Торт Панчо — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт Панчо — дивовижний десерт, який приваблює своїм незвичайним зовнішнім виглядом, ніжним смаком і низькою калорійністю. Завдяки особливому способу складання та просочення це ласощі ніколи не виходить сухим.

Історія появи десерту

Незважаючи на незвичну для Росії назву, десерт Панчо (або Санчо Панчо) придумали представники московської компанії «Філі-Бейкер». Його створили, взявши за основу народні рецепти домашніх тортів і кращі кулінарні ідеї.

З початку XXI століття популярність цього десерту постійно зростає. Технологія його приготування зберігається в найсуворішій таємниці, тому домашні кулінари, експериментуючи з інгредієнтами, створили свої способи приготування цього торта, дуже близькі до оригіналу.

Класичний рецепт торта Панчо з ананасами

В цьому десерті ідеально поєднуються легкий бісквіт, ніжний крем, шматочки солодкого ананаса і шоколадна глазур.

Список продуктів:

  • 5 яєць;
  • 600 г цукрового піску;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 10 г какао-порошку;
  • 800 г сметани пожирніше;
  • 1 г ваніліну;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 р масла;
  • кілька кілець ананаса.

Покроковий рецепт.

  • Жовтки забирають з білків і збивають з половиною солодкого піску.
  • Окремо збивають охолоджені білки і змішують какао, борошно і розпушувач.
  • Всі 3 маси з’єднують, акуратно розмішуючи ложкою знизу вгору.
  • Тісто виливають у високу круглу форму і ставлять у розігріту до 190°С духовку приблизно на 45 хвилин (готовність вироби перевіряють дерев’яною шпажкою).
  • Для крему ложкою перемішують сметану, залишки цукру і ванілін. Масу прибирають охолоджуватися.
  • З банки з ананасами зливають рідину, кільця нарізають невеликими шматочками.
  • Коли бісквіт охолоне, його ділять на 2 коржа. Нижню частину рясно промащують сметанним кремом. Зверху розкладають частина ананасів.
  • Другий корж нарізають кубиками. Кожен умочують в крем і викладають на перший корж гіркою. Шматочки бісквіта перекладають ананасами.
  • Шоколад з’єднують з олією і розтоплюють на паровій бані.
  • Торт поливають вийшла глазур’ю і прибирають в холодильник для просочення на 2 години.

Як приготувати з вишнею?

Панчо з вишнею вдасться приготувати навіть молодої господині. В десерті вдало поєднується ягідна кислинка і ніжний шоколадний смак.

Потрібно:

  • 4 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 20 г какао;
  • 550 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 5 г розпушувача;
  • 750 г сметани високої жирності;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 150 г консервованої вишні;
  • 60 мл вишневого сиропу.

Кроки приготування.

  • Змішують сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач.
  • В іншому посуді з допомогою міксера яйця збивають з сіллю і 250 г цукру.
  • В яєчний складу просівають борошняну масу і акуратно перемішують, рухаючи ложку в одному напрямку.
  • Шоколадне тісто викладають у форму, застелену пергаментом. Бісквіт випікають приблизно 50 хвилин при 180°С.
  • Готовій основі дають охолонути і «відпочити» протягом 6 годин.
  • Від бісквіта відрізають нижню частину і відкладають у бік. Верхню розрізають на кубики.
  • Сметану з’єднують з двома видами цукру і збивають міксером на великій швидкості до отримання густого крему. Відокремлюють 300 г сметанною маси і прибирають в холодильник.
  • Нижній корж просочують вишневим сиропом і промащують залишилися кремом. Нарізану бісквіт кладуть в крем і перемішують.
  • Збирають торт: на нижній корж укладають гіркою кубики і частину вишні. Десерт відправляють в холодильник на 5 годин.
  • Охолоджений торт покривають залишками сметанного крему з холодильника довільним чином. Ягоди обсушують і прикрашають ними готовий десерт.
Дивіться також:  Полуничний торт – 8 дуже смачних і вишуканих рецептів

Торт Панчо без випічки на швидку руку

Тим, хто не може осилити класичний рецепт Панчо, сподобається варіант швидкого приготування десерту.

Необхідні компоненти:

  • 3 готових бісквітних коржа;
  • 200 г консервованих ананасів;
  • 100 г шоколаду;
  • 800 г сметани;
  • 150 г цукру;
  • 200 г волоських горіхів.

