Торт на кефірі – 10 простих і смачних рецептів

Кефірна основа, що володіє масою корисних властивостей, відноситься до дієтичних продуктів і ідеально підходить для приготування смачних десертів. Пропонуємо поповнити скарбничку кулінарам, приготувавши торт на кефірі.

Торт на кефірі на швидку руку

Щоб приготувати смачні ласощі, не можна довго збивати тісто. Приготований торт на швидку руку виходить ніжним і добре просоченим.

Для приготування потрібні:

  • 360 г спреду;
  • 45 г какао;
  • морська сіль;
  • 160 мл 1% кефіру;
  • 570 г борошна хлібопекарська в/с;
  • 25 г соди.

Для крему:

  • 2 яйця;
  • 4 жовтка;
  • 27 г какао;
  • 125 г борошна хлібопекарська в/с;
  • 245 г шоколадної стружки;
  • 480 мл 3,2% молока;
  • 510 г масла (вершкового);
  • 420 г заспиртованою вишні (без кісточок);
  • ванільної есенції;
  • 340 г цукру.

Як приготувати:

  • Посоліть борошно. Насипте какао і соду. Гасити соду не треба, цю функцію виконає кефір.
  • Спред знадобиться з морозилки. Натріть на крупній тертці. Змішайте з борошняною сумішшю. У центрі зробіть поглиблення і залийте кефірним продуктом. Замісіть тісто.
  • Поділіть на 8 частин. Загорніть в плівку. Відправте в холодильник на 30 хвилин.
  • Увімкніть духову піч. Знадобиться 180 градусів.
  • Розкачайте одну частину. Вийде тонкий коло. Перекладіть у форму. Випікайте 7 хвилин. Приготуйте інші 7 частин.
  • Порубаєте м’яке вершкове масло.
  • Прогрійте молоко. Засипте борошно для крему і цукровий пісок. Перемішайте, додайте какао. Посипте ваніллю. Варіть до густого стану. Залийте перемішані жовтки з яйцями. Поваріть хвилину, постійно перемішуючи. Остудіть. Додайте шматки масла. Збийте.
  • Просочіть кожен корж кремом, укладаючи один на одного. Обріжте краю. Обрізки розкришите і посипте крихтою поверхню десерту. Прикрасьте стружкою з шоколаду.

Простий шоколадний десерт

Шоколадний торт на кефірі – чудовий десерт, який доставить радість дітям і порадує смаком дорослих. Щоб готовий бісквіт не деформувався, і його легко було дістати, застеляли форму для випічки пергаментом.

Для приготування потрібні:

  • 290 г борошна (в/з пшенична);
  • 35 г какао;
  • 520 мл сметани;
  • половинка лимона (вичавити сік);
  • 420 г цукру;
  • 2 шоколадні плитки;
  • 470 мл 1,5% кефіру;
  • 20 г не гашеної соди;
  • 210 г цукрової пудри;
  • 2 курячих яйця.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками – 14 рецептів яблучної шарлотки

Як приготувати:

  • Молочний продукт використовуйте кімнатної температури. В какао насипте соду. Пересипте суміш у кефірний продукт. Посипте цукром. Всипте послідовно порцію борошна, слідом перемішані яйця. Збийте міксером.
  • Вилийте у форму. Випікати 45-50 хвилин при 195 градусах. Розріжте вздовж на три коржі тільки після повного остигання.
  • Пудру залийте сметаною. Влийте лимонний сік. Збийте.
  • Сформуйте торт, промазуючи випічку кремом.
  • Розтопіть шоколад, і прикрасьте десерт.

Торт «Чорний принц» на кефірі

Перевірений варіант, з яким впорається будь-кулінар.

Для приготування потрібні:

  • 110 г цукрового піску (в крем);
  • 1 куряче яйце;
  • 220 г масла (вершкового);
  • 240 мл 3 % кефіру;
  • 260 мл сметани (жирної);
  • 160 г в/з борошна;
  • 8 г соди (гасити не треба);
  • 190 г цукру (в тісто);
  • 60 г шоколадки.

