Торт Санчо Панчо – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Святковий і смачний торт «Санчо Панчо» – це бісквітний десерт зі сметанним кремом. Рецепт оригінальної випічки засекречений, однак приблизну рецептуру знають багато майстри кондитерської справи і не проти поділитися секретами приготування в домашніх умовах.

Торт «Санчо Панчо» зі сметанним кремом

Класичний рецепт приготування передбачає підготовку наступних продуктів:

Для тіста:

  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • сметана – 250 мл;
  • борошно – 240 г;
  • какао – 50 г;
  • розпушувач – 5 р.

Для крему:

  • сметана – 800 г;
  • цукор – 120 р.

Схема виконання рецепта полягає в наступному:

  • Збиваються яйця з цукром.
  • Коли утворюється стійка піна, в яєчну масу вводяться сметана і какао.
  • Маса в черговий раз збивається після чого в ємність просіюється борошно і розпушувач.
  • Замешенная борошняна маса виливається в выстеленную пекарської папером форму, яка відправляється в духовку на півгодини.
  • Коли корж охолоне, бісквіт ділиться навпіл.
  • Одна половина залишається під основу, друга розрізається на невеликі шматочки розміром з половину сірникової коробки.
  • З сметани з цукром готується сметанний крем, ⅔ якого змішуються з бісквітними шматочками.
  • Фрагменти бісквіту з кремом поміщаються в миску, выстеленную харчовою плівкою, зверху накриваються основою.
  • Ємність відправляється в холодильник.
  • Через 10 годин заготівля торта перевертається на блюдо і змащується залишилися кремом.

З ананасом і волоським горіхом

Святковий десерт з оригінальними добавками, готується з:

  • 900 г сметани;
  • 600 г цукру;
  • 2 яєць;
  • 320 г борошна;
  • 10 г соди;
  • 50 г какао;
  • 200 г консервованих ананасів;
  • 100 г волоських горіхів.

Етапи приготування:

  • У глибокій ємності змішуються 200 г сметани, третина цукрового піску, 5 г соди, половина подрібнених горіхів і яйце.
  • В отриману масу водиться половина просіяного борошна.
  • Форма наповнюється однорідним тестом і відправляється в духову шафу, розігрітий до 190°C, на 20 хвилин.
  • Другий корж готується подібним чином, але з додаванням какао.
  • З решти сметани і цукру збивається ніжний крем.
  • Після того, як коржі охолонуть, світлий бісквіт ділиться на дві половини, одна з яких залишається під основу.
  • Друга частина світлого коржа і весь коричневий ріжуться кубиками по 4 див.
  • Кубики змішуються з половиною крему.
  • Основа торта змащується 60 г крему, на які викладається ⅔ ананасів.
  • Далі гіркою викладається ⅔ кубиків, покриваються залишилися ананасами.
  • У фіналі у вигляді конуса викладаються останні кубики.
  • Отримана гірка заливається кремом.
Дивіться також:  Рулет з маком – 7 смачних рецептів

Готуємо в мультиварці

Швидко і смачно приготувати торт в мультиварці, якщо взяти:

  • 800 г сметани;
  • 450 г цукру;
  • 6 яєць;
  • 200 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • банку консервованих ананасів.

У процесі створення десерту:

  • З борошна, розпушувача, 250 г цукрового піску і яєць готується однорідна маса для бісквіта, який випікається в змащеній маслом чашу мультиварки на відповідній програмі.
  • Від отриманого бісквіта відділяється ⅓ частина, яка просочується сиропом від ананасів.
  • Після просочення основа змащується кремом із збитої сметани з цукром, на який викладаються ⅔ ананасів.
  • З більшого коржа готуються кубики, змішуються з рештою кремом і ананасами.
  • Сметанно-бісквітна суміш викладається у формі гірки на основу.
  • Торт подається до столу через тригодинний інтервал знаходження в холодильнику.

«Санчо Панчо» з вишнею

Користується успіхом варіація рецепта ніжного торта, для виконання якої потрібні:

  • 750 г сметани;
  • 550 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 20 г какао;
  • 150 г консервованої вишні;
  • 60 мл сиропу від вишні.

