Торт з кабачків – 8 рецептів

Торт з кабачків можна віднести до категорії других страв і закусок. Це живильна, ситне і колоритне за смакової насиченості ласощі. Інгредіентний склад може бути різним. Саме на демонстрацію великої кількості начинок і буде спрямований матеріал.

Торт з кабачків – базовий рецепт

Класичним рецептом кабачкового торта можна назвати варіант виконання з помідорами.

Торт з кабачків – що взяти для приготування:

  • п’ять молодих кабачків;
  • 3 яйця;
  • 6 помідор;
  • 150 г борошна;
  • 200 мл майонезу;
  • 4 зубка часнику;
  • за смаком беремо зелень (кріп, петрушка), спеції (сіль, перець);
  • масло для смаження кабачкового коржів.

Про те, як приготувати простий торт з кабачків читаємо далі:

  • Кабачки, бажано молоді, промиваємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки. Злегка присаливаем і чекаємо 15 хвилин. Остання маніпуляція дозволить прибрати зайву рідину з кабачків.
  • Щоб не втрачати час дарма, витратимо його на підготовку помідор і часникової заправки. Помідори нарізаємо тонкими, обережними гуртками. Часникову заправку робимо на підставі майонезу і пропущеного через прес часнику.
  • Далі відкидаємо кабачки на друшляк і, викручуючи масу руками, видаляємо зайву рідину.
  • Завершивши віджим, розбиваємо в кабачкову масу яйця, додаємо нашатковану зелень, спеції. І, добре перемішавши, переходимо до наступного етапу: додавання клейкої основи — борошна.
  • Не переживайте, якщо після додавання всієї маси борошна, тісто у вас як і раніше не досягло ідеальної консистенцією, як на оладки. Пам’ятаємо, що ми готуємо на кабачках, а вони можуть вимагати більшої кількості борошна залежно від вологості. Щоб не переживати за можливість руйнування кабачкового коржів, додайте трохи крохмалю. Він скріпить тісто і дозволить без труднощів перевертати млинці.
  • Тісто готове. Залишилося викладати його на промазану і розпечену сковороду, розподіляючи по поверхні звичайною столовою ложкою.
  • Кабачкові млинці готуються аналогічно звичайним млинців – до повної готовності і з обох сторін. При цьому час приготування буде трохи більше, так як наші млинці повинні бути більш щільними і товстими.
  • Обсмаживши всі коржики, викладаємо їх на паперовий рушник і чекаємо остигання.
  • Коржі охолонуть, нарізані помідори, а часникова заправка давно чекає своєї години, тому приступаємо до складання торта з кабачкового млинців:
  • Кожен кабачковий млинець спочатку промазуємо часниковою заправкою. Для ідеального смаку рекомендуємо зняти пробу з коржів – відрізавши невеликий шматочок. Якщо кількості спецій недостатньо, то доповніть його за рахунок крему.
  • На заправку викладаємо помідори.

За бажанням злегка присипаємо всі рубаною зеленню, даємо торту трохи просочитися, і можемо сміливо насолоджуватися чудовим смаком.

Дивіться також:  Плов в духовці — 7 рецептів приготування

Кабачковий торт: готуємо з помідорами і сиром

Варіант приготування торта з кабачків з сиром має невелику особливість – його необхідно запікати до готовності в духовці.

Кабачковий торт з помідорами і сиром – що взяти для приготування:

  • 3 середніх за розмірами кабачка;
  • 2 яйця;
  • 2 томата;
  • 200 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • 200 мл майонезу;
  • 3 зубка часнику;
  • зелень, спеції за смаком.

Приступимо до приготування кабачкового торта:

  • Чисті і просушені кабачки перетираємо в крупну тертку.
  • Даний рецепт не потребує відкидання на друшляк, тому відразу розбиваємо до кабачків яйця.
  • Разом з борошном, додаємо спеції. Всі замішуємо і перевіряємо тісто: воно повинно бути, як хороша жирна сметана
  • Добре прогріваємо сковороду і, промазавши її олією, викладаємо невелику кількість тіста, добре розрівнюючи поверхню. Товщина кожного млинця – близько 0,5 див.
  • Виклавши млинці на паперову основу, чекаємо охолодження, в цей час нарізаємо помідори гуртками і готуємо крем з подрібненого часнику, майонезу і зелені.
  • Сир: його необхідно перетерти в крупну тертку.
  • Починаємо збирати торт. Робимо це на пергаменті, викладеному на деко. Корж – крем – помідори – сир. Така послідовність має дотримуватися до повного закінчення інгредієнтів. Винятком може бути верхній корж: його достатньо тільки промазати кремом і посипати сиром.
  • Запікаємо торт з кабачкового млинчиків з томатами та сиром у духовці півгодини при дотриманні температурного режиму в 200°С.