Технологія:

  • Яйця залийте в ємність від блендера. Збийте. Поступово насипте цукор і какао. Збийте. Влити кефір і розтоплене масло. Додайте борошно з содою. На максимальних обертах приладу, збийте.
  • Підготуйте форму. Діаметр використовуйте 22 сантиметри. Перелийте тісто. Випікайте 27 хвилин (185 градусів). Остудіть.
  • Для крему використовувати розм’якшену олійну основу. Підсолодіть. Збийте зі сметаною.
  • Розрізати бісквіт, і промажте коржі для торта солодкою масою.
  • Натертим шоколадом прикрасьте десерт.

Як приготувати манник

Простий десерт на основі манки порадує ніжністю і легкістю.

Для приготування потрібні:

  • яблучний джем;
  • 7 г розпушувача;
  • велика сіль;
  • 210 г манки;
  • 240 мл 1% кефіру;
  • 130 г масла (вершкового масла, м’якого);
  • цукрова пудра;
  • 160 г коричневого цукру;
  • 3 курячих яйця.

Як приготувати:

  • Посипте коричневим цукром яйця. Розмішайте віночком. Залийте кефір. Насипте, постійно збиваючи манку. Додайте розпушувач. Перемішайте. Розтопіть вершкове масло і введіть в суміш. Залиште на півгодини. Манна крупа розбухне. Вилийте у форму.
  • Переставте в духову піч (185 градусів). Запікайте 45 хвилин. Остудіть. Розріжте і просочіть яблучним джемом. Посипте цукровою пудрою.

Зі сметанним кремом

Дивно ніжна основа крему перетворить торт в шедевр кулінарного мистецтва.

Склад компонентів:

  • 550 г сметани;
  • 4 г соди;
  • 310 г борошна хлібопекарського;
  • 35 г какао;
  • 3 яйця;
  • кружка 1,5% кефіру;
  • 310 г цукру.

Як приготувати:

  • Встановіть в духовці режим 180 градусів.
  • До кефіру додати соду, потім яйця. Підсолодіть (використовуйте половину зазначеного обсягу цукрового піску). Насипте борошно. Збийте. Половину відокремте і додайте какао. Перемішайте. Перелийте в форми. Випікайте 27 хвилин. У цей час не можна відкривати дверцята, інакше бісквіт осяде.
  • Розріжте вздовж після охолодження.
  • Для крему збийте сметану, поступово вводячи цукор.
  • Промазуючи коржі, викладайте їх, чергуючи за кольором. Залиште просочуватися в холодильник.
Дивіться також:  Торт з готових коржів – 8 смачних рецептів

З варенням

Дуже смачний десерт можна готувати з будь-яким варенням, яке знайдеться.

Для приготування потрібні:

  • 160 г цукрового піску;
  • 7 г соди;
  • 260 мл кефіру;
  • 360 г варення;
  • 420 г борошна хлібопекарська в/с;
  • 2 яйця.

Як приготувати:

  • Перемішайте кефір із содою. Настояти 4 хвилини. Додайте яйця. Насипте цукор і борошно. Збийте. Вилийте у форму.
  • Випікайте 55 хвилин (180 градусів).
  • Охолодіть і розріжте.
  • Промажте варенням.

Випічка «Фантастика»

Пориста і волога, дивна на смак випічка виходить поживною і дуже смачною.

Для приготування потрібні:

  • 7 г соди;
  • 190 г цукру;
  • 190 г вершкового масла (в крем);
  • шоколадка;
  • 420 мл сметани;
  • 320 мл 1,5% кефіру;
  • 190 г цукрового піску (в крем);
  • 35 г какао;
  • 2 ст. ложки неароматного масла;
  • 2 яйця категорії С1;
  • 320 г борошна хлібопекарська в/с.

