Торт на 1 рік дівчинці – 6 рецептів, як приготувати і прикрасити святковий торт своїми руками

Перший день народження коханої дівчинки – це головна подія в родині. А яке свято без солодощів? Торт на 1 рік дівчинці можна зробити своїми руками, і якщо трохи постаратися, то він вийде нітрохи не гірше дорогого, виготовленого на замовлення.

Торт без мастики на 1 рік дівчинці

Звичайно, в такий чудовий свято хотілося б вразити гостей чимось незвичайним. Однак, фігурки з мастики виготовити непросто, та й не завжди вистачає на це часу і досвіду. Тому можна обійтися без зайвих зусиль і спекти торт без мастики. При цьому він все одно буде виглядати чудово.

Для реалізації задуму потрібно:

  • 1 яйце;
  • півсклянки в/з борошна;
  • банку якісної згущеного молока;
  • півлітра вершків;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • персики (консерви або свіжі).

Алгоритм дій нескладний:

  • Збити яйця, влити банку згущеного молока, всипати борошно, розпушувач і всю масу розмішати як слід. Вийде рідке тісто, яке повинно трохи відстоятися (20 хвилин), поки не з’являться на поверхні маленькі бульбашки.
  • Бісквіт випікають окремими коржами. Для цього можна використовувати круглу форму. Якщо такої немає, то можна намалювати на пергаменті коло, по якому розподілити необхідну кількість тіста.
  • Нетолстый корж печеться всього п’ять хвилин, температурний режим – 180 градусів. Не можна доводити коржі до золотистої скоринки, вони повинні залишатися м’якими.
  • Крем роблять, збиваючи вершки з солодкої пудрою. Їм добре «вмощують» весь торт. Між коржами розкладають порізані на часточки персики. Зверху ласощі прикрашають кремом і залишилися половинками фруктів.

З пряниками

Пряники, або топпери, – це відмінна прикраса для будь-якого торта. Вони чудово будуть виглядати на десерт, приготованому на день народження дівчинці.

Для їх виготовлення знадобляться такі продукти:

  • 170 г меду;
  • 100 г цукру;
  • півкіло борошна;
  • 130 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • прянощі – кориця, імбир, коріандр;
  • яєчний білок;
  • лимонний сік;
  • 160 г цукрової пудри;
  • гелеві барвники;
  • дерев’яні шпажки
  • зубочистка.

Готуються пряники так:

  • М’яке вершкове масло розмішати з цукром, яйцями, медом. Всипати борошно і зробити тісто. Покласти його в холодильник хвилин на двадцять.
  • Сформувати пряники, розкачати тісто в пласт до півсантиметра товщиною і формочками вирізати фігурки. В їх відсутність можна спробувати по заздалегідь виготовленому паперового трафарету вирізати ножем звірят, зірочки, квіточки та інші фігурки.
  • Випекти заготовки. Температура 180 градусів, час – 10 хвилин. У гарячі вироби увіткнути дерев’яні шпажки.
  • Кольорові малюнки на пряниках теж слід виготовити паперового шаблоном. Кожна деталь малюнка вирізається з паперу окремо, а потім прикладається в потрібне місце на пряник. По всьому периметру деталі робляться зубочисткою невеликі проколи. Таким чином глазур не розіллється по всьому прянику.

Основа для глазурі робиться так: збивається міксером білок з цукровою пудрою і декількома краплями лимонного соку. Контури малюнків на пряник обводяться саме білою глазур’ю без барвників. Для цього масу поміщають в кондитерський мішок з самою вузькою насадкою. Якщо вона занадто товста для такої мініатюрної роботи, можна скористатися звичайним пластиковим пакетом, зрізавши його куточок.

Дивіться також:  Хмиз – 8 рецептів приготування хрусткого хмизу

Під час «малювання», помилки можна виправляти за допомогою зубочистки.

Потім глазур можна розділити на порції і змішати з різними барвниками. Після того як застигне білий контур малюнків на пряниках, можна розфарбує їх різнобарвними складами.

Самий красивий дитячий десерт з мастикою

Звичайно, мама зможе спекти для свого малюка на 1 рік самий красивий торт на світлі і прикрасити його не гірше, ніж у дорогому кондитерської. Головне достоїнство такого виробу в тому, що воно виявиться набагато смачніше покупного. А ще, продукти, що використовуються в приготуванні, будуть самими свіжими і натуральними.