Незважаючи на запікання в духовці, цей торт традиційно подається у вигляді холодної закуски.

Кабачковий торт з морквою та цибулею

Рецепт приготування торта з морквою більш трудомістка, але не менш смачна варіація виконання кабачкового ласощі.

Що нам знадобиться:

  • 2 великі моркви;
  • 3 цибулини;
  • 2 помідори;
  • 5 зубків часнику;
  • 150 г сиру;
  • 4 кабачка;
  • 2 яйця;
  • 200 г майонезу;
  • борошно.

Приступимо до процесу приготування торта:

  • Для приготування кабачкового млинчиків можете використовувати один з двох раніше описаних варіантів.
  • Особливість рецепта – не потрібно чекати остигання коржів. Збирати торт можна на основі гарячих млинців.
  • Приступаємо до начинки. Перетерту моркву і нашатковану цибулю пасеруємо на рослинній олії.
  • Часник з’єднуємо з майонезом і зеленню.
  • Помідори нарізаємо на кружечки.
  • Сир перетираємо.
  • Тепер збираємо торт: корж – крем – пасеровані овочі – помідори – сир.

Торт з кабачків з морквою і цибулею виходить дуже смачним: подавати його можна як в гарячому вигляді, так і охолодженому.

Рецепт приготування з грибами

Закусочний торт з кабачків з грибами виходить вишуканим і поживним.

Для приготування нам знадобиться:

  • 2 великих кабачка;
  • 400 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубка часнику;
  • 200 мл майонезу;
  • кріп, спеції, олія за смаком при необхідності.
Дивіться також:  Цибуля маринована в оцті – 7 швидких рецептів для салату і шашлику

Приступимо до приготування кабачкового торта:

  • Процес приготування кабачкового млинчиків описаний у перших двох рецептах: можете використовувати будь-який варіант.
  • Крем на основі майонезу і часнику також готуємо з базових рецептами.

Так як процес буде відрізнятися начинкою, акцент в приготуванні зробимо саме на ній:

  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Відправляємо пассироваться в рослинне масло.
  • У цей час нарізаємо печериці, відправляємо їх до грибів і смажимо до готовності.

Збираємо торт: корж, крем, обсмажену цибулю з грибами.

Даємо торту трохи просочитися і насолоджуємося його неймовірним смаком.

Торт з яловичого фаршу з кабачками

Рецепт відрізняється від раніше представлених: для різноманітності ми відійдемо від основи у вигляді кабачкового млинців, а зробимо з кабачків щось типу кокона, в якому буде запікатися м’ясна начинка.

Підготуємо наступні інгредієнти:

  • 4 середніх кабачка;
  • по 400 г яловичого фаршу, помідор і грибів;
  • 2 великі цибулини;
  • 3 ст. л. рису;
  • 200 мл сметани.

І не забуваємо про спеції і зелень.

Приступимо до процесу приготування смачного торта з яловичого фаршу з кабачками:

