Торт-суфле – 15 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Правильно приготований торт-суфле – ніжне ласощі. При бажанні з ним впорається навіть недосвідчена господиня. Головне, озброїтися вдалими рецептами.

Торт-суфле «Пташине молоко»

Склад продуктів:

  • молоко – 60 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванільний екстракт – 1 мал. ложка;
  • пекарський порошок – 1 мал. ложка;
  • борошно – 170 г;
  • вершковий жир – 100 р – тісто, 150 г – суфле;
  • шоколадний лікер – за бажанням;
  • згущене молоко – 1 ст.;
  • сік лайма/лимона – 1 мал. ложка;
  • цукор – 1 ст.;
  • білки яєць – 7 шт.;
  • вершки для збивання – 1 ст.;
  • гіркий шоколад – 2 стандартні плитки.

Приготування:

  • Вміст сирих яєць обробити віночком разом з молоком і ванільним екстрактом.
  • Окремо з’єднати всі сухі компоненти. Додати до них м’який вершковий жир. Перемішати.
  • З’єднати маси з 1 і 2 кроки. Все збити, щоб суміш стала однорідною.
  • Форму покрити жиром, вилити в неї тісто. Пекти в духовці трохи менше 30 хвилин при 180°.
  • Замочити желатин по інструкції. Потім присипати невеликою кількістю піску і прогріти на плиті, не даючи кипіти.
  • Окремо збити масло зі згущеним молоком.
  • В іншому посуді змішати білки з соком цитруса. Додати трохи цукру. Збити до стійкості суміші.
  • Не вимикаючи блендер/міксер, влити негорячий желатин. Перемішати
  • З’єднати маси з 6 і 8 кроку.
  • Корж розрізати на дві частини. За бажанням просочити лікером.
  • Укласти їх один на одного. Між коржами розташувати половину суфле. Решту його частина вилити зверху.
  • Шоколад розтопити з вершками.

Залити отриманою глазур’ю торт-суфле «Пташине молоко».

Фруктовий десерт

Склад продуктів:

  • яйця – 3 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • цукор – 10 десертних ложок + 200 м для суфле;
  • борошно – 8 десертних ложок;
  • какао – 3 десертні ложки;
  • вода – 7 десертних ложок;
  • пекарський порошок – ½ малий. ложки;
  • сир – 90 – 100 г;
  • сметана – 1 ст.;
  • вершки – 2 ст. (більше 30%);
  • молоко – 100 мл;
  • будь-які фрукти (порізані часточками) – 200 г;
  • желатин – 20 р.

Приготування:

  • Розділити яйця на складові. Жовтки збити з піском до щільності. Щоб перевірити готовність маси, потрібно спробувати зробити гострі піки. Якщо вони відразу ж опадають, потрібно і далі продовжувати збивання.
  • Змішати масу з рідкими білками віночком.
  • Додати до неї борошно, просіяне з какао і пекарським порошком.
  • Від яблука залишити тільки чистий м’якоть. Дуже дрібно порізати і перемішати з тестом.
  • Випікати корж в духовій шафі близько 40 хвилин при 190°. Остудити і розрізати на 2 частини.
  • Фруктові шматочки перемішати з цукром. Відправити на плиту. Довести до закипання і відразу зняти з вогню.
  • Желатин полити холодним молоком. Дати «відпочити» 8 – 9 хвилин. Потім розігріти на водяній/паровій бані.
  • Сир збити. Змішати з желатинової і фруктовою масою. Додати пісок і залишилися молочні продукти. Вершки при цьому повинні бути збитими до густоти.
  • Отриманою масою промазати коржі посередині і зверху.

Прикрасити готовий торт-суфле з фруктами за власним смаком. Можна взяти шматочки свіжих/консервованих плодів.

З сиру та желатину

Склад продуктів:

  • борошно – 1 ст.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор пісок – 2 ст.;
  • сир – 400 г;
  • вершковий жир – 130 – 150 м;
  • ананаси – 1 банка;
  • желатин – 2 ст. л.;
  • стиглий банан – 1 шт.

Приготування:

  • Пісок (половину) збити з піском до побіління. Додати борошно. Міксером домогтися однорідності тесту.
  • Вилити його в промаслений форму з силікону. Піч трохи менше півгодини при 190°.
  • Желатин залити 1 ст. сиропу від ананасів. Дати набрякнути. Розтопити на плиті на повільному вогні, але не дати закипіти.
  • Сир, м’яке масло і залишився пісок розтерти до однорідності.
  • Додати в масу дрібно порізані консервовані і свіжі фрукти.
  • Влити охолоджений желатин.
  • Все перемішати.
  • Вилити масу на остигнула основу-бісквіт. Зручніше за все робити це в рознімної формі.
Дивіться також:  Лимонник пиріг – 10 рецептів випічки

Відправити сирний торт-суфле застигати в холод. Досить буде приблизно півгодини.

