Тріска по-польськи – 6 смачних рецептів приготування

Серед можливих рецептів рибних страв, варто віддати перевагу трісці по-польськи. Незважаючи на легкість приготування, воно не залишить нікого байдужим.

Тріска по-польськи, запечена в духовці

Смачною виходить тріска, приготована в духовій печі.

Необхідні продукти:

  • 1 кг рибного філе;
  • картопля (як гарнір);
  • ½ Цибулі;
  • морква;
  • 150 г твердого сиру;
  • 3 жовтки сирого яйця;
  • 130 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • лимон;
  • сіль, приправи: базилік, перець, паприка.

Етапи приготування:

  • Довести картоплю до напівготовності.
  • У підготовлену, змащену маслом ємність, покласти порізаний кружечками овоч. Важливо! Якщо ви купили неразделанную тріску, її варто добре помити, очистити від шкіри і кісток.
  • Зверху покласти філе риби, додати спецій.
  • Залити 0,5 води і відправити в духовку на 10-12 хвилин при встановленій температурі 180 град.
  • Збити жовтки, додати гірчицю, приправи і борошно.
  • Дістати приготовану тріску і полити соусом. Зверху присипати тертим сиром.

Виходить досить смачне блюдо, на приготування якого не буде потрібно багато часу.

Готуємо на сковороді

Тріска на сковороді готується з:

  • 700 г філе риби;
  • солі, лаврового листа і запашного перцю;
  • 3 шт. яєць;
  • вершкове масло.

Етапи готування:

  • Помістити на сковороду масло, залишити на вогні і почекати поки воно розтопиться.
  • Покласти на прогріту сковороду філе риби і обсмажити з обох сторін 5-7 хвилин.
  • Перекласти рибу в миску, залити 200 мл води, додати перець, лавровий лист і залишити на вогні до кипіння.
  • Тріску необхідно проварити хвилин 10.
  • В окрему миску нарізати яйце і додати готовий бульйон, розмішати, розтопити на вогні.
  • Готову тріску полити соусом.

Тріска на сковороді виходить дуже соковитою, ніжною і злегка хрусткою. Як гарнір підійде картопля в будь-якому вигляді, макарони, гречка.

Дивіться також:  Горохове пюре – 8 рецептів приготування

Рецепт, як у дитячому садку

Це блюдо знайоме багатьом ще з часів дитячого саду.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • 1 кг рибного філе;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 шт. курячого яйця;
  • лавровий лист;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • сіль, перець.

Покрокова інструкція готування:

  • Яйця відварити і охолодити, потім порізати невеликими кубиками.
  • У каструлю з водою покласти очищену порізану моркву і цибулю, лавровий лист і перець. Дочекатися кипіння.
  • У готовий бульйон кинути філе риби, додати солі і варити до повної готовності.
  • В окремій ємності розтопити на вогні вершкове масло, додати трохи бульйону, яйця, сіль. Соус готовий!
  • Викласти у велику тарілку філе, полити приготованим соусом. За бажанням можна посипати зеленню.

Оскільки тріска по-польськи є малокалорійним стравою, це відмінний варіант для людей, які дотримуються дієти. Страва містить тільки корисні і натуральні інгредієнти.

Тріска під польським соусом в мультиварці

Цей спосіб приготування практично ні чим не відрізняється від попередніх варіантів.

Для приготування потрібно:

  • 1 кг рибного філе;
  • 140 г вершкового масла;
  • 2 шт. курячого яйця;
  • ½ Головки цибулі;
  • лавровий лист, базилік.

Покрокова інструкція готування:

  • Замаринувати рибу: посолити, поперчити, додати сушений базилік. Ця пряність чудово доповнить і підкреслить аромат страви. Добре розмішати.
  • Нарізати цибулю кільцями.
  • Соняшниковою або оливковою олією змастити дно і стінки мультиварки, куди помістити рибу.
  • Покласти зверху порізану цибулю і масло.
  • Налити 1-1,5 л води, опустити лавровий лист.
  • Вибрати функцію «Гасіння» і час готування одну годину.
  • Через півгодини додати нарізані кубиками яйця.
  • Дочекавшись повного приготування, можна подавати до столу.

Легка, проста і неймовірно смачне блюдо підійде в якості обіду або вечері.

Готуємо філе

Щоб приготувати філе тріски не знадобиться багато зусиль.

Дивіться також:  Грудинка в розсолі – 5 найбільш смачних рецептів

Візьмемо:

  • 900 г рибного філе;
  • зелень;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • сіль, мелений перець, базилік.

Технологія приготування:

  • Добре промити рибу.
  • Порізати цибулю і натерти моркву, зробити засмажку на сковороді.
  • У ємність для запікання вилити зажарку, зверху помістити тріску. Додати приправи і зелень.
  • Відправити в духовку на годину, вибравши температурний режим 180 С.

Це унікальне блюдо, яке стане відмінним варіантом, як для сімейного вечері, так і святкового заходу.

Відварна тріска з польським соусом

Риба тріска по-польськи вважається національним блюдом, яке подається під смачним соусом.

Необхідні продукти для приготування:

  • 700 г рибного філе;
  • по 1 шт. цибулі і моркви;
  • сіль, лавровий лист і мелений перець;
  • 130 г вершкового масла;
  • яйце відварне;
  • зелень.

Етапи приготування:

  • У каструлю з 500 мл води помістити очищену і порізану великими шматочками моркву, цибулину і філе риби, залишити кипіти і після варити 15 хвилин.
  • Дістати рибу, частина бульйону використовувати для соусу. Для цього розтопити вершкове масло, додати зелень, порізане яйце, 4 ст. л. бульйону, добре перешкодити і трохи поварити.
  • Приготований соус вилити на готове філе тріски.

На швидку руку виходить досить вишукане блюдо, яке може внести новизну в знайомі рецепти.