  • Підготуємо начинку. Для цього обсмажуємо подрібнені гриби, цибулю в рослинній олії. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.
  • Щоб уникнути появи неприємної плівки, трохи обсмажуємо фарш, після чого з’єднуємо з вже відвареним до напівготовності рисом. Злегка солимо, перчимо – пам’ятаємо, що і інші компоненти будуть приправлені, тому не перебарщиваем.
  • Помідори нарізаємо гурткам.
  • А тепер увага! Кабачки по даному рецепту необхідно нарізати слайсами – тонкими смужками. Для цього зручно використовувати овощечистку. Товщина кожного слайсу – близько 2-3 мм. Листочки повинні добре гнутися.
  • У форму для запікання викладаємо з нахлестом кабачки. Один край залишаємо вільним – їм ми будемо закривати наше блюдо зверху. Солимо і перчимо, щоб кабачки не вийшли прісними.
  • В середину викладаємо фарш з рисом.
  • Тепер знову кабачки. Для середнього шару слайсы можна зменшити довжину вдвічі.
  • На викладаємо кабачки засмажку з цибулі і грибів.
  • Слідом помідори.
  • Промазуємо все сметаною. За бажанням можна доповнити рецепт сиром.
  • Вільні краї нижніх кабачків з’єднуємо так, щоб вийшов кокон з внутрішнім наповненням із фаршу, грибів з цибулею і помідор. Якщо посередині утворилася прогалина: закриваємо її помідорами.
  • Промазуємо кабачки сметаною і ставимо запікатися на 40 хвилин.

Дотримуємося температурний режим в 190°С.

Торт з яловичого фаршу з кабачком, приготовлений таким чином, виходить дуже смачним і, що не менш важливо, ситним і поживним.

Дивіться також:  Кефаль – рецепти смачного приготування Чорноморської Кефалі

Овочевий торт: варіант з цукіні з сиром

Процес приготування торта з кабачків мало чим відрізняється від торта з цукіні. Але існує одна начинка, яка максимально розкриває смакові достоїнства цукіні – сир.

Саме про те, як приготувати торт з цукіні з сиром, читайте далі.

Що необхідно взяти з продуктів – для тесту:

  • 2 цукіні;
  • 5 яєць;
  • 130 г борошна;
  • спеції і масло.

Для начинки і крему:

  • 200 г сиру;
  • 150 р сметани;
  • 2 зубка часнику;
  • 1 свіжий огірок і помідор.

Приступимо до приготування:

  • Приготуємо тісто на основі заявленого набору продуктів за вже відпрацьованою технологією. Обсмажуємо тонкі, апетитні млинчики.
  • Крем: його робимо на основі сиру, часнику, подрібненого через тертку огірка і сметани. Останній інгредієнт можна замінити йогуртом або майонезом.
  • Готові коржі промазуємо кремом, доповнюємо томатными гуртками і повторюємо верстви до повного витрачання інгредієнтів.

Даємо настоятися пару годин у холоді і насолоджуємося.

Торт з кабачкового млинчиків і бекону

Рецепт можна назвати ідеальною альтернативою для ледачої або зайнятої господині, єдине, що потрібно приготувати млинці, використовуючи раніше озвучені варіанти замішування і обжарювання, і промазати їх кремом, перекладаючи всі смужками бекону і помідор.

Інгредієнти для тіста:

  • 900 г кабачка;
  • 3 яйця;
  • 160 г борошна;
  • зелень.

Інгредієнти для крему і начинки:

  • 2 томата;
  • 3 зубка часнику;
  • 250 г майонезу;
  • 5 смужок бекону.

Як приготувати кабачковий торт з беконом?

  • За помахом руки, а якщо чесно, використовуючи перші рецепти, перетворюємо кабачки, яйця і борошно в млинці.
  • Промазуємо їх кремом з подрібненого часнику і майонезу.
  • Зверху викладаємо помідори і бекон.
  • Повторюємо шари, поки є інгредієнти.
  • Верхній шар промазуємо кремом і ставимо торт в холодильник.

Через пару годин вже можна куштувати закуску.

Кабачковий торт: закусочний рецепт з крабовими паличками

Щоб приготувати начинку на основі крабового м’яса, візьмемо:

  • упаковку крабових паличок;
  • 150 г сиру;
  • кілька зубків часнику;
  • майонез.

Процес приготування:

  • Дрібно перетираємо в крупну тертку крабові палички і сир.
  • А ось часник подрібнюємо в дрібну тертку.
  • Змішуємо сир, часник і майонез. При цьому трохи сиру залишаємо для прикраси верхнього шару.
  • Готовим кремом промазуємо коржики, за кремом посипаємо їх крабовими паличками.

Завершуємо процес приготування, фінальним штрихом: посипкою у вигляді сиру.

Торт вимагає просочення в холодильнику, тому доведеться трохи почекати.

Кабачковий торт – різнопланове блюдо. Йому будуть раді, як м’ясоїди, так і жорсткі вегетаріанці. Головне – правильно його готувати.