Торт Пташине молоко з лимоном і манкою – 5 покрокових рецептів

У 80 – х роках XX століття за популярним тортом, який називався «Пташиним молоком», потрібно було відстояти довгу чергу. Пізніше, коли білосніжне суфле замінив лимонний крем, кулінарна скарбничка поповнилася багатьма оригінальними рецептами. Наприклад, торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном, повітряним кремом ніжного цитрусового аромату, додає десерту божественний і незвичайний смак.

Класичний торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном

Святковий десерт, за рецептом з маминої зошити, готується нескладно.

Нам буде потрібно:

Для бісквітного тіста:

  • яєць – 3 штуки;
  • пачка маргарину;
  • цукрового піску – 180 г;
  • борошна – 130-140 г;
  • какао — порошку – 25 г;
  • сода – 12 г, оцет.

Для варіння крему:

  • молоко – 0,4 л;
  • манну крупу – 100 г;
  • цукрового піску – 270 г;
  • лимон;
  • вершкове масло – 320 р.

Зварити глазур:

  • сметана – 2 столові ложки;
  • коров’ячого масла – 50 г;
  • цукор – 75 г;
  • порошку какао – 2 ч. л.

Інструкція з приготування торта:

Коржі

  • Розтоплений маргарин змішується з цукровим піском.
  • Вбити по одному яйця.
  • Акуратно ввести соду, гашену оцтом.
  • Додати борошно і вимісити. Поділити порівну.
  • В одну половину додаємо какао.
  • Форму змастити, посипати борошном і випекти бісквіт. Охолоджений бісквіт розділити ножем на два коржі.

Готуємо крем для торта з манки:

  • Вариться густа солодка манна каша на молоці.
  • Приготувати цукрово – масляну суміш.
  • Натираються на тертці лимони (без білої внутрішньої плівки).
  • Охолоджена каша змішується з солодким маслом і додається цедра лимона з соком.
  • Збитий готовий крем стоїть у холодильнику 20-30 хвилин.

Збірка торта:

  • Коржі, чергуючи темні з білими, промазати кремом, потім боки, не змащуючи верх.
  • Зварити глазур, перемішавши її інгредієнти. Нагріти до киплячого стану і покласти олії. Помішувати, продовжуючи кип’ятіння 2-3 хвилини.
  • Кількома прийомами тепла глазур наливається на верхній корж і боки.
  • Витримати 60 хвилин, прибравши у прохолодне місце.

Святкове прикрашають виріб цукровою пудрою, накладаючи трафарети з літерами, або малюнками.