Торт з курячої печінки – 7 покрокових рецептів приготування

Таку смачну закуску можна приготувати з будь-якого субпродукту, але саме торт з курячої печінки виходить більш ніжним і соковитим. Рецепт не складний, просто випікаються печінкові млинці, і готується овочева начинка. Сьогодні можна зустріти різні варіації страви, розглянемо найбільш популярні з них.

Класичний торт з курячої печінки з молоком

Торт з курячої печінки – це завжди смачно і святково, а якщо спекти коржі на основі молока, то закуска вийде ніжною.

Інгредієнти:

  • півкіло субпродукту;
  • три курячих яйця;
  • дві великі цибулини;
  • морква;
  • по 215 мл молока і майонезу;
  • 225 г борошна;
  • сім часникових зубчиків;
  • спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом натираємо моркву на тертці, одну цибулину ріжемо на чотири частини, іншу шаткуємо кубиками. На олії обсмажуємо овочі протягом п’яти хвилин.
  • Печінка і четвертинки овоча перемелюємо на м’ясорубці, вбиваємо яйця, ллємо молочний продукт, дві ложки масла пісного, а також спеції і борошно. Ретельно вимішуємо.
  • На розпеченій сковороді, змащеній маслом, печемо млинці. Висота їх визначається особистими перевагами.
  • Подрібнюємо зубчики пряного овоча, змішуємо їх з майонезом і переходимо до складання торта.
  • На плоске блюдо кладемо один корж, просочуємо соусом, розподіляємо овочеву зажарку, прикриваємо іншим млинцем і повторюємо верстви до останнього коржа. Останній шар також просочуємо соусом і декоруємо на свій розсуд.
  • Витримуємо печінкову закуску в холоді дві години і подаємо до столу.

Готуємо в мультиварці

Печінковий торт – це та закуска, яку можна ситно нагодувати всю сім’ю і здивувати гостей. Якщо зовсім немає часу на те, щоб пекти млинці традиційним способом, то приготувати закусочний торт ви зможете в мультиварці.

Інгредієнти для коржа:

  • 680 г субпродукту;
  • п’ять ложок борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 2 цибулини;
  • сіль, перець, олія.

Для начинки:

  • три моркви;
  • п’ять цибулин;
  • 215 г майонезу;
  • кілька пір’я зеленої цибулі;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Пропускаємо Через м’ясорубку печінку птиці разом з цибулею. В печінкову масу ллємо дві ложки олії і інші складові тіста, молоко зробить корж більш ніжними.
  • У чашу електроприладу виливаємо печінковий тісто, встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Щоб готовий корж не опустився, після сигналу даємо йому 20 хвилин постояти. Потім розрізаємо його на три частини.
  • На сковороді пасеруємо подрібнені овочі для начинки разом з перцем і сіллю.
  • Збираємо торт, на перший корж наносимо шар майонезу, потім розкладаємо овочеву піджарку, прикриваємо другим млинцем, робимо все аналогічно. На останньому коржі робимо сітку з майонезу і присипаємо нашаткованою зеленою цибулькою.
Дивіться також:  Запечена куряча грудка – 9 рецептів смачної і соковитої курячої грудки в духовці і в мультиварці

Закусочний варіант з плавленим сиром

Начинку для печінкового торта можна зробити по своєму смаку. Приготувати закуску з овочами або додати інші інгредієнти, наприклад, плавлений сир, який надає страві особливий і незвичайний смак.

Інгредієнти:

  • 580 г субпродукту;
  • 3 яйця;
  • 3 цибулі;
  • півчашки борошна;
  • 110 г плавленого сирка;
  • чотири зубця молодого часнику;
  • 155 л майонезу;
  • ложечка солодкого піску;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • Щоб спекти печінкові коржі, з допомогою м’ясорубки перемолоти печінка, дві цибулини і плавлений сир. Потім отриману масу змішати з яйцями, борошном, цукром і приправами.
  • На маслі пересмажити млинці. Залишилася цибулину нашаткувати кубиками і пережарити до рум’яного кольору.
  • Збираємо торт пошарово, блін просочуємо майонезом, присипаємо смажений цибулькою і діє далі у такій же послідовності.
  • Останній млинець промазуємо майонезом і посипаємо рубаним молодим часничком.

Печінковий тортик з грибами

Куряча печінка досить специфічний субпродукт, який припадає не всім до смаку. Але печінковий торт сподобається навіть затятим противникам такого компонента, тим більше, що наш рецепт передбачає використання ароматних грибів і солоних огірочків.

Інгредієнти:

  • півкіло печінки птиці;
  • одне яйце;
  • чашка густої сметани;
  • 75 г борошна;
  • 215 г солоних огірків;
  • 380 г печериць;
  • три часникового зубчики;
  • чашка майонезу;
  • три цибулини;
  • спеції, олія, зелень.

