Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Торт «Негр в піні» – легке у виконанні кондитерське ласощі, отримала великий успіх ще в радянські часи. Секрет його популярності полягає в поєднанні екзотичної назви та простоти продуктового набору, необхідного для створення десерту.

Класичний рецепт

Улюблений, і в багатьох сім’ях частий гість на столі готується з:

  • 3 яєць;
  • 400 г цукру;
  • 200 мл варення зі смородини;
  • 1 л сметани;
  • 100 мл смородинового сиропу;
  • 400 г борошна;
  • соди, гашеного оцтом;
  • щіпки солі.

Спосіб приготування:

  • У миску забиваються яйця. Після додавання до них ¼ заявленої кількості сметани і ½ об’єму цукру продукти збиваються за допомогою міксера.
  • У збиту суміш додається варення.
  • Після перемішування всипається сіль, борошно і додається сода, гашене оцтом.
  • З тіста випікаються 2 коржа по 30 хвилин в гарячій духовці.
  • Крем готують шляхом збивання залишилися цукру і сметани до легкості.
  • Готові коржі просочуються сиропом і щедро перемазуються сметанним кремом зі всіх сторін.

Загрузка...

На сметанному тесті

 

Кожна господиня удосконалює класичний рецепт залежно від гастрономічних уподобань домочадців. Так народжуються ще більш смачні і апетитні десерти.

Для підготовки торта за цим рецептом слід підготувати:

  • 750 мл сметани;
  • 400 г цукру;
  • 250 мл вишневого джему;
  • 400 г борошна;
  • 5 г соди, гашеного оцтом.

Етапи створення:

  • Половина заявленого обсягу цукру збивається з яєчною масою до тих пір, поки не утворюється стійка піна. Після цього можна додавати третину сметани, варення і борошно.
  • З борошняної маси випікаються в духовій шафі до температури 220 °С 2 бісквіта протягом 30 хвилин.
  • У блендері або за допомогою міксера збивається сметанний крем (сметана і залишився цукровий пісок).
  • Коли коржі охолонуть, вони ретельно перемазуються повітряним складом з усіх боків.
Спробуйте також:  Тульські пряники - 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Готуємо на кефірі

Торт з вельми неполіткоректним назвою чудово виходить з:

  • 2 яєць;
  • 200 г цукру і такої ж кількості цукрової пудри;
  • 250 мл варення з чорної смородини;
  • 400 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • соди, гашеного оцтом;
  • волоських горіхів;
  • 500 мл сметани.

При підготовці:

  • Процес починається з замісу тіста. Яєчна маса збивається з цукровим піском. Поступово в пінну суміш вливається кефір, викладається варення, а потім ретельно втручається борошно.
  • Випікається бісквіт у формі, застеленому пергаментом, протягом 20 хвилин при температурі 200 °C.
  • З сметани і пудри, яка всипається поступово, готується крем з повітряної структурою.
  • Остиглий бісквіт ділиться на 2 або 3 частини, кожна з яких намазується кремом.
  • Бока притрушиваются меленим горіхами.

Як приготувати торт «Негр в піні» з варення

Торт з варенням виходить особливо смачною завдяки більш насиченим смаковими якостями.

Для створення кулінарного дослідження будуть потрібні:

  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • стільки ж цукрової пудри;
  • 350 мл варення кисло-солодкого смаку;
  • 250 мл сметани;
  • 360 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 100 г волоських горіхів;
  • ½ Л вершків;
  • щіпка солі.

При створенні кондитерського дива з кремом з вершків виконуються наступні кроки:

  • Береться глибока ємність, де яєчна маса змішується з цукровим піском.
  • Склад збивається, після чого в нього викладається сметана, змішана з розпушувачем борошно і варення.
  • Тісто ретельно перемішується з подрібненими горіхами.
  • З борошняної маси корж випікається в розігрітій до 200 °C духовій шафі.
  • Для крему вершки збиваються до загустіння, після чого в них всипається пудра.
  • Крем збивається повторно.
  • Бісквіт ділиться на кілька шарів, кожен з яких промащується кремом.
  • Щоб торт краще просочився, він відправляється в холод на 5 годин.
Спробуйте також:  Тісто для піци на кефірі - 10 рецептів

На основі молока

 

При відсутності кисломолочних інгредієнтів для підготовки тесту можна скористатися варіацією, яка передбачає використання:

  • 2 яєць;
  • 200 г цукру;
  • 100 г пудри з цукру;
  • 250 мл молока;
  • 300 мл ожинового джему;
  • 400 г борошна;
  • 10 г соди;
  • 500 р сметани.

Черговість дій:

  • З яєць і цукру створюється стійка піна, в яку вливається молоко.
  • Після додавання варення в основу для тіста втручаються борошно і сода.
  • З однорідного складу в духовці, розігрітій до 180 °C, випікаються 2 коржа, кожен з яких ділиться уздовж навпіл.
  • Пласти промащується кремом зі сметани, збитою з цукровою пудрою.
  • Після просочення в холодильній камері торт подається до столу.

З додаванням какао

 

Назва торта відображало його зовнішній вигляд, можна додасть до складу какао.

Для підготовки десерту необхідні:

  • 270 г борошна;
  • 750 мл сметани;
  • 2 яйця;
  • 25 г какао;
  • 200 г цукру;
  • в 2 рази менше пудри з цукру;
  • 7 г гашеного оцтом соди.

В процесі втілення рецепта в життя виконуються прості дії:

  • В піну, отриману при збиванні яєчної маси з цукром, втручається третину заявленого обсягу сметани, а також какао, соду і борошно.
  • З досить густого тесту випікаються 2 бісквіта, які для кращої просочення діляться уздовж навпіл.
  • З рештою сметани і пудри збивається крем, яким і покриваються всі бісквітні частини.

Торт «Негр в піні» в мультиварці

Мультиварки сьогодні набувають все більшу популярність. Разом з нею зростає і кількість рецептів найдивовижніших десертів, які легко приготувати в цій кухонної «помічниці».

Перед тим як приготувати торт «Негр в піні», необхідно взяти:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • стільки ж цукру;
  • 15 г соди, гашеного оцтом;
  • 3 яйця;
  • 250 мл вишневого джему;
  • ½ Л сметани;
  • 220 г цукрової пудри.
Спробуйте також:  Гарбузовий торт – 8 кращих рецептів

Хід роботи:

  • З цукру і яєць за допомогою міксера створюється стійка піна, в яку додаються джем без кісточок, кефір, сода, гашене оцтом, і борошно.
  • Вимішане тісто заливається в чашу мультиварки, яка встановлюється на 80 хвилин в режим «Випічка».
  • Остиглий бісквіт ділиться на 4 тонких пласта, кожен з яких намазується повітряним кремом зі сметани і пудри.

Торт «Негр в піні» – смачний десерт, який неспроста завоював велику кількість прихильників. Кондитерський шедевр поєднує відмінний смак і простоту продуктового набору, який часто знайдеться в будь-якому холодильнику.

 

Загрузка...