Тріска, запечена в духовці — 8 рецептів

Запечена риба — ситне, смачне і ефектна зовні страва. Вона ідеально підходить в якості основного страви для святкового столу і особливо якщо це тріска, запечена в духовці з сиром, соусом, зеленню та іншими добавками. Це навіть звучить смачно!

Тріска, запечена під сирною скоринкою в духовці

Склад продуктів: 620-720 г рибного філе, лимон, спеції, 2 цибулини, сіль, 170 г напівтвердого або твердого сиру.

  • Рибне філе розморожується, промивається, з нього зрізують плавники. Шматочки тріски обсушиваются паперовими рушниками.
  • Риба солиться, посипається спеціями і сбрызгивается лимонним соком.
  • Лук ріжеться досить великими кільцями і відразу викладається в підготовлену форму для запікання. Зверху йдуть рибні шматочки і знову овоч.
  • Тріска з цибулею рясно посипається тертим сиром.

Страва готується в духовій шафі близько півгодини при високій температурі.

У фользі

Склад продуктів: велика риба, 2-4 часникового зубчики, половина пучка петрушки, трохи олії, 2 ч. л. соку лимона, сіль, суміш перців.

  • Тріска добре промивається холодною водою. На поверхні риби роблять неглибокі надрізи. Тушка натирається сумішшю товченого часнику, перцю і олії з сіллю і зовні, і всередині. Зверху надрізи поливаються соком лимона.
  • Риба укладається в промаслений фольгу і посипається подрібненою петрушкою. Тріска щільно загортається в покриття і відправляється в духову шафу, розігрітий до 190 градусів.

Готується тріска, запечена у фользі, 30-35 хвилин.

Філе тріски в сирному клярі в духовці

Склад продуктів: кіло рибного філе, 4 томати, сіль, 90 г напівтвердого сиру, 5 великих ложок жирної сметани, мелений чорний перець, 2 мал. ложки гірчиці.

  • Філе тріски розморожується і обсушивается паперовим рушником. Далі воно нарізається середніми шматочками і викласти у термостійку форму. Зверху солиться і перчится.
  • Помідори нарізати кружечками і викладаються на рибу. Якщо використовуються черрі, досить розрубати їх навпіл.
  • Гірчиця змішується з жирною сметаною і солиться.
  • Риба з овочами покривається приготованим соусом і рясно посипається тертим сиром.
Дивіться також:  Пельмені в мікрохвильовці – 5 рецептів приготування

Частування відправляється в добре розігріту духовку на 30-35 хвилин. Подається з асорті з свіжих або маринованих овочів.

Запіканка з тріскою і картоплею

Склад продуктів: 630 г рибного філе, 3-4 часникові часточки, 1,5 ст. дуже жирних вершків, велика цибулина, 70 г вершкового масла, кілька листочків свіжої петрушки, цедра середнього лимона, 40 г Пармезану, 3 ст. ложки сухарній крихти, сіль, велике яйце, 700 г картоплі.

  • З усієї картоплі пюре готується. Спочатку овоч вариться в солоному окропі до розм’якшення, потім розминається товкачиком з половиною вершкового масла, половиною склянки гарячих вершків і яйцем. Не можна готувати пюре для такої запіканки з допомогою блендера.
  • У жаротривкої формі розігрівається масло, що залишилося. На ньому обсмажується подрібнену цибулю, часник і цедра цитрусового. Коли компоненти зарум’яняться, ємність знімається з вогню, в неї викладаються великі шматки промитого і обсушенного серветками філе.
  • Зверху виливаються вершки з сіллю і подрібненою зеленню.
  • Далі розподіляється тепле картопляне пюре, яке повинно покрити весь шар тріски.
  • Сир треться, змішується з сухарями і розподіляється поверх майбутньої запіканки.

Тріска в духовці з картоплею готується 20-25 хвилин при середній температурі. Верх частування повинен добре підрум’янитися.

Рибні котлети, запечені в духовці

Склад продуктів: півкіло філе тріски, ріпчаста цибулина, 70 г напівтвердого сиру, велика морквина, 3-4 ст. ложки сметани, велике яйце, суміш перців, сіль.