Процес приготування.

  • Сметану збивають з цукром, поки кристали повністю не розчиняться.
  • Горіхи подрібнюють в крихту. Ананаси нарізати довільно.
  • 2 бісквіта ламають на невеликі шматочки, кожен з яких умочують в крем.
  • Дно круглої форми застеляють харчовою плівкою, зверху насипають шар горіхів, а потім ананасів. Далі розподіляють шматочки бісквіта. Процес повторюють, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Зверху поміщають цілісний бісквітний корж.
  • Плівку піднімають і закріплюють зверху. Торт придавлюють плоскою тарілкою і ставлять у холодильник.
  • Через 2 години десерт перевертають, прибирають плівку. Торт поливають розтопленим шоколадом.

Десерт в мультиварці

Даний варіант приготування десерту замість консервованих фруктів передбачає додавання родзинок і горіхів.

Знадобиться:

  • 100 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 450 г сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 70 г родзинок;
  • 70 г фундука;
  • 50 р гіркого шоколаду;
  • 40 мл рідких вершків;
  • 10 мл рослинного масла.

Етапи готування.

  • Яйця і обидва види цукру збивають до одержання густої щільної маси.
  • В яйця просівають борошно, перемішують ложкою.
  • Тісто переливають в чашу мультиварки, змащену маслом.
  • Бісквіт готують на програмі «Випічка» 1 год.
  • Готову основу виймають з мультиварки і залишають «відлежатися» на ніч. Діставати корж відразу не можна — він може разломаться.
  • Гострим широким ножем з бісквіта зрізають нижню частину, а решту корж нарізають кубиками.
  • Родзинки розпарюють в окропі 15 хвилин. Частина горіхів дрібно рубають ножем. Сметану змішують з пудрою.
  • Бісквітну основу змащують сметанним кремом. Шматочки коржа так само змочують кремом і укладають зверху один на одного.
  • Додають родзинки і рубані горіхи.
  • Часточки шоколаду кладуть у вершки і нагрівають на водяній бані.
  • Торт поливають вийшла глазур’ю і прикрашають цільним фундуком.
Дивіться також:  Варення з гарбуза з апельсином – 8 рецептів приготування

До подачі десерт Панчо поміщають в холодильник на пару годин.

Кучерявий торт Панчо з бананами

Панчо по цьому рецепту готується з тіста двох відтінків, завдяки чому в розрізі виглядає він дуже ефектно.

Склад:

  • 4 яйця;
  • 300 г борошна;
  • 40 г порошку какао;
  • 400 г цукрового піску;
  • 5 г пекарського розпушувача;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл кукурудзяної олії;
  • 100 мл питної води;
  • 20 г желатину;
  • 1 г ваніліну;
  • полплитки шоколаду;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 середніх банана.

Покроковий рецепт.

  • Збивають вінчиком яйця з 250 г цукру, молоком і олією.
  • Додають 250 г борошна з розпушувачем і продовжують заважати ложкою.
  • Тісто ділять навпіл. В одну частину вводять какао, в іншу — залишки борошна.
  • У форму виливають частина світлого тіста, потім темного, знову світлого і знову темного. Випікають при 180°С 50 хвилин.
  • Приготований бісквіт повністю остуджують.
  • Для крему сметану змішують з ваніліном і 150 г цукру. Додають розчинений у гарячій воді желатин.
  • Бісквіт ділять на 2 частини, нижню нарізають кубиками.
  • Підстава поливають сметанним кремом, зверху кладуть порізані кружечками банани, потім бісквітні кубики, знову крем і так далі, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Торт поливають шоколадом, розтопленим вершковим маслом.

Ласощі з додаванням чорносливу

Цей рецепт має свою родзинку: тісто готується на кефірі, а замість фруктів кладуться чорнослив і горіхи.

Необхідні компоненти:

  • 1 яйце;
  • 160 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 1 г ванілі;
  • 3 г соди;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 200 г чорносливу без кісточок;
  • 400 р сметани 25% жирності;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г шоколаду.

Порядок дій.