Готується десерт наступним чином:

  • Для приготування ніжного бісквіту борошно, какао і розпушувач змішуються в одній посуді, в іншій збиваються яйця, 250 г цукру, після чого все об’єднується.
  • Корж випікається протягом 40 хвилин при 180°C, після чого залишається для «відпочинку» на 6 годин.
  • Від коржа відділяється пласт товщиною в 1,5 см для основи майбутнього торта.
  • Решта нарізається кубиками.
  • У глибокому посуді збивається зі сметани і залишився цукрового піску крем.
  • Береться сферична форма, яка вистилається плівкою.
  • На дно викладаються 5-6 обмакнутых в крем кубиків, на які викладається трохи вишень.
  • Таким чином викладаються всі бісквітні кубики і вишні.
  • Вміст форми накривається коржем, попередньо просоченим сиропом.
  • Торт перевертається на блюдо і відправляється в холодильник.
  • Через 5 годин торт виймається, звільняється від харчової плівки і змащується залишилися кремом.
Дивіться також:  Манник класичний на молоці – 8 рецептів приготування

Торт з бананом

Нескладний варіант чудесного тортика, який складається з:

  • 200 г борошна;
  • в 2 рази більшої кількості цукру;
  • 4 яєць;
  • пакетика розпушувача;
  • 2 бананів;
  • 500 р сметани.

Спосіб втілення рецепта в життя:

  • Яйця збиваються міксером з половиною цукру, після чого в масу при постійному помішуванні вводяться борошно і розпушувач.
  • З отриманого тіста випікають в духовці протягом 30 хвилин бісквіт, який після остигання ділиться на дві половини.
  • Одна половина викладається на блюдо в якості основи і змащується товстим шаром крему, приготованої за допомогою міксера з сметани і цукру, що залишився.
  • Далі на крем шарами викладаються змащені кремом кубики і кружечки бананів.
  • У фіналі торт заливається залишилися кремом.

Простий рецепт без випічки

Торт з готовими коржами – знахідка для зайнятих господинь, які хочуть побалувати ласунів ласощами.

Для приготування знадобиться:

  • бісквітні коржі – 1 упаковка з 3 штук;
  • 200 г горіхів;
  • банку ананасів;
  • 800 г сметани;
  • 150 г цукру.

Схема підготовки проста:

  • З сметани і цукру збивається крем.
  • Горіхи подрібнюються.
  • 2 коржа ламаються і змішуються з кремом.
  • У напівсферичну форму, вислану плівкою викладаються шарами кубики з кремом, горіхи і ананаси.
  • Вміст форми накривається цілим коржем.
  • Торт перевертається і на 30 хвилин відправляється в холодильник.

Зі згущеним молоком

Любителям згущеного молока доведеться за смаком рецепт, для виконання якого знадобиться склад:

Для тіста:

  • яйце – 5 шт.;
  • цукор – 400 г;
  • борошно 550 г;
  • какао – 80 г;
  • розпушувач – 10 р.

Для крему:

  • сметана – 450 г;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • вишня – 250 р.

Покрокове приготування:

  • Тісто замішується шляхом збивання яєць з цукром та подальшого введення в яєчну масу продуктів, що залишилися.
  • Корж випікається 45 хвилин при 180°C.
  • З сметани і згущеного молока збивається крем, в який додаються вишні без кісточок.
  • Від бісквіта відділяється основа під торт товщиною в 1,5 див.
  • Залишився корж ділиться на кубики, які змішуються з кремом і викладають гіркою на основу.
Дивіться також:  Торт Павлова – 7 рецептів торта безе, названого в честь балерини Анни Павлової

Як красиво оформити торт «Санчо Панчо»

Існує кілька популярних способів прикрасити торт:

  • шоколадною глазур’ю, яка готується з шматочка масла, ложки какао і 80 г цукру;
  • розтопленим шоколадом;
  • фруктами і ягодами, виклавши вишні і кільця ананасів за «схилах гори»;
  • глазур’ю з ½ банки згущеного молока, 2 ложок какао, 2 ложок цукру і шматочка вершкового масла.

Таким чином, рецептів приготування відомого торта існує безліч, що дає можливість експериментувати і втілювати різні кулінарні ідеї у життя.