Ось що потрібно:

  • 150 г борошна;
  • стакан цукру;
  • півлітра вершків;
  • пачка вершкового масла;
  • банку згущеного молока;
  • 4 яйця;
  • персики консервовані або «живі»;
  • 200 г маршмаллоу;
  • півкіло цукрової пудри;
  • харчові барвники.

Готуємо бісквіт:

  • Білки і жовтки збиваються окремо з цукром.
  • Потім акуратно з’єднуються разом за допомогою міксера.
  • Далі підсипається просеянная борошно маленькими порціями.
  • Бісквіт випікають протягом 25 хвилин при температурному режимі в 180 – 190 градусів.

Бісквіт слід остудити і нарізати на коржі.

Робимо крем, збиваючи вершки з цукровою пудрою. Потім збираємо торт.

  • Коржі змащуємо вершковим кремом, між ними укладаємо нарізані фрукти. Для просочення ставимо торт в холодильник.
  • А поки збиваємо м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Отриманою масою торт двічі покриваємо з усіх боків. Для застигання першого і другого шарів глазурі його знову відправляємо в холодильник.
  • Готуємо мастику. На маршмеллоу зверху викладаємо пару столових ложок вершкового масла і ставимо отриманий склад на 10 секунд в мікрохвильову піч. Потім все перемішуємо, додаючи цукрову пудру. Якщо планується зробити різнокольорові фігурки, то маршмеллоу слід розділити на кілька порцій і топити їх з вершковим маслом і відповідним харчовим барвником кожну.
  • Одну порцію мастики перетворити у великий пласт і накрити їм весь торт. Різнокольорові склади застосувати для виготовлення фігурок і квітів. Щоб вони добре трималися на поверхні торта, їх злегка змочують водою. Низ торта можна прикрити імітацією стрічки з бантом, виготовленої з мастики.

Торт у формі одиниці

Перший святковий торт для маляти можна оформити у вигляді одиниці. Спочатку слід спекти кілька бісквітних коржів, а потім за складеним заздалегідь паперовому шаблоном вирізати з них більшу цифру «1».

Що потрібно з продуктів:

  • 12 яєць;
  • 2 ст. білого цукру;
  • 2 ст. у/з борошна;
  • розпушувач або соду.

Коржі просочують солодким сиропом. Крем для цього торта можна приготувати вершковий або сметанний. Десерт слід покрити обраним складом не тільки між коржами, але і зі всіх сторін. Всередині можна прокласти шар фруктів і горіхів, а зверху обернути ласощі шаром мастики і укласти на неї власноруч приготовані фігурки. Низ торта прикрасити цукровий мереживом, яке можна придбати в кондитерській.

Дивіться також:  Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

Для фігурок слід спочатку виготовити паперові шаблони і за них акуратно вирізати всі деталі, використовуючи різні інструменти – ніж, зубочистку і т. д. Слід постаратися, щоб фігурки виглядали як можна більш природно.

З дитячого печива з кремом

У молодої мами може не вистачити часу і сил на приготування вишуканого торта. Покупної ж не завжди буває вдалим. Тому краще приготувати маляті на перший день народження дитячий торт своїми руками, але без зайвої метушні. Піч при цьому нічого не потрібно.

Знадобляться такі продукти:

  • пачка дитячого печива;
  • один йогурт для малюків;
  • один або два дитячих сирка;
  • цукор за смаком;
  • пакетик желе для торта;
  • улюблені фрукти.

Тортик вийде зовсім невеликим. При бажанні, кількість продуктів можна збільшити вдвічі або навіть втричі.

  • Замочити желатин в 50 мл води.
  • Йогурт, сирок перемішати, додати цукор.
  • Желатин підігріти, щоб він добре розчинився. Вилити в сирний крем, розмішати.
  • Якусь зручну ємність застелити плівкою, в неї викласти печиво і залити його отриманим кремом. Поставити все в холодильник.
  • Коли крем застигне, дістати ємність і перевернути на блюдо. Зняти плівку з готового десерту і прикрасити його фруктами. Залити їх, при бажанні, желе.

Кремовий тортик своїми руками

Чудовий бісквітний торт з двома видами крему порадує своїм смаком і гостей, і малюка. В його приготуванні використовуються тільки натуральні продукти.

Бісквіт:

  • 10 яєць;
  • пара склянок борошна;
  • стільки ж цукру.

