Торт-морозиво – 7 рецептів приготування своїми руками

Торт-морозиво – святкова альтернатива звичайній випічці. Безе, бісквіт, фрукти, хрусткі шматочки (попкорну, шоколаду, горіхів) – разом з морозивом-кремом все це створює гармонію смаків. Кислі, солодкі, м’які і хрусткі шари можна доповнювати оригінальними добавками, шматочками-сюрпризами.

Шоколадний торт-морозиво

Склад:

  • покупної бісквітний корж – 1;
  • невеликі бісквіти-палички – 0,3 кг;
  • жирні вершки – 0,6 л;
  • гіркий шоколад – 85 м;
  • жовтки – 6;
  • молоко – 0,25 л;
  • цукор – 0,2 кг;
  • бренді – 35 г (2 ст. л.);
  • ваніль – на кінчику ч. л.;
  • гірка шоколадна крихта – 85 г (4 ст. л.);
  • какао – 65 г (3 ст. л.).

Етапи приготування:

  • Молоко кип’ятять з ваніллю.
  • Цукор розчиняють у жовтках з допомогою міксера, доводять до міцної піни.
  • В жовткову масу вводять тепле молоко, ставлять на вогонь, збивають під час слабкого кипіння, поки маса не стане щільною, як крем.
  • Ставлять посуд з кремом в холодну воду, помішують.
  • Бренді і остиглий крем розмішують, залишають в морозилці.
  • На водяну баню ставлять скибочки шоколаду, щоб растопились.
  • Збивають вершки.
  • У 0,5 вершків вводять шоколад.
  • Половину порції морозива (крему) змішують з вершками з шоколадом.
  • Другу половину морозива змішують з «чистими» вершками.
  • Збирають торт: розрізане поперек печиво викладають на бісквіт, покривають світлим морозивом, залишають у холодильнику (2 год).
  • Заливають світлий шар темним морозивом, кладуть у холодильник (2 год).
  • Прикрашають сумішшю какао та шоколадних крихт.

Торт з домашнього крему-морозива з вологими бісквітами має насичений вершково-карамельний смак, який доповнюється гірчинкою темного шоколаду.

Святковий десерт з пломбіру з ягодами

Склад:

  • покупне (світле) морозиво – 0,6 кг;
  • вишня (заморожена/свіжа) – 3 ст. л.;
  • будь-які яскраві (не дуже кислі) ягоди (малина, чорниця) – 3 ст. л.;
  • купівельна бісквітна випічка (без наповнювачів) – 3 ст. л.;
  • магазинні тонкі трубочки (з кремом) – 6;
  • цукор – 2,5 ст. л.;
  • коньяк – 55 мл

Етапи приготування:

  • Морозиво в мисці залишають розм’якшуватися в кімнаті.
  • Ягоди замішують з цукром, прогрівають при слабкій температурі, помішуючи, 7 хв.
  • Вводять в ягоди коньяк, кип’ятять.
  • Бісквіт тонко ріжуть.
  • Споруджують десерт: на дно – 2 ст. л. морозива, далі – бісквіт і ягоди (з сиропом). Повторюють шари 3-4 рази.
  • Вершки, бісквітний «пісок» використовують як прикрасу.
Дивіться також:  Пиріг з картоплею і куркою — 7 рецептів, як приготувати

Торт-морозиво з ягодами – це швидкий варіант домашнього листкового десерт із фруктами і купівельними ласощами. Морозиво – основа смаку, тому варто подбати про його високу якість, натуральність.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Склад:

  • магазинне морозиво (з ваніллю, без добавок) – 1 кг;
  • шоколадне морозиво – 0,6 кг;
  • сметана (30%) – 0,4 л (можна густий йогурт);
  • смородинове варення – 0,1 кг;
  • печиво «Орео» — 18-20 шт.;
  • горіховий шоколад – 120 г;
  • попкорн (карамельний) – маленька упаковка (або на свій смак).

Етапи приготування торти з морозива своїми руками:

  • Глибоку форму покривають (на дні) шаром шоколадного морозива.
  • У нього занурюють печиво, окремі хрусткі «зерна» попкорну.
  • Ставлять 1 «корж» в морозилку.
  • Залишок морозива злегка збивають із сметаною (йогуртом).
  • 0,5 порції морозива зі сметаною залишають чистої (можна посилити смак ваніллю).
  • У 0,5 сметани і морозива додають варення, роблять ложкою красиві візерунки (не перемішуючи до однорідності).
  • Підморожений 1 корж заливають «чистим» морозивом, заморожують 15 хв.
  • На двошарове морозиво викладають попкорн, шматочки шоколаду, притискають.
  • Заливають два шари третім – ванільно-ягідним (з вкрапленнями).
  • Ставлять в морозилку виріб, дістають, посипають попкорном.
  • Обгортають виріб харчової батогом, закривають в морозилці.

Через 25 хв все буде готово. Всі смаки, різні текстури (кремові, хрусткі) торта доповнюють один одного. Барвистість і шматочки-сюрпризи всередині виробу сподобаються дітям.

Муссовый торт-морозиво

Склад:

  • масло вершкове (мяке) – 3 ст. л.;
  • пісочна випічка (без добавок) – 0,2 кг;
  • вершки (жирність – від 30%) – 0,6 л;
  • пломбір – 0,35 л;
  • цукрова пудра – 75 г (4 ст. л.);
  • вода – 4 ст. л.;
  • желатин – 12 р.