Торт-суфле без випічки

Склад продуктів:

  • несолодкий йогурт (натуральний) – 1 ст.;
  • вершковий сир – 100 г;
  • цукор-пісок – 40 – 70 г;
  • печиво – 130 – 150 м;
  • желатин – 5 г;
  • вершкове масло – 2 ст. л.

Приготування:

  • Печиво руками або будь-яким кухонним помічником перетворити в крихту. Розтерти з м’яким маслом.
  • Викласти отриману масу. Утрамбувати. Це буде основа торта.
  • Окремо змішати сир з піском. Збити блендером.
  • Влити в масу заздалегідь розчинений у гарячій воді желатин і йогурт. Добре все перемішати.
  • Залити вийшов крем поверх коржа з печива.

Відправити торт-суфле без випічки в холод мінімум на 3,5 години.

«Три шоколаду»

Склад продуктів:

  • яйця – 4 шт.;
  • шоколад трьох кольорів – по 150 г;
  • кулінарні вершки (жирні) – 450 мл;
  • харчовий желатин – 30 г;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • цукор – 1 ст.;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • вершковий жир – 150 г;
  • пекарський порошок – 10 г;
  • какао – 2 ст. л.

Приготування:

  • Перебити яйця з піском. Засипати до них всі сипучі компоненти, крім желатину. Перемішати.
  • Спекти корж з тіста в силіконовій формі в духовці при 170°. На цей процес піде близько півгодини.
  • Укласти основу частування в роз’ємну форму.
  • Желатин, масло і вершки поділити на 3 частини. Кожну порцію сухого продукту в окремій посуді залити 2 – 3 ст. л. теплої води. Дати настоятися і набрякнути.
  • Кожну порцію кольорового шоколаду окремо розтопити 50 г масла. Змішати їх з желатином, попередньо процідженим через сито.
  • Спочатку на основу-корж потрібно вилити масу з чорним шоколадом, потім – з молочним і, нарешті – з білим.

Відправити шоколадний торт в холод на всю ніч.

Як зробити з йогурту

Склад продуктів:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 190 г;
  • борошно – 60 г;
  • будь сироп – для бісквіта;
  • желатин – 25 г;
  • вода – ½ ст.;
  • вершки (більше 30%) – 1 ст.;
  • йогурт без добавок – півлітра;
  • будь-які свіжі/заморожені ягоди для прикраси.

Приготування:

  • Білки яєць збити з 40 г піску до стійкості. Не вимикаючи блендер, влити решту яєчні частини.
  • Засипати до взбиваемой суміші борошно (невеликими порціями).
  • Тісто відправити у форму з пергаментом. Піч основу для десерту трохи менше півгодини при 180°.
  • Готовий бісквіт розділити на 2 частини. Просочити будь-яким сиропом.
  • Щоб приготувати суфле, желатин полити холодною водою. Дати розбухнути. Потім розтопити і процідити.
  • Збити вершки до густоти. Змішати їх з рештою цукром і йогуртом. Ще раз обробити міксером/блендером.
  • Промазати коржі отриманим суфле посередині і зверху.

Залишити ласощі в холоді на ніч. Вранці прикрасити обраними ягодами.

Полуничний торт-суфле

Склад продуктів:

  • курячі яйця – 6 шт.;
  • борошно – 150 – 170 г;
  • цукор – 300 г;
  • полуниця – 700 г;
  • вершки (33%) – 2 ст.;
  • желатин – 15 г;
  • сік лайма/лимона – 2 десертні ложки.

Приготування:

  • Жовтки і 1/3 цукру збити до стану білого густого крему.
  • Додати половину борошна.
  • Білки збити до твердих піків. Додати 50 г піску. Продовжити працювати міксером, поки маса не ущільниться і не стане блискучою.
  • З’єднати обидві маси з складових яєць. Додати решту борошно.
  • Тісто перекласти в кондитерський мішок і видавити з нього печиво-пальчики на деко, застелене пергаментом. Їх повинно вийти близько 20 шт.
  • Тісто вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати трохи менше півгодини при 180°.
  • Половину свіжих ягід перебити блендером. Додати решту цукру.
  • Желатин розчинити у гарячій воді згідно з інструкцією. Потім нагріти, отудить і процідити.
  • Змішати з ягідним пюре.
  • Залишилася полуницю порізати дрібними шматочками (кілька ягід залишити для прикраси). Вершки збити. Ці інгредієнти змішати з пюре з ягід. Прибрати масу на півгодини в холодильник.
  • За бажанням просочити бісквіт і «пальчики» будь-яким сиропом.
  • На круглу основу викласти в охолоджений крем-суфле для торта.
  • Прикрасити торт по периметру печивом пальчиками. Для стійкості закріпити стрічкою.
Дивіться також:  Тісто для самси – 9 рецептів приготування тіста

Прикрасити ласощі тонкими слайсами із залишених ягід.