Крем зі сметани:

  • стакан цукру;
  • 850 г сметани.

Крем, безе:

  • 3 яєчних білка;
  • стакан цукру;
  • третину склянки води.

Сироп:

  • 5 ст. л. води;
  • 7 ст. л. білого цукру.

Приготування не вимагає від господарки спеціальних знань та вмінь:

  • Білки і жовтки для бісквіта збити окремо. Цукор при цьому слід додавати маленькими порціями. Потім об’єднати обережно збиті жовтки з білками. Потроху всипати просіяне борошно, акуратно перемішуючи, щоб маса не осіла.
  • Розділити тісто на дві порції і спекти кожну окремо. Дати коржам охолонути і, при бажанні, зробити горизонтальні розрізи, перетворивши два пласта в чотири.
  • Приготувати сироп, зваривши його з води і цукру. Він має повністю охолонути перед просоченням коржів.
  • Сметанний крем варто почати готувати за кілька годин до випічки бісквіта. Збити сметану з цукром і викласти на марлю, складену в декілька шарів на дні друшляка. Потім поставити його в каструлю і прибрати в холодильник на ніч. Зайва сироватка стече, і крем стане більш щільним.
  • Перед тим як змастити бісквіт кремом, останній слід добре збити міксером в густу піну. Одержаним складом обробити також і боковини майбутнього торта.
  • Крем-безе слід робити тільки з білків. Їх збивають в дуже міцну піну без застосування цукру. Щоб підсолодити безе, готують спеціальний густий і гарячий сироп з води і цукру. Його уварюють до того стану, коли в руках з нього можна буде скачати м’який кульку.
  • Продовжуючи збивати білки, гарячий сироп вливають в майбутнє безе тоненькою цівкою. Маса почне швидко збільшуватися. Міксер не вимикаємо до тих пір, поки крем не охолоне.
  • Потім крем-безе поміщаємо в кондитерський мішок і з допомогою насадок їм торт прикрашаємо за бажанням.
Дивіться також:  Сирні завитки в сметанній заливці – 4 рецепта

Як прикрасити торт?

Хочеться, щоб домашній торт був оригінальним, дуже красивим, немов вийшов із-під рук кулінара-професіонала.

Сьогодні для цього є всі можливості. Прикраса торта може бути таким:

  • Фігурки з мастики. Їх виготовляють, взявши за основу маршмеллоу, поєднуючи його з іншими інгредієнтами і нешкідливими харчовими барвниками. Прикраси виходять дуже красивими, яскравими. Цукрова мастика теж користується популярністю, і для дітей підходить більше. Вона, на відміну від маршмеллоу, не містить консервантів, емульгаторів і стабілізаторів. З неї теж можна виліпити різні фігурки, попередньо пофарбувавши складу нешкідливими барвниками на натуральній основі. Так, з мастики виходять чудові тваринки, герої мультфільмів, іграшки, предмети, що символізують вік малюка (пінетки, платтячко, дитяча коляска і т. д.).
  • Цукерки і печиво. Якщо немає впевненості у своїх художніх навичках, то краще прикрасити торт готовими печивом і цукерками. Можна використовувати і шоколадні вироби, і різного роду карамельні драже, мармелад. Вони завжди виглядають ошатно. Поєднання форм, кольорів і фактур може дати дивно красивий результат.
  • Фрукти. Універсальний варіант, який чудово і апетитно виглядає. Плоди можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Викладати їх на торт можна у красивих композиціях, заливати желе, поєднувати з різними видами глазурі, шоколадом.
  • Кремові квіти. Повітряні та ніжні вироби з безе або збитих вершків. Виглядає така прикраса завжди святково. Виготовити квіти легко, використовуючи кондитерський мішок з різними насадками. Впорається з таким завданням навіть початківець кондитер.
  • Фігурки з шоколадною або цукрової глазурі. Їх зробити в домашніх умовах набагато легше, ніж з мастики. Ще теплу глазур поміщають в кондитерський мішок і з допомогою найтоншої насадки на пергамент наносять контур малюнка. Потім, використовуючи кольорову глазур, розфарбовують деталі. Коли глазур застигає, пергамент акуратно прибирають, а вийшла фігуркою прикрашають торт.

Торт на свій перший день народження маля ще навряд чи оцінить. Крім того, таке ласощі пробувати однорічній дитині ще ні до чого. Зате гостям подібні легкі десерти точно припадуть до смаку!