Торт Панчо — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт Панчо — дивовижний десерт, який приваблює своїм незвичайним зовнішнім виглядом, ніжним смаком і низькою калорійністю. Завдяки особливому способу складання та просочення це ласощі ніколи не виходить сухим.

Історія появи десерту

Незважаючи на незвичну для Росії назву, десерт Панчо (або Санчо Панчо) придумали представники московської компанії «Філі-Бейкер». Його створили, взявши за основу народні рецепти домашніх тортів і кращі кулінарні ідеї.

З початку XXI століття популярність цього десерту постійно зростає. Технологія його приготування зберігається в найсуворішій таємниці, тому домашні кулінари, експериментуючи з інгредієнтами, створили свої способи приготування цього торта, дуже близькі до оригіналу.

Класичний рецепт торта Панчо з ананасами

В цьому десерті ідеально поєднуються легкий бісквіт, ніжний крем, шматочки солодкого ананаса і шоколадна глазур.

Список продуктів:

  • 5 яєць;
  • 600 г цукрового піску;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 10 г какао-порошку;
  • 800 г сметани пожирніше;
  • 1 г ваніліну;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 р масла;
  • кілька кілець ананаса.

Покроковий рецепт.

  • Жовтки забирають з білків і збивають з половиною солодкого піску.
  • Окремо збивають охолоджені білки і змішують какао, борошно і розпушувач.
  • Всі 3 маси з’єднують, акуратно розмішуючи ложкою знизу вгору.
  • Тісто виливають у високу круглу форму і ставлять у розігріту до 190°С духовку приблизно на 45 хвилин (готовність вироби перевіряють дерев’яною шпажкою).
  • Для крему ложкою перемішують сметану, залишки цукру і ванілін. Масу прибирають охолоджуватися.
  • З банки з ананасами зливають рідину, кільця нарізають невеликими шматочками.
  • Коли бісквіт охолоне, його ділять на 2 коржа. Нижню частину рясно промащують сметанним кремом. Зверху розкладають частина ананасів.
  • Другий корж нарізають кубиками. Кожен умочують в крем і викладають на перший корж гіркою. Шматочки бісквіта перекладають ананасами.
  • Шоколад з’єднують з олією і розтоплюють на паровій бані.
  • Торт поливають вийшла глазур’ю і прибирають в холодильник для просочення на 2 години.