Як приготувати:

  • Увімкніть духову піч (185 градусів).
  • У кефір влийте яйця, потім соняшникову олію. Збийте. Насипте борошно. Додайте соду і цукор. Перемішайте. Введіть какао. Вилийте у форму. Запікайте 35 хвилин.
  • Масло потрібно розм’якшеним. Перемішайте з цукром. Налийте сметану і збийте.
  • Остиглий бісквіт розрізати вздовж і змастіть кремом. Розтопіть шоколадку і полийте поверхню десерту.

Кавовий десерт, що тане в роті

Десерт чудово підходить для любителів кавових напоїв.

Склад компонентів:

  • велика сіль;
  • 4 ст. ложки цукру (в крем);
  • 2 курячих яйця;
  • 10 г кави (розчинної);
  • 160 г борошна;
  • 2 ст. ложки червоного вина;
  • 210 мл сметани;
  • 3 г розчинної кави для просочення;
  • 25 р цукру для просочення;
  • 65 г розтопленого вершкового масла;
  • 110 мл кефіру;
  • 45 мл води для просочення;
  • 12 г розпушувача;
  • 5 ст. ложок цукру.

Як приготувати:

  • Трохи прогрійте кефірний продукт, не доводячи до кипіння. Розчиніть кави. Влийте яйця. Підсолодіть.
  • Додайте масло і какао. Збийте.
  • Додайте борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем. Збийте.
  • Вилийте у форму. Випікайте 37 хвилин в заздалегідь прогрітій духовий печі при 180 градусах.
  • Остигнула основу розділіть на дві частини.
  • Закип’ятіть воду. Насипте каву і цукор. Влийте вино і проварити 2 хвилини. Полийте коржі.
  • Перемішайте цукор зі сметаною, і промажте коржі. Сформуйте торт. Розтопіть шоколадну плитку. Промажте поверхню ласощі.
Дивіться також:  Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Торт «Зебра» на кефірі

Дуже смачне, оригінальне домашнє ласощі, яке вражає красивим розрізом.

Для приготування потрібні:

  • 140 г маргарину;
  • 3 курячих яйця;
  • 240 мл кефіру (будь-якої жирності);
  • 120 г шоколаду;
  • 120 г цукру (для крему);
  • 2 ч. ложки какао;
  • 7 г соди;
  • 360 мл сметани;
  • 460 г борошна хлібопекарська в/с;
  • 240 г цукру.

Як приготувати:

  • Залийте соду кефіром. Маргарин розтопіть. Змішайте з кефірним продуктом. Підсолодіть. Влийте яйця і збийте. Насипте борошно. Збийте.
  • В половину тіста введіть какао.
  • Зачерпніть ложкою коричневе тісто і влийте в середину форми. Зачерпніть іншою ложкою світлу масу і залийте в центр шоколадного тіста. Повторюйте процес поки дві маси не закінчаться.
  • Поставте в духову піч. Випікайте 55 хвилин. Режим 185 градусів.
  • Остудіть і розріжте бісквіт. Промазывайте змішаним з цукром сметаною. Полийте поверхню розтопленої шоколадкою.

Готуємо в мультиварці

Десерт нагадує віддалено кекси, а оригінальність ласощів надає кокосова стружка.

Для приготування потрібні:

  • 2 курячих яйця;
  • 310 г борошна;
  • 75 г шоколадної стружки;
  • 420 мл сметани;
  • 7 г соди;
  • 320 мл кефіру кімнатної температури;
  • 0,5 гуртки кокосової стружки;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 160 г цукрової пудри;
  • 190 г цукру;
  • 35 г какао.

Як приготувати:

  • Яйця посипте цукровим піском і влийте молочний продукт. Посипте содою і перемішайте. Насипте какао і борошно. Влийте масло. Збийте.
  • Вилийте у форму. Поставте в духову піч (185 градусів). Витримайте півгодини. Остудіть і розріжте. Вийде три коржа.
  • Змішайте цукрову пудру зі сметаною. Для пишноти збивайте 7 хвилин. Змішайте з кокосовою стружкою.
  • Промажте коржі і поверхня випічки кремом. Присипте шоколадною стружкою.