Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Найпопулярнішими кремами, що використовуються при виготовленні тортів, є ті, що приготовані зі згущеного молока. Дійсно, навіщо витрачати час на створення складного складу, якщо можна просто змішати вміст банки з вершковим маслом. Роблять такі десерти на різній основі, і в цій рубриці наведено 8 способів приготування тортів з вареним згущеним молоком.

Вафельний торт з вареним згущеним молоком

З отриманням такого десерту впорається не тільки недосвідчена господиня, але і навіть школярка, яка очікує подружок до чаю. Вафельні коржі можна придбати в будь-якому супермаркеті, а крем для торта з вареного згущеного молока зробити на основі продукту, який не треба доводити до готовності самостійно.

У процесі роботи знадобляться:

  • упаковка вафельних коржів;
  • банку вареного згущеного молока;
  • половина брикету масла.

Як готувати вафельний торт з вареним згущеним молоком:

  • Розтоплюємо масло на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
  • Викладаємо варену згущенку в чашу блендера, доливаємо масляний склад і вмикаємо прилад. Якщо такого корисного пристосування на кухні не знайшлося, доведеться досить довго попрацювати віночком.
  • Промазуємо коржі кремом і даємо просочитися хоча б два-три години. Після цього можна прикрасити тортик за своїм бажанням.

Увага! Якщо вареного згущеного молока в супермаркеті не знайшлося і була придбана звичайна солодкість, варити її потрібно не менше півтора годин. При цьому доведеться стежити, щоб вода постійно покривала банку, доливаючи рідина по мірі випаровування. В іншому випадку жерстяна ємність просто вибухне і замість того, щоб ласувати десертом, господині доведеться витратити чимало часу на генеральне прибирання кухні. Причому відмити її знадобиться від підлоги до стелі.

З бісквітних коржів

Бісквітні коржі теж можна знайти в будь-якому продуктовому магазині, але досить часто їх якість залишає бажати кращого. Тому в цьому розділі буде наведено спосіб їх самостійного виготовлення.

Для створення бісквітного торта потрібно:

  • 5 яєць;
  • стакан цукру;
  • півтори склянки борошна;
  • банку «варенки»;
  • 90-110 г вершкового масла.

Як приготувати десерт:

  • Розбиваємо яйця в глибоку миску, збиваємо складу.
  • Невеликими порціями підсипаємо цукор, не припиняючи працювати віночком.
  • Коли білі кристали розчиняться, а маса стане однорідною і повітряної, починаємо додавати в борошно. Якщо на кухні є занурювальний блендер або міксер, краще скористатися ним.
  • Після того як тісто буде готове, виливаємо його в змащену маслом ємність і відправляємо в прогріту духовку.
  • Випікаємо корж приблизно півгодини при температурі 180 °C. Причому протягом чверті години ні в якому разі не варто відкривати духовку, інакше бісквіт опаде.
  • Поки готується основа, займаємося кремом. Змішуємо «варенку» з розтопленим маслом, ретельно збиваємо.
  • Виймаємо корж, з допомогою грубої нитки або гострого довгого ножа розрізаємо його навпіл в поперечному напрямку.
  • Формуємо торт, переклавши коржі згущеним кремом, а потім даємо просочитися.
Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

На замітку. Щоб просочення десерту відбулася швидше, можна збризнути готове тісто невеликою кількістю горілки або коньяку. Але робити це варто лише у випадку, коли частування призначається тільки для дорослих.

«Медовик»

Торт «Медовик» є улюбленим ласощами кількох поколінь.

Готувати його зовсім нескладно, і перелік необхідних продуктів не настільки вже й великий:

  • брикет вершкового масла;
  • 180-220 г цукру;
  • одне-два яйця;
  • пара столових ложок меду:
  • 2-3 склянки борошна;
  • 13-15 г соди;
  • банку вареного згущеного молока.

Як готувати медовий торт:

  • Ріжемо половину масляного шматка на невеликі квадратики, кладемо в термостійку посудину, насипаємо цукор, додаємо мед, потім поміщаємо на водяну баню.
  • Проварюємо масу, постійно помішуючи, поки вона не стане однорідною, після чого додаємо соду.
  • Даємо суміші охолонути, вводимо яйця, перемішуємо.
  • З допомогою борошна доводимо масу до стану крутого тіста, яке ділимо на 7-8 частин.
  • Розкачуємо коржі і випікаємо їх по черзі.
  • Поки працює духовка, робимо крем з решти оливи і вареного згущеного молока.
  • Формуємо торт, промазуємо отриманим складом.

На замітку. Медівник буде особливо смачним і м’яким, якщо на кожен корж за допомогою кондитерської пензлика нанести невелику кількість молока.

Рубаний торт з вареним згущеним молоком

Торт «Рубаний» готували ще в позаминулому столітті. Він отримав таку назву через тіста, яке створювалося особливим способом.

Щоб втілити в життя старовинний рецепт, знадобляться наступні компоненти:

  • шматок вершкового масла вагою 300 г;
  • яйце;
  • 100 мл води;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • банку «варенки».