  • В теплому кефірі розчиняють соду.
  • Окремо збивають яйце з ваніллю і цукром.
  • Обидві маси з’єднують, додають борошно і залишають на 20 хвилин.
  • Форму застеляють пекарської папером і переливають в неї тісто.
  • Бісквіт випікають близько 45 хвилин при 180°С.
  • Готову і остигнула основу ділять навпіл. Верхню частину довільно нарізають.
  • Чорнослив на 15 хвилин заливають окропом, а потім обсушують на рушник.
  • Сметану збивають з пудрою, додають розмоклий чорнослив.
  • У крем занурюють шматочки коржа і кладуть їх в миску, застелену харчовою плівкою. Зверху виливаємо залишки крему з чорносливом.
  • Вміст миски закривають цілим коржем, упаковують в плівку і прибирають в холодильник на 4 години.
  • Через це час торт перевертають на блюдо і прикрашають подрібненими горіхами і шоколадною стружкою.

Полуничний торт Панчо

Це ласощі виходить дуже ніжним, ароматним і надзвичайно смачним. Воно стане справжньою прикрасою святкового столу.

Знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 250 г борошна;
  • 80 г какао;
  • 350 г цукру;
  • 8 г розпушувача;
  • 0,5 кг полуниці;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 850 г сметани;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 25 г солодко-вершкового масла.
Дивіться також:  Торт Павлова – 7 рецептів торта безе, названого в честь балерини Анни Павлової

Кроки приготування.

  • Білки збивають з цукром за допомогою міксера, поступово вводячи по одному жовтку.
  • Борошно, какао, розпушувач з’єднують. Додають в яєчну суміш, ретельно перемішуючи.
  • Тісто у формі з пергаментом ставлять у духовку і готують 40 хвилин при 180°С.
  • Остиглий бісквіт ділять навпіл. Верхній корж подрібнюють.
  • Сметану збивають з пудрою до густоти.
  • Цим кремом промащують нижній корж.
  • На підставу по колу викладають нарізаний пластинками полуницю і шматочки коржа у кремі. Компоненти розміщують у вигляді гірки.
  • Торт покривають залишилися кремом і прикрасити глазур’ю з шоколаду і масла.
  • Перед вживанням десерт охолоджують не менше 3 годин.

Простий варіант з вареним згущеним молоком

Для приготування торта потрібно багато згущеного молока, однак він не виходить приторно солодким. Його ніжний смак обов’язково сподобається і запам’ятається всім.

Список продуктів.

  • 4 яйця;
  • 40 р какао;
  • 320 г борошна;
  • 800 г згущеного молока;
  • 10 г розпушувача;
  • 1 г ваніліну;
  • 900 г сметани 20% жирності;
  • по 100 г консервованих персиків, ананасів, вишні;
  • плитка шоколаду.

Покроковий рецепт.

  • Яйця збивають з половиною приготовленої згущеного молока.
  • Додають борошно і розпушувач.
  • Тісто ділять на 2 частини. В одну додають какао-порошок, в іншу — ванілін.
  • Кожен корж випікають окремо при 180°С за 30 хвилин.
  • Охолоджені бісквіти розрізають уздовж на 2 половини. Верхні частини ламають на шматки.
  • Залишки згущеного молока з’єднують зі сметаною і прибирають в холодне місце на півгодини.
  • На велике блюдо кладуть основу з світлого тіста, зверху — з темного. Далі розміщують нарізані фрукти і шматочки бісквіта, змочені кремом. Фрукти і бісквіт постійно чергують, укладаючи гіркою.
  • Десерт заливають залишками крему, прикрашають натертим шоколадом і відправляють настоюватися в холодильник на 3 години.

Бісквітний з вершковим кремом

Торт Санчо Панчо, зроблений за цим рецептом, просто тане у роті.

Знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 20 г какао;
  • 100 г борошна;
  • 600 мл густих вершків;
  • 90 г цукрової пудри;
  • 1 г ваніліну;
  • 120 г різних консервованих фруктів;
  • 40 г халви;
  • 50 г темного шоколаду.

Етапи готування.

  • З яєць, цукру, борошна, какао і ваніліну замішують тісто.
  • Бісквіт випікають при 180°С орієнтовно 40 хвилин.
  • Вершки збивають з пудрою.
  • Бісквіт ріжуть на 2 коржа. Нижню частину просочують кремом.
  • Зверху викладають нарізаний шматочками другий корж, розкришений халву і нарізані фрукти. Всі змащують кремом.
  • Торт тримають в холодильнику 2 години і посипають тертим шоколадом.

Апетитний десерт Панчо припаде до смаку любителям солодкого всіх віків!