Торт Спартак: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Торт «Спартак» нагадує медовик. Обидва десерту готують за схожими технологіями. Родзинка «Спартака» — шоколадні коржі, завдяки яким десерт стає особливим.

Класичний рецепт

Пропонуємо зробити найпопулярніший варіант шоколадного торта «Спартак». Щоб смак вийшов ідеальним, обов’язково просочіть ласощі в холодильнику, залишивши на 13 годин.

Знадобиться:

  • 430 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 185 г цукру (для крему);
  • 2 жовтка;
  • 750 мл молока;
  • 115 г цукру;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 80 г спреду;
  • 25 г какао;
  • 75 г борошна (для крему);
  • 65 мл меду.

Як готувати:

  • Розтопіть спред. Влийте мед і посипте цукром. Нагрівайте до розчинення цукрових кристаликів. Введіть соду. Маса побіліє.
  • Посипте какао. Влийте яйця. Моментально перемішайте, інакше білок згорнеться. Додайте борошно. Вимісіть.
  • Скачайте 6 куль. Заморозьте. Через півгодини по черзі розкочуйте і випікайте коржі. Режим духовки 180 градусів.
  • У налийте молоко жовтки. Збийте. Насипте цукор. Додайте борошно. Збийте. Поставте на вогонь. Проваріть. Знадобиться густа маса.
  • Коржі остудити. Промажте кремом. Підрівняйте краю. Обрізані частини подрібніть і посипте ласощі.