Готуємо з бананами

Склад продуктів:

  • банан – 5 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • борошно – 1 ст.;
  • цукор – 2 ст.;
  • желатин – 11 г;
  • сметана (20%) – 1 л;
  • сік лайма/лимона – з одного фрукта.

Приготування:

  • Білки перебити блендером з половиною піску.
  • Жовтки обробити міксером окремо.
  • Змішати дві маси. Всипати борошно.
  • Тісто вилити в промаслений форму і випікати 20 хвилин при 180°. Готову основу розрізати на 2 частини.
  • Полити желатин 1 ст. холодної води. Дати настоятися. Потім підігріти, охолодити і процідити.
  • Сметану збити з рештою піском. Додати в неї прогріту желатинову суміш і розім’яті банани (2 шт.). Все збити разом.
  • Решта фрукти порізати кружальцями. Викладати їх між коржами і зверху майбутнього торта. Заливати банани сметанним кремом.

Дати ласощів застигнути в холодильнику.

З бісквітними коржами

Склад продуктів:

  • готові бісквітні коржі (шоколадні) – 2 шт.;
  • ягідний питний йогурт – 2 ст.;
  • молоко – 150 мл;
  • сметана (15-20%) – 160 мл;
  • цукор – 8 ст. л.;
  • розморожена полуниця – 1 ст.;
  • какао – 3 ст. л.;
  • вершковий жир – 60 г;
  • желатин – 20 р.

Приготування:

  • Залити желатин молоком. Дати набрякнути. Відправити масу на вогонь – розчинити, охолодити і процідити.
  • Желатин з’єднати з йогуртом і сметаною (100 мл). Додати 2 ст. л. цукру.
  • Перемішати інгредієнти з розмороженими ягодами (разом з соком).
  • Вийшло викласти суфле між двома бісквітними коржами.
  • Прибрати ласощі в холод на кілька годин.
  • З’єднати масло, цукор, що залишився, сметану і какао в сотейнику. Прогріти до розчинення інгредієнтів і однорідності.

Вийшла глазур’ю залити верхівку десерту. Знову охолодити.

Ніжний торт-суфле з персиками

Склад продуктів:

  • свіжі персики – 350 – 400 г;
  • печиво-пальчики – 12 шт.;
  • вода і жирні вершки – по пів-літра;
  • цукор-пісок – 150 – 170 г;
  • желатин – 1,5 ст. л.;
  • цукрова пудра – 3 ст. л.

Приготування:

  • Зрізати з персиків шкірку, вирізати кісточки. Цілим залишити тільки один фрукт.
  • Порізати персики шматочками.
  • Зварити сироп з води (400 мл) і цукру. Викласти у нього фруктові скибочки.
  • Поварити суміш 6-7 хвилин.
  • Остудити. Викласти фрукти на сито.
  • У решти рідини розвести желатин. Дати постояти 6 хвилин. Розчинити його на водяній бані і процідити.
  • Фруктові шматочки пюрировать без сиропу. Змішати з желатином.
  • Окремо збити вершки з пудрою до густоти. В процесі ввести до них персиково-желатинову масу.
  • Покласти печиво у що залишився від фруктів сироп. Викласти в роз’ємну форму.
  • Зверху викласти персиково-вершкову масу. Прибрати в холод на 2,5 години.

Прикрасити готовий десерт шматочками залишеного свіжого персика.

З малинным смаком

Склад продуктів:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукрова пудра – 7 ст. л.;
  • вершковий жир – 150 г;
  • цукор-пісок – 150 г;
  • пекарський порошок – 2 ч. л.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • малина – 350 г;
  • какао – 3 ст. л.;
  • дуже жирні вершки – 500 г;
  • вода – 100 мл;
  • малиновий йогурт – 1 ст.;
  • шоколад — 2 плитки.

Приготування:

  • Яйця збити до пишної маси. Повторити збивання після додавання цукру.
  • Ввести какао, борошно, розпушувач. Випікати основу для десерту 35 – 40 хвилин при 180°.
  • Готовий остиглий бісквіт розрізати на 2 частини.
  • Малину перебити блендером. Протерти через сито.
  • Окремо збити охолоджені вершки з пудрою (залишити трохи вершків для глазурі). Влити до густої маси ягідне пюре і йогурт. Знову збити.
  • Желатин розвести у воді. Дати набрякнути. Розтопити на плиті, процідити.
  • Відправити желатин в масу з п’ятого кроку.
  • На половину коржа вилити все малинове суфле.
  • Дати основі застигнути і накрити її другим коржем.
Дивіться також:  Шоколадні капкейки – 8 рецептів приготування

Розтопити шоколад з вершками. Полити їм готовий десерт.

