Торт «Пломбір» – 6 дуже смачних рецептів ніжного торта

Морозиво – освіжаючий, ніжне і неймовірно смачне ласощі, улюблене всіма дорослими і дітьми. На його основі готують різні солодощі або вживають його як окремий десерт. Для сімейного чаювання можна зробити легкий, повітряний і гарний торт «Пломбір» зі смаком популярного морозива, який дуже сподобається всім домашнім і приємно здивує запрошених гостей.

Торт з кремом «Пломбір» на сметані

Пломбирный торт складається з пишного і ніжного бісквіту крему, що нагадує своїм ароматом холодне, тане ласощі. Готується він зовсім нескладно із простих і доступних продуктів.

Вже через недовгий час можна отримати чудовий десерт з неповторним смаком!

Необхідні компоненти:

  • какао-порошок – 23 г;
  • борошно – 0,2 кг;
  • сода – 8 г;
  • цукор-пісок – 0,18 кг;
  • сметана (25%) – 0,6 кг;
  • два яйця;
  • жовтки яєць – 4 шт.;
  • желатин (швидкорозчинний) – 17 г;
  • пудра з цукру – 0,15 кг;
  • банку згущеного молока;
  • молоко (незбиране) – 0,25 л

Готуємо:

  • Спочатку необхідно спекти бісквітні коржі. Для цього в блендер залити сирі яйця, додати до них згущене молоко і ретельно збити.
  • Отриманий склад з’єднати з какао, содою і просіяним борошном. Потім суміш ретельно розмішати до утворення напіврідкого тесту.
  • Борошняну основу розділити на три частини і одну з них налити в форму, застелену пекарським папером. Потім поставити її в гарячу духовку (185 градусів) і випікати протягом п’яти хвилин.
  • З решти тіста спекти ще два коржі, після чого всі вироби остудити.
  • Щоб приготувати крем, потрібно з’єднати яєчні жовтки з цукром і інтенсивно збовтати їх.
  • Желатин покласти в гарячу воду і перемішати до повного розчинення.
  • Після цього закип’ятити молоко, налити в нього солодку суміш з яєць і проварити одну хвилину. Потім ввести розведений желатин, добре розмішати і вимкнути плиту.
  • Цукрову пудру зі сметаною збити з допомогою міксера і додати в остиглий крем. Після чого ще раз розтерти до отримання щільної, повітряної маси.
  • Змастити коржі готовим кремом, потім скласти їх один на одного і покрити збитою сумішшю весь торт.
  • Тепер відправити виріб в прохолодне місце на три-чотири години для просочення.

Застиглий десерт рекомендується прикрасити шоколадною стружкою і посипати кунжутним насінням. Торт зі смаком морозива потрібно подавати охолодженим в поєднанні з улюбленими напоями.