Як зробити десерт:

  • Відокремлюємо від замороженого шматка масла 2/3 частини і дрібно рубаємо ножем. Процес цей досить тривалий, але доведеться набратися терпіння. У результаті повинна вийти маса, що нагадує крупу.
  • Складаємо з рубленого жиру гірку. В її центрі влаштовуємо поглиблення, куди вбиваємо яйце.
  • Перемішуємо складу до однорідності, вливаємо воду і знову працюємо лопаткою або віночком.
  • З допомогою борошна доводимо тісто до такої консистенції, щоб воно не липло до рук і добре раскаталось згодом.
  • Поміщаємо в основу холод приблизно на півгодини, а за цей час готуємо крем із залишків розтопленого масла і вареного згущеного молока.
  • Розділяємо тісто на частини, випікаємо коржі, змащуємо кремом всі вироби, крім верхнього пласта, формуємо торт.
  • Встановлюємо на десерт не дуже важкий тягар. Це може бути плоска тарілка не якою ми володіємо наповнений водою балон.
  • Прибираємо торт на 12 годин в прохолоду, після чого прикрашаємо за бажанням.
Дивіться також:  8 рецептів крему зі згущеного молока і масла

Декорувати такі ласощі можна залишками крему, обмазавши випічку з усіх боків, потім викласти на верхівку торта ягоди, ядра волоських горіхів, або ж посипати шоколадною стружкою.

Десерт із млинців

Для такого торта можна придбати готові «порожні» млинці у відділі напівфабрикатів. Але якщо такого продукту в найближчому супермаркеті не знайшлося, неважко зробити їх самостійно.

Потрібні такі складові:

  • літровий пакет молока;
  • яйце;
  • півтори склянки борошна;
  • пара столових ложок цукру;
  • по маленькій дрібці солі і соди;
  • банку вареного згущеного молока;
  • половина брикету масла.

Як робити десерт:

  • Розбиваємо яйце в глибоку миску, додаємо цукор, сіль і соду, перемішуємо суміш.
  • Висипаємо заздалегідь просіяне борошно, знову працюємо виделкою або лопаткою.
  • Поступово вливаємо до складу молоко, принагідно розбиваючи грудочки. Можливо, щоб довести тісто до потрібної консистенції, знадобиться не весь сипкий продукт, що знаходиться в пакеті.
  • Випікаємо млинці, перебиваємо в блендері згущене молоко з розтопленим маслом, формуємо торт.

Компоненти торта просочаться дуже швидко, тому що млинцеві досить тонкі коржі. Отримати задоволення від десерту можна вже через чверть години після виготовлення.

Шоколадне ласощі

Любителів шоколаду можна порадувати десертом, в якому солодкий інгредієнт стане однією з складових крему. Припустимо взяти будь-які готові коржі — вафельні або бісквітні, особливого значення це не має.

Знадобляться такі компоненти:

  • упаковка напівфабрикатних коржів;
  • банку звареного згущеного молока;
  • 1/2 брикету масла;
  • 2-3 столових ложки какао-порошку без добавок.

Виконується робота в такому порядку:

  • Розтоплюємо масло, змішуємо зі згущеним молоком.
  • Додаємо какао-порошок, перебиваємо масу блендером або за допомогою заглибного міксера.
  • Промазуємо коржі, а потім даємо десерту настоятися.

На замітку. Можна використовувати не какао-порошок, а розтоплений на водяній бані натуральний шоколад.

Дивіться також:  Шоколадний мус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Пісочний торт з вареним згущеним молоком

Це ще один варіант приготування десерту з вареним згущеним молоком, але на цей раз з пісочного тіста.

Для роботи знадобляться:

  • 3 яйця;
  • 180-220 г цукру;
  • брикет маргарину;
  • півтори склянки борошна;
  • 10 г соди;
  • 15 мл столового оцту;
  • банку вареного згущеного молока;
  • 80-90 г масла вершкового.

Як зробити ласощі:

  • Рубаємо маргарин на маленькі шматочки, перетираємо з половиною цукру.
  • Вводимо яєчні жовтки, перемішуємо, а білки збиваємо окремо з рештою піску, і тільки потім виливаємо тісто.
  • Додаємо соду, гашену оцтом.
  • Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо міцну масу, накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на півгодини.
  • Робимо крем зі згущеного молока і масла.
  • Випікаємо великий пісочний корж, змащуємо заготовленої масою.

Рада. Щоб ласощі виглядало красиво, можна присипати його товченими горіхами, кокосовою або шоколадною стружкою, а також прикрасити свіжими ягодами або шматочками банана.

Готуємо без випічки печива

Це ще один простий рецепт. Приготування такого торта можна довірити і дитині.

Знадобляться наступні продукти:

  • 0,5 кг печива без добавок (краще брати «Пряжене молоко»);
  • банку звареного згущеного молока;
  • кілька столових ложок вершкового масла.

Як зробити ласощі:

  • Готуємо крем зі згущеного молока і станув вершкового масла.
  • Викладаємо на плоску тарілку частину печива.
  • Змащуємо імпровізований корж кремом, знову викладаємо печиво і повторюємо описані дії.
  • По завершенні роботи прибираємо десерт в холодильник хоча б на годину.

Ласощі з вареним згущеним молоком обов’язково вийде смачним, а щоб воно було ще і красивим, варто використовувати для прикраси різні продукти. Це можуть бути свіжі та заморожені ягоди, часточки цитрусів, різнокольорові кулінарні присипки, горішки і тертий шоколад.