.
  • Охолодити тісто і випікати коржі товщиною до 10 мм Чим тонше буде корж, тим швидше він просочиться кремом.

Крем готується з наступних інгредієнтів:

  • жирної сметани (0,5 л);
  • 1 склянки цукру.

Коли все буде готово, можна наносити крем і збирати торт. Завершальна частина – прикраси.

  • Спочатку обтягнути листом мастики торт.
  • Окремо виліпити фігурку Лунтика.
  • Окремо додаткові елементи декору – цифру, квіти.
  • Розташувати і зафіксувати фігурки та інші складові декору з допомогою кондитерського клею.

Готовий торт з мастики відправити в холодильник на 6-8 годин, після чого можна приступати до вживання.