Спосіб приготування:

  • Якщо вас відштовхує специфічний запах курячого субпродукту, то на пару годин замочіть її в молоці. Потім перекручуємо на м’ясорубці, перемішуємо з яйцем, сметаною, борошном і спеціями. З отриманого тесту печемо не дуже щільні млинці.
  • Для начинки нашатковану цибулю пасеруємо до прозорості, після кладемо нарізані грибочки, пересмажуємо інгредієнти протягом семи хвилин.
  • Огірки ріжемо невеликими квадратиками, сир тремо на тертці, майонез змішуємо з пресованим часником і зеленню (можна узяти петрушку).
  • На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий соус і огірочки і, отже, чергуємо шари до останнього млинця. Останній корж просочуємо соусом і присипаємо сиром.
  • Перед подачею закуска повинна простояти в холоді не менше години.
Дивіться також:  Риба на пару в мультиварці – 7 рецептів приготування

Рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування

Для тих, хто підтримує здорове харчування, також знайдеться рецепт печінкового торта. Немає ні калорійного майонезу, ні засмажки, все просто і легко.

Інгредієнти:

  • півкіло субпродукту;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • дві часникового зубчики;
  • 55 г вівсяних пластівців;
  • зелень кропу, сіль;
  • 215 мл йогурту;
  • 185 г грибів (при бажанні).

Спосіб приготування:

  • Печінка замочуємо на годину в холодній воді. Пластівці вівса перемелюємо в борошно за допомогою кавомолки.
  • Потім печінку подрібнюємо блендером, з’єднуємо з вівсяним борошном, яйцями, приправляємо сіллю.
  • Якщо немає бажання пересмажувати млинці на олії, запечіть їх в духовці при температурі 180°С. На випічку одного шкіра піде максимум десять хвилин.
  • Для начинки змішуємо подрібнену цибулю і натерту моркву, при бажанні додаємо нарізані гриби. Гасити начинку будемо в духовці, підливати води не потрібно, овочі самі пустять сік. Витримуємо їх в духовці при температурі 200°С до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
  • Для соусу беремо йогурт (без добавок), змішуємо його з рубаним кропом і пряним овочем.
  • Збираємо закуску пошарово, витримуємо в холоді дві години і можна пробувати дієтичний печінковий торт на смак.

З морквою і цибулею без молока

Печінковий торт має ряд плюсів. По-перше, печінка коштує в рази дешевше м’яса, ну і по-друге, таку закуску можна подати на будь-яке торжество. Якщо хочете зробити печінкові коржі товщі, замість молока використовуйте сметану.

Інгредієнти:

  • ½ Кг субпродукту;
  • дві середні моркви;
  • велика цибулина;
  • 85 г борошна;
  • 2 яйця;
  • три часникового зубчики;
  • дві ложки сметани;
  • шість ложок майонезу;
  • спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • Начинку готуємо так само, як і в попередніх рецептах, подрібнюємо овочі і обсмажуємо до м’якості.
  • Для тіста печінку подрібнюємо, змішуємо її з яйцем, борошном, сметаною і спеціями. Пересмажуємо млинці. Щоб перший млинець не підгорів, сковороду потрібно добре нагріти.
  • Для соусу з’єднуємо майонез з подрібненим пряним овочем і збираємо закуску пошарово.
  • Прикрасити печінковий торт можна зеленню і вареним яйцем.
Дивіться також:  Що приготувати з курки — 42 рецепта приготування в домашніх умовах

Незвичайна закуска з мідіями

Приготувати печінковий торт можна за більш оригінальним рецептом з мідіями і гострої морквою.

Інгредієнти для тіста:

  • 680 г субпродукту;
  • 3 яйця;
  • цибуля;
  • 215 г борошна;
  • 110 мл сироватки;
  • за ложечки солі і розпушувача;

Для начинки:

  • 280 г грибів гливи;
  • цибулина;
  • мідії;
  • 110 г сиру (твердого);
  • по пів чаші сметани і майонезу;
  • корейська морква.

Спосіб приготування:

  • Печінку і цибулю подрібнюють у комбайні, кладемо інші інгредієнти для тіста і перемішуємо. Печемо млинці по дві хвилини з кожного боку.
  • Подрібнені гриби і цибулю обсмажуємо до готовності. Сир тремо на тертці, змішуємо майонез і сметану.
  • На перший млинець наносимо соус і грибну начинку, на другий – соус і сир. Отже, чергуємо шари, останній з яких закриваємо корейською морквою і мідіями.
  • Даємо закуски час просочитися і пригощаємо гостей незвичайним блюдом.

Печінковий торт має не тільки чудовий смак, але і красиво виглядає в розрізі. Яскрава овочева прошарок відразу створює апетитний і святковий вигляд.