З лимонним курдом

Склад продуктів:

  • готові бісквітні коржі – 2 шт. (світлі);
  • сік лимона – 150 мл;
  • цукор – 100 г;
  • молоко – 350 мл;
  • крохмаль – 150 г;
  • терта цедра лимона – 3 ст. л.;
  • желатин – 30 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • вершки (30%) – півлітра.

Приготування:

  • Сік цитруса (100 мл), 1 ст. л. цедри, 50 г цукру змішати в сотейнику. Довести до кипіння.
  • Збити сирі яйця (3 шт). Поступово ввести їх у сотейник, постійно активно помішуючи масу. Варити 4 – 5 хвилин, не припиняючи роботу віночком.
  • Коли курд загусне, зняти його з вогню і накрити плівкою.
  • В крохмаль відправити залишився цукор і яйця. Збити.
  • Окремо закип’ятити борошно. Тонким струменем влити його в масу з четвертого кроку. На маленькому вогні довести до загустіння.
  • Покрити вийшов крем плівкою і охолодити.
  • Желатин залити рештою соком лимона. Залишити набухати.
  • Нагріти желатинову масу до розчинення, процідити, вилити до заварному крему. Додати в суміш збиті до густоти вершки і цедру.
  • Коржі промазати ще теплим кремом. Зверху залити торт цитрусовим курдом.

Залишити ласощі в прохолоді до повного застигання.

Чорничний торт-суфле

Склад продуктів:

  • готові бісквітні коржі – 2 шт. (світлі);
  • желатин – 15 г;
  • сир – 1 ст.;
  • чорничний йогурт – 1 ст.;
  • чорниця – 1 ст.;
  • цукор – ½ ст.;
  • сметана – 2/3 ст.

Приготування:

  • Розвести желатин по інструкції.
  • У блендері змішати всі молочні продукти і цукор до однорідності.
  • Окремо подрібнити ягоди. Відправити їх в суміш з другого кроку.
  • Акуратно влити підігріте до повного розчинення і проціджений желатин.
  • Отриману густу масу розподілити між коржами.

Дати ласощів застигнути і прикрасити його.

Вершковий десерт

Склад продуктів:

  • будь бісквіт – 2 шт.;
  • дуже жирні вершки -1 ст.;
  • маскарпоне – півкіло;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • желатин – 6 ч. л.;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • вода – 1 ст.;
  • вершковий лікер – 3 ст. л.;
  • свіжі ягоди – півкіло.

Приготування:

  • Половину желатину замочити в ½ склянки води. Потім нагріти в мікрохвильовій печі до розчинення.
  • Процідити і змішати зі свіжими ягодами, перетертими через дрібне сито. Додати весь цукор. Вилити у форму за розміром коржа. Відправити на 4 години на холод.
  • Збити маскарпоне з вершками до густоти. У масу відправити лікер і пудру. Знову збити.
  • Залишився желатин залити водою. Підігріти, процідити і з’єднати його з 1/3 частиною мусу з третього кроку. Перемішати. Додати решту мус.
  • Перший бісквіт покрити половиною повітряної вершкової маси. Дати мусу застигнути.
  • Зверху викласти готове ягідне желе.
  • Закрити залишилися мусом. Після його застигання зверху розташувати другий бісквіт.

Прибрати ласощі охолоджуватися на всю ніч.

Апельсинове ласощі

Склад продуктів:

  • Вершки (жирні) – 300 мл;
  • ванільний бісквіт – 2 шт.;
  • йогурт – 300 мл;
  • апельсини – 3 шт.;
  • цукор – 50 г;
  • желатин – 25 г;
  • апельсинове желе – 1 пакет.

Приготування:

  • Желатин залити холодною водою на півгодини.
  • З 2 фруктів видавити сік. Додати в нього цукор. Прогріти до повного розчинення солодких крупинок.
  • Також і желатин нагріти до розчинення. Додати в нього солодкий сік.
  • Остудити і процідити.
  • Вершки збити до густоти з йогуртом. Змішати з желатином і соком.
  • У форму з боків укласти часточки залишився апельсина.
  • Зверху розмістити 1 корж. Залити суфле.
  • Дати застигнути і накрити другим коржем.

Прикрасити торт приготовленим по інструкції апельсиновим желе. Дати настоятися в холоді.

Для вдалого приготування таких тортів потрібно використовувати якісні інгредієнти, особливо – желатин. Він повинен бути якісним і быстрозастывающим. Будь набряклий желатин після нагрівання бажано проціджують через дрібне сито, щоб у ньому не траплялися грудочки.