Торт Норка крота (Маульвурфторте) – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний торт німецької кухні

Десерт – це фінальний акорд будь-якої трапези. Це та яскрава нота, яка створює настрій і формує загальне враження. Тому кожна господиня прагне зробити цю страву цікавим, смачним і незвичайним. Торт «Норка крота» – унікальний у своїй простоті і вражає вишуканістю смаку. Така дивна назва пов’язана з незвичайним зовнішнім виглядом десерту, нагадує будиночок крота.

Класичний торт «Норка крота» з бананами і сиром

Класична рецептура являє собою поєднання насиченого шоколадного бісквіта, ніжного вершково-сирного крему і бананової свіжості.

Для приготування шоколадного бісквіта вам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • Стакан цукру;
  • Пів склянки борошна;
  • Пів склянки какао;
  • 1 ч. л. розпушувача.

В окремій ємності збити яйця з цукром. У результаті повинна вийти пишна світла маса. У другій ємності змішати борошно, какао і розпушувач. Потім акуратно віночком або силіконової лопаткою ввести сухі інгредієнти в яєчно-цукрову суміш.

Увага! Не рекомендується використовувати міксер на етапі введення сухих інгредієнтів, оскільки це може порушити легкість тесту.

Отримане бісквітне тісто викласти в форму. Її необхідно попередньо змастити вершковим маслом. Випікати бісквіт необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35-50. Готовність бісквіта визначається шпажкою. Вона повинна бути суха.

Поки випікається бісквіт, є можливість приготувати сирний крем.

Необхідні інгредієнти:

  • Сир 9% 300г;
  • Вершки 33-35% 150г;
  • Цукрова пудра-3 ст. л.;
  • Желатин 10г;
  • Шоколад на смак.

Желатин необхідно залити холодною водою до повного набухання. Сир можна використовувати як звичайний, так і м’який (пастоподібний). Якщо використовується зернистий сир, то його необхідно протерти через сито для отримання однорідної консистенції.

Жирні вершки збити з цукровою пудрою до отримання міцних піків. Отриманий вершковий крем змішати з сиром до однорідної консистенції. Набряклий желатин розпустити на водяній бані до рідкого стану і ввести в вершково-сирну суміш. За бажанням в крем можна додати шоколадну крихту. Для цього необхідно натерти на тертці молочний або гіркий шоколад.

Готовий бісквіт остудити. Потім необхідно зрізати верхівку і видалити весь м’якуш таким чином, щоб вийшла своєрідна чаша. У неї на дно викласти порізаний великими шматочками банан. Зверху викласти сирний крем. Решту м’якоть подрібнити в крихту і посипати їй торт зверху.

Після складання необхідно прибрати торт в холодильник мінімум на 6-8 годин, в ідеалі на ніч.

Торт «Норка крота» з бананами дуже ніжний і припаде до смаку кожному.