Торт з кабачків можна віднести до категорії других страв і закусок. Це живильна, ситне і колоритне за смакової насиченості ласощі. Інгредіентний склад може бути різним. Саме на демонстрацію великої кількості начинок і буде спрямований матеріал.
Торт з кабачків – базовий рецепт
Класичним рецептом кабачкового торта можна назвати варіант виконання з помідорами.
Торт з кабачків – що взяти для приготування:
- п’ять молодих кабачків;
- 3 яйця;
- 6 помідор;
- 150 г борошна;
- 200 мл майонезу;
- 4 зубка часнику;
- за смаком беремо зелень (кріп, петрушка), спеції (сіль, перець);
- масло для смаження кабачкового коржів.
Про те, як приготувати простий торт з кабачків читаємо далі:
- Кабачки, бажано молоді, промиваємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки. Злегка присаливаем і чекаємо 15 хвилин. Остання маніпуляція дозволить прибрати зайву рідину з кабачків.
- Щоб не втрачати час дарма, витратимо його на підготовку помідор і часникової заправки. Помідори нарізаємо тонкими, обережними гуртками. Часникову заправку робимо на підставі майонезу і пропущеного через прес часнику.
- Далі відкидаємо кабачки на друшляк і, викручуючи масу руками, видаляємо зайву рідину.
- Завершивши віджим, розбиваємо в кабачкову масу яйця, додаємо нашатковану зелень, спеції. І, добре перемішавши, переходимо до наступного етапу: додавання клейкої основи — борошна.
- Не переживайте, якщо після додавання всієї маси борошна, тісто у вас як і раніше не досягло ідеальної консистенцією, як на оладки. Пам’ятаємо, що ми готуємо на кабачках, а вони можуть вимагати більшої кількості борошна залежно від вологості. Щоб не переживати за можливість руйнування кабачкового коржів, додайте трохи крохмалю. Він скріпить тісто і дозволить без труднощів перевертати млинці.
- Тісто готове. Залишилося викладати його на промазану і розпечену сковороду, розподіляючи по поверхні звичайною столовою ложкою.
- Кабачкові млинці готуються аналогічно звичайним млинців – до повної готовності і з обох сторін. При цьому час приготування буде трохи більше, так як наші млинці повинні бути більш щільними і товстими.
- Обсмаживши всі коржики, викладаємо їх на паперовий рушник і чекаємо остигання.
- Коржі охолонуть, нарізані помідори, а часникова заправка давно чекає своєї години, тому приступаємо до складання торта з кабачкового млинців:
- Кожен кабачковий млинець спочатку промазуємо часниковою заправкою. Для ідеального смаку рекомендуємо зняти пробу з коржів – відрізавши невеликий шматочок. Якщо кількості спецій недостатньо, то доповніть його за рахунок крему.
- На заправку викладаємо помідори.
За бажанням злегка присипаємо всі рубаною зеленню, даємо торту трохи просочитися, і можемо сміливо насолоджуватися чудовим смаком.
Кабачковий торт: готуємо з помідорами і сиром
Варіант приготування торта з кабачків з сиром має невелику особливість – його необхідно запікати до готовності в духовці.
Кабачковий торт з помідорами і сиром – що взяти для приготування:
- 3 середніх за розмірами кабачка;
- 2 яйця;
- 2 томата;
- 200 г сиру;
- 200 г борошна;
- 200 мл майонезу;
- 3 зубка часнику;
- зелень, спеції за смаком.
Приступимо до приготування кабачкового торта:
- Чисті і просушені кабачки перетираємо в крупну тертку.
- Даний рецепт не потребує відкидання на друшляк, тому відразу розбиваємо до кабачків яйця.
- Разом з борошном, додаємо спеції. Всі замішуємо і перевіряємо тісто: воно повинно бути, як хороша жирна сметана
- Добре прогріваємо сковороду і, промазавши її олією, викладаємо невелику кількість тіста, добре розрівнюючи поверхню. Товщина кожного млинця – близько 0,5 див.
- Виклавши млинці на паперову основу, чекаємо охолодження, в цей час нарізаємо помідори гуртками і готуємо крем з подрібненого часнику, майонезу і зелені.