  • Філе тріски перетворюється в однорідний фарш. Для цього можна використовувати м’ясорубку, і спеціальну насадку блендера.
  • До подрібненої рибі додається дрібно тертий цибуля, морква і напівтвердий сир. Всі перераховані компоненти можна також просто опрацювати блендером.
  • В отриману масу додається сметана, сіль, сире і трохи збите яйце, суміш перців.
  • Всі складові добре перемішуються — повинна вийти однорідна густа маса.
  • З неї формуються невеликі плоскі котлети, які викладаються на деко, застелене силіконовим килимком.
Дивіться також:  Спагеті з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування

Запікається частування до легкої рум’яності близько півгодини.

З овочевим маринадом

Склад продуктів: півкіло філе тріски, 2 середніх морквини, цибулина, 40 г пасти з томатів і кореня селери, 2 ст. л. яблучного оцту, трохи борошна, 2 ч. л. цукрового піску, сіль, щіпка меленої кориці, чорного перцю і гвоздики.

  • Морква і селера труться за допомогою терки з самими великими отворами.
  • Цибулю нарізати найтоншими полуколечками.
  • На добре розігрітому маслі обсмажують по черзі всі підготовлені інгредієнти. Спочатку цибулю до рум’яного кольору, а потім, селера і морква.
  • До готових овочів викладається паста з томатів. Разом продукти смажаться ще 8-9 хвилин.
  • У ємність вливається 2 ст. теплої кип’яченої води, додається сіль, пісок і всі спеції. Маринад нудиться 17-20 хвилин під кришкою, після закінчення яких у нього вливається оцет.
  • Риба поділяється на середні шматочки, які потрібно обсмажити до рум’яності.
  • Далі скибочки занурюються в маринад. Їх потрібно повністю втопити виделкою в масі.
  • Блюдо гаситься ще 8-9 хвилин.

Подається частування з відварною або пюрированным картоплею.

Запечена в сметані тріска з цибулею

Склад продуктів: кіло рибного філе, мелений перець, 1,5 склянки жирної сметани, пучок свіжої петрушки, 2 великі ріпчасті цибулини, крихта з сухарів, сіль, трохи борошна.

  • Рибне філе промивається під холодною водою, нарізати середніми шматочками і обсушивается паперовими рушниками.
  • Велика сіль змішується з меленим перцем. Цією сумішшю добре натираються з усіх боків рибні шматочки. Тріска залишають на 10-15 хвилин для просочення.
  • Цибуля чиститься, нарізати великими кільцями, обсмажується на розпеченому маслі до рум’яного кольору і перекладається в окрему миску.
  • У сковороді обсмажують до золотистої скоринки обкачані в борошні рибні шматочки.
  • Риба перекладається в жароміцну форму і пересипається смаженою цибулею.
  • Зверху виливається солона сметана, змішана з подрібненою зеленню.
  • Завершують «декор» панірувальні сухарі.
Дивіться також:  Східна кухня: особливості і традиції, найпопулярніші страви

Тріска зі сметаною і цибулею запікається в добре розігрітій духовці близько півгодини.

Як смачно запекти стейк з філе тріски?

Склад продуктів: 4 рибних стейка, 2 ріпчасті цибулини, середній лимон, 90 мл білого сухого вина, 120 г напівтвердого сиру, прованські трави, 30 г крихти з сухарів, 1 ч. л. меду, 4 ч. л. олії оливи, сіль.

  • Риба миється і обсушивается паперовими рушниками. Сбрызгивается соком з половини лимона, натирається сіллю, спеціями і залишається на півгодинки.
  • Цибуля шинкуется тонкими кільцями, які обсмажують на оливковій олії до рум’яного кольору.
  • Друга половина лимона нарізається найтоншими шматочками, які обсмажують на сковорідці разом з медом і сіллю. Через пару хвилин в сковорідку вливається вино і продукти 7-8 хвилин нудяться на повільному вогні.
  • Риба викладається у термостійку форму, зверху розподіляється цибулю і лимонна суміш.

Скільки запікати тріску, залежить від розміру її частинок. Оптимальний час 12-15 хвилин при 190 градусах.