Торт медовик – 9 рецептів

На Русі в кінці трапези було прийнято подавати ласощі, що включають в свій склад мед. Імператриця Єлизавета не любила цей інгредієнт. Придворні кухарі, знали про це, щоб не потрапити в немилість до Її Величності, ніколи не готували ласощі з медовим нектаром. Як-то в палац на службу прийшов новий кухар-кондитер. Йому не повідомили про смакових пристрастях імператриці. Він приготував ніжне сметано-заварне ласощі з медових коржів. Спробувавши, государиня залишилася задоволена. Коли дізналася складу, то здивувалася, що в ньому присутня мед. Молодий кухар був нагороджений, а торт отримав назву «медовик».

Торт медовик — класичний рецепт з заварним кремом на молоці

Цей десерт, придбаний у магазині, часто трапляється з сухими коржами або з вмістом жирного крему. Після вживання ласощі настає розчарування. Тому варто приготувати торт, застосовуючи класичний рецепт медівника, в якому легкий заварний крем ніжно просочує коржі.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 90 гр.;
  • Молоко – 750 гр. для крему;
  • Яйце – 6 шт.;
  • Крохмаль – 4 ч. ложки для крему;
  • Масло вершкове – 430 гр. для крему;
  • Сода – 3 ч. ложки;
  • Яйце – 2 шт. для крему;
  • Борошно – 7 ст. л. для крему.
  • Горілка – 3 ч. ложки;
  • Цукор – 185 гр. для крему;
  • Мед – 6 ч. ложки;
  • Цукор – 190 гр.;
  • Борошно – 700 гр.

Приготування:

  • Тісто необхідно приготувати на водяній бані. Взяти дві ємності. Менша зобов’язана поміщатися у велику і торкатися води, яка кипить.
  • У малу ємність всипати цукор. Покласти масло. Помістити у велику ємність.
  • В піалу вбити яйця. Розмішати виделкою.
  • Зняти невелику каструльку. Залити яйця. Налити мед і горілку. Розмішати.
  • Помістити назад. Всипати соду.
  • Перемішувати. Рідина побіліє і більше рази в два.
  • Перелити в миску.
  • Просіяти борошно.
  • Насипати в рідину. Тісто замісити. За структурою воно вийде еластичним. Скачати в кульку.
  • Розрізати на вісім рівних частин.
  • Скачати кульки.
  • Стіл присипати борошном. Куля розкачати в пласт тонкого розміру.
  • Перемістити на деко. Змащувати не треба.
  • Помістити в духову шафу.
  • Запікати чотири хвилини при 180 гр. Виймати слід відразу, як з’явився яскравий відтінок. З дека корж швидко прибрати, інакше він стане сухим і розкришиться.
  • Повторити цю процедуру з кожним кулею.
  • Приготування крему:

  • У жароміцну ємність насипати борошно, цукор і крохмаль. Розмішати. Вбити яйця. Збити.
  • Помістити на водяну баню. Залити молоко.
  • Заважаючи довести до загустіння.
  • Остудити масу. Якщо мало часу, то можна помістити в таз з холодною водою.
  • Масло покласти в піалу, розігріти в мікрохвильовій печі. Остудити. Температура повинна стати кімнатної.
  • Коли крем охолов змішати з маслом. Розмішати.
  • Помістити в миску воду.
  • Повністю остившім кремом промазати коржики і весь торт.
  • Обрізати краю, надавши рівну форму.
  • Змастити кремом.
  • Обрізки розкришити, можна руками, в ступці або в блендері.
  • Обсипати всю поверхню десерту.
  • Щоб торт вийшов ідеальним, необхідно максимально тонко розкачати коржі, а крем навпаки повинен бути дуже густим.