- Сир: його необхідно перетерти в крупну тертку.
- Починаємо збирати торт. Робимо це на пергаменті, викладеному на деко. Корж – крем – помідори – сир. Така послідовність має дотримуватися до повного закінчення інгредієнтів. Винятком може бути верхній корж: його достатньо тільки промазати кремом і посипати сиром.
- Запікаємо торт з кабачкового млинчиків з томатами та сиром у духовці півгодини при дотриманні температурного режиму в 200°С.
Незважаючи на запікання в духовці, цей торт традиційно подається у вигляді холодної закуски.
Кабачковий торт з морквою та цибулею
Рецепт приготування торта з морквою більш трудомістка, але не менш смачна варіація виконання кабачкового ласощі.
Що нам знадобиться:
- 2 великі моркви;
- 3 цибулини;
- 2 помідори;
- 5 зубків часнику;
- 150 г сиру;
- 4 кабачка;
- 2 яйця;
- 200 г майонезу;
- борошно.
Приступимо до процесу приготування торта:
- Для приготування кабачкового млинчиків можете використовувати один з двох раніше описаних варіантів.
- Особливість рецепта – не потрібно чекати остигання коржів. Збирати торт можна на основі гарячих млинців.
- Приступаємо до начинки. Перетерту моркву і нашатковану цибулю пасеруємо на рослинній олії.
- Часник з’єднуємо з майонезом і зеленню.
- Помідори нарізаємо на кружечки.
- Сир перетираємо.
- Тепер збираємо торт: корж – крем – пасеровані овочі – помідори – сир.
Торт з кабачків з морквою і цибулею виходить дуже смачним: подавати його можна як в гарячому вигляді, так і охолодженому.
Рецепт приготування з грибами
Закусочний торт з кабачків з грибами виходить вишуканим і поживним.
Для приготування нам знадобиться:
- 2 великих кабачка;
- 400 г печериць;
- 1 цибулина;
- 3 зубка часнику;
- 200 мл майонезу;
- кріп, спеції, олія за смаком при необхідності.
Приступимо до приготування кабачкового торта:
- Процес приготування кабачкового млинчиків описаний у перших двох рецептах: можете використовувати будь-який варіант.
- Крем на основі майонезу і часнику також готуємо з базових рецептами.
Так як процес буде відрізнятися начинкою, акцент в приготуванні зробимо саме на ній:
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Відправляємо пассироваться в рослинне масло.
- У цей час нарізаємо печериці, відправляємо їх до грибів і смажимо до готовності.
Збираємо торт: корж, крем, обсмажену цибулю з грибами.
Даємо торту трохи просочитися і насолоджуємося його неймовірним смаком.
Торт з яловичого фаршу з кабачками
Рецепт відрізняється від раніше представлених: для різноманітності ми відійдемо від основи у вигляді кабачкового млинців, а зробимо з кабачків щось типу кокона, в якому буде запікатися м’ясна начинка.
Підготуємо наступні інгредієнти:
- 4 середніх кабачка;
- по 400 г яловичого фаршу, помідор і грибів;
- 2 великі цибулини;
- 3 ст. л. рису;
- 200 мл сметани.
І не забуваємо про спеції і зелень.
Приступимо до процесу приготування смачного торта з яловичого фаршу з кабачками:
- Підготуємо начинку. Для цього обсмажуємо подрібнені гриби, цибулю в рослинній олії. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.
- Щоб уникнути появи неприємної плівки, трохи обсмажуємо фарш, після чого з’єднуємо з вже відвареним до напівготовності рисом. Злегка солимо, перчимо – пам’ятаємо, що і інші компоненти будуть приправлені, тому не перебарщиваем.
- Помідори нарізаємо гурткам.
- А тепер увага! Кабачки по даному рецепту необхідно нарізати слайсами – тонкими смужками. Для цього зручно використовувати овощечистку. Товщина кожного слайсу – близько 2-3 мм. Листочки повинні добре гнутися.