Етапи приготування:

  • Розтерте в пісок печиво, тепле масло вимішують (як тісто).
  • Кулінарне кільце покривають шаром «тесту».
  • «Корж» заморожують 25 хв.
  • Желатин залишають набухати у воді, далі – розтоплюють його на водяній бані.
  • З вершків і пудри роблять щільний крем (міксером).
  • Пломбір м’який, желатин, 0,5 порції вершків (збитих), обережно змішують (не збивають).
  • «Корж» покривають мусом з морозива.
  • Заморожують виріб 2 ч.
  • Зверху торт «розмальовують» вершками (можна з барвниками).
Дивіться також:  Запечені яблука в духовці – 9 смачних рецептів

Це відкритий торт-«кошик», заповнений пломбіром з вершками. Пісочне тісто добре поєднується з повітряним мусом.

Полуничне насолода

Склад:

  • полуниця (обов’язково — соковиті, солодкі ягоди) – 0,6 кг;
  • вершки (від 34%) – 0,5 л;
  • цукор – 165 г;
  • жовтки – 4.

Етапи приготування:

  • Полуницю перетирають на пюре (з 2/3 цукру) в блендері.
  • 1/5 пюре відставляють.
  • Жовтки, залишок цукру збивають під час прогрівання на водяній бані. Поки маса охолоджується, її продовжують швидко збивати.
  • Холодні вершки доводять міксером до консистенції густого крему.
  • 4/5 полуничного пюре, жовтки, вершки змішують.
  • 0,5 отриманого крему розподіляють у формі для кексу (на харчовій плівці).
  • Заморожують крем 25 хв.
  • Залишком полуничного пюре змазують заморожений шар, заморожують 20 хв.
  • Зверху на заготівлю викладають решта 0,5 крему.
  • Зібране виріб заморожують 5 ч.
  • Виймають торт, зануривши форму в окріп (на кілька сек.).
  • На торті розподіляють (у вигляді прикрас) пару ягід полуниці, розмальовують вершками.

Насиченість смаку торта залежить від якості ягід. Смак ягідного морозива підкреслюється прошарком-сюрпризом з «чистого» ягідного пюре.

З ананасами і вершками

Склад:

  • стиглі соковиті ананаси (середні) – 2шт.;
  • цукор – 0,2 кг;
  • яєчні білки – 3 шт.;
  • вершки (від 33%) – 0,75 л;
  • гіркий шоколад – 160 р.

Етапи приготування:

  • М’якоть ананаса (без твердої серцевини) розрізають кубиками.
  • Дають закипіти 1 л. води.
  • Шматки ананаса всипають в шумівку (порціями) і тримають в киплячій воді за 30 сек.
  • ¼ Ананасів залишають шматками, решта перетирають на пюре блендером.
  • З третини вершків (холодних) збивають крем.
  • Білки, цукор, доводять до текстури крему, змішують з вершками.
  • Ананасовим пюре, вершки з білками злегка збивають, вводять шматки ананаса.
  • Заморожують масу протягом ночі під харчовою плівкою.
  • Шоколад натирають.
  • Залишок вершків ставлять на вогонь, перемішуючи, вводять тертий шоколад.
  • Шоколад в гарячих вершках повністю розчиняють, помішуючи.
  • Остуджують в кімнаті, ставлять у холодильник на ніч.
  • Через ніч, шоколадні вершки збивають.
  • Форму з тортом кілька секунд розігрівають в окропі, торт виймають.
  • Торт покривають шоколадним кремом, заморожують 4 години.
Дивіться також:  Що приготувати з гарбуза? 27 рецептів смачних страв

Основа смаку цього торта – соковиті ананаси. Вершковий шоколад добре доповнює ананасовим морозиво.

Бісквітний торт з кремом з морозива

Склад тіста:

  • цукор, борошно – 1 скл. і 4 ст. л.;
  • яйця – 6;
  • ваніль – на кінчику ст. л.

Сироп (просочення):

  • вода, цукор – 1 скл.
  • лимонний сік – 2,5 ст. л.

Для змащення коржа:

  • абрикосове варення (густе) – 5 ст. л.

Крем:

  • сухе морозиво – 1 пакетик;
  • сметана – 0,4 л;
  • цукор – 100 р.

Прикраса:

  • стружка шоколадна, кокосова.

Етапи приготування:

  • Збивають цукор з яйцями в міцну піну (4 хв).
  • Ставлять духовий шафа на 160℃, щоб прогрівся.
  • Далі збивають масу, вводячи потроху борошно (вибирають насадку для тіста).
  • Запікають масу 40 хв, виймають з форми.
  • 0,5 цукру (для сиропу) розплавляють в сотейнику, помішуючи.
  • Включають мінімальний вогонь, повільно вводять в карамель воду (помішують).
  • В карамельну рідина досипають залишок цукру, варять 15 хв, додають сік лимона.
  • Сироп залишають остигати.
  • Готовий розрізаний бісквіт просочують сиропом, покривають абрикосовим варенням.
  • З сметани з цукром збивають крем, вводять сухе морозиво, збивають 5 хв.
  • На варення викладають 0,5 крему-морозива, закривають коржем.
  • Покривають торт залишком морозива, шоколадною сумішшю і кокосової стружки.
  • Ставлять виріб для просочення на холод на 5 годин.

Шари вологого бісквіта, крему-морозива, варення з кислинкою доповнюють один одного. Цей торт з прошарком повітряного морозива, джему подають з соком, холодним чаєм.

Торт з домашнього морозива підійде для дитячих та дорослих свят. Такі багатошарові десерти в замороженому вигляді добре тримають форму, але і в розм’якшеному вигляді це відмінне ніжне ласощі.