- У форму для запікання викладаємо з нахлестом кабачки. Один край залишаємо вільним – їм ми будемо закривати наше блюдо зверху. Солимо і перчимо, щоб кабачки не вийшли прісними.
- В середину викладаємо фарш з рисом.
- Тепер знову кабачки. Для середнього шару слайсы можна зменшити довжину вдвічі.
- На викладаємо кабачки засмажку з цибулі і грибів.
- Слідом помідори.
- Промазуємо все сметаною. За бажанням можна доповнити рецепт сиром.
- Вільні краї нижніх кабачків з’єднуємо так, щоб вийшов кокон з внутрішнім наповненням із фаршу, грибів з цибулею і помідор. Якщо посередині утворилася прогалина: закриваємо її помідорами.
- Промазуємо кабачки сметаною і ставимо запікатися на 40 хвилин.
Дотримуємося температурний режим в 190°С.
Торт з яловичого фаршу з кабачком, приготовлений таким чином, виходить дуже смачним і, що не менш важливо, ситним і поживним.
Овочевий торт: варіант з цукіні з сиром
Процес приготування торта з кабачків мало чим відрізняється від торта з цукіні. Але існує одна начинка, яка максимально розкриває смакові достоїнства цукіні – сир.
Саме про те, як приготувати торт з цукіні з сиром, читайте далі.
Що необхідно взяти з продуктів – для тесту:
- 2 цукіні;
- 5 яєць;
- 130 г борошна;
- спеції і масло.
Для начинки і крему:
- 200 г сиру;
- 150 р сметани;
- 2 зубка часнику;
- 1 свіжий огірок і помідор.
Приступимо до приготування:
- Приготуємо тісто на основі заявленого набору продуктів за вже відпрацьованою технологією. Обсмажуємо тонкі, апетитні млинчики.
- Крем: його робимо на основі сиру, часнику, подрібненого через тертку огірка і сметани. Останній інгредієнт можна замінити йогуртом або майонезом.
- Готові коржі промазуємо кремом, доповнюємо томатными гуртками і повторюємо верстви до повного витрачання інгредієнтів.
Даємо настоятися пару годин у холоді і насолоджуємося.
Торт з кабачкового млинчиків і бекону
Рецепт можна назвати ідеальною альтернативою для ледачої або зайнятої господині, єдине, що потрібно приготувати млинці, використовуючи раніше озвучені варіанти замішування і обжарювання, і промазати їх кремом, перекладаючи всі смужками бекону і помідор.
Інгредієнти для тіста:
- 900 г кабачка;
- 3 яйця;
- 160 г борошна;
- зелень.
Інгредієнти для крему і начинки:
- 2 томата;
- 3 зубка часнику;
- 250 г майонезу;
- 5 смужок бекону.
Як приготувати кабачковий торт з беконом?
- За помахом руки, а якщо чесно, використовуючи перші рецепти, перетворюємо кабачки, яйця і борошно в млинці.
- Промазуємо їх кремом з подрібненого часнику і майонезу.
- Зверху викладаємо помідори і бекон.
- Повторюємо шари, поки є інгредієнти.
- Верхній шар промазуємо кремом і ставимо торт в холодильник.
Через пару годин вже можна куштувати закуску.
Кабачковий торт: закусочний рецепт з крабовими паличками
Щоб приготувати начинку на основі крабового м’яса, візьмемо:
- упаковку крабових паличок;
- 150 г сиру;
- кілька зубків часнику;
- майонез.
Процес приготування:
- Дрібно перетираємо в крупну тертку крабові палички і сир.
- А ось часник подрібнюємо в дрібну тертку.
- Змішуємо сир, часник і майонез. При цьому трохи сиру залишаємо для прикраси верхнього шару.
- Готовим кремом промазуємо коржики, за кремом посипаємо їх крабовими паличками.
Завершуємо процес приготування, фінальним штрихом: посипкою у вигляді сиру.
Торт вимагає просочення в холодильнику, тому доведеться трохи почекати.
Кабачковий торт – різнопланове блюдо. Йому будуть раді, як м’ясоїди, так і жорсткі вегетаріанці. Головне – правильно його готувати.