Творожно-яблучний пиріг – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Щоб приготувати творожно-яблучний пиріг, використовують не дуже соковиті і хрусткі яблука. У цьому випадку пиріг добре пропечеться, а шматочки фруктів не перетворяться на пюре. При небажанні возитися з сиром, можна придбати готову солодку сирну масу.

Класичний творожно-яблучний пиріг

З чого зробити тісто:

  • борошно пшеничне – стакан;
  • 3 ст. л. без гірки масла вершкового;
  • 130 г цукру;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • 65 мл настойки лимончелло;
  • 2 великі ложки молока;
  • 10 г дріжджів.

Начинка:

  • сиру 350 г;
  • 2 ст. л. з гіркою цукру;
  • 4 яйця курячі;
  • яблуко.

Інструкція до приготування:

  • Яйця і цукор спінити до невеликої пінки на поверхні.
  • Розтопити, але не нагрівати масло. В яєчну суміш вилити лимончелло, злегка підігріте молоко з маслом.
  • Змішати борошно з дріжджами, висипати в рідку суміш і зробити тісто. Промаслить форму і розподілити в ній тісто.
  • Яблуко пропустити через тертку. Сир з цукром і яйцями розмішати до рівномірного стану. З’єднати яблучне пюре і сирну масу.
  • Начинку розподілити поверх пирога. Встановити духовку на С і готувати 45 хвилин. Готування в мультиварці займе 1 годину на програмі «Випічка».
  • Поле готовності остудити пиріг чверть години.

Пиріг «Ніжність»

З чого готувати:

  • півкіло сиру;
  • 3 ст. білого борошна;
  • по склянці олії та цукру;
  • 4 яйця;
  • 5 яблук;
  • по половині чайної ложечки ваніліну і розпушувача;
  • півсклянки молока.

Як приготувати творожно-яблучний пиріг ніжність:

  • З’єднати розпушувач з борошном, додати масло, порзане на шматочки. Розтерти суміш в крихту і прибрати під плівкою в холодне місце.
  • Поєднати сир і три чверті наявного цукру, додати 3 яйця і трохи ваніліну.
  • Вимиті яблука позбавити від шкірки і нарізати пластиками.
  • У застелену пергаментом і промаслений форму розподілити половину тіста.
  • Помістити на нього сирний склад, поверх маси яблучні шматочки. Залишками борошняної суміші накрити начинку.
  • До залишився цукру і молока приєднати яйце. Рідкою сумішшю покрити пиріг.
  • Відправити пиріг в духовку на 40 хвилин.
  • Готову випічку перед подачею прикрасити рівномірно цукровою пудрою.

З пісочного тіста

З чого зробити основну частину:

  • 450 г борошна;
  • 150 г охолодженого вершкового масла;
  • 2 яйця (курячі);
  • ложечка розпушувача;
  • ст. л. рому.

Начинку:

  • півкіло сиру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 50 г цукру-піску;
  • 6 середніх яблук.

Посипання:

  • 0,2 кг борошна вищого сорту;
  • по півсклянки цукру і масла.

Пиріг пісочний з сирно-яблучною начинкою і штрейзельной посипкою:

  • Шматочками нарізати масло, розмішати з усіма сухими продуктами і ромом. Зробити еластичне тісто. Відправити в холод на 60 хвилин, по можливості – на ніч.
  • Зробити рівномірний складу з сиру, цукру і топленого масла. Подрібнити попередньо очищені яблука.
  • Форму промаслить і розподілити тісто по дну. Сформувати краю. Всередину викласти сирно-масляну суміш, поверх неї яблука.
  • Продукти, що залишилися для присипки розтерти виделкою до утворення крихти. Посипати сумішшю пиріг.
  • В розігрітій до С духовці запікати годину. Перед подачею залишити остуджуватися на годину.

Творожно-яблучний пиріг на кефірі

З чого зробити:

 

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 0,5 л кефіру;
  • курячих яєць 3 штуки;
  • 6,5 столових ложок маргарину з гіркою;
  • 2 яблука;
  • 350 г сиру;
  • цукрової пудри 100 г;
  • маленька упаковка розпушувача;
  • 3 великі ложки цукру;
  • маленька упаковка ванільного цукру;
  • жменя волоських горіхів.

Метод приготування:

  • Маргарин дістати заздалегідь, він повинен бути м’який. Збити яйця і цукор, налити кефір, додати маргарин. Приєднати борошно і розпушувач.
  • Залишити приблизно на 7 хвилин тісто, щоб розпушувач погасился кефіром. Повинні утворитися бульбашки на поверхні.
  • Яблука дрібно порізати на шматочки будь-якої форми. Горіхи, ванільний цукор, яблука з’єднати з тестом, добре розмішати.
  • Протерти через сито сир і половину цукрової пудри, скачати з солодкої маси маленькі кульки.
  • Вилити половину тіста в силіконову форму, викласти кульки з сиру. Тісто рівномірно вилити зверху.
  • Духовку заздалегідь розігріти до З і запікати десерт не менше півгодини, після цього сірником протикати його кожні 5 хвилин.
  • Після приготування дістати випічку, остудити і присипати пудрою цукру.
Загрузка...

Шарлотка з яблуками і сиром

Компоненти:

  • по 0,2 кг борошна та сиру;
  • 4 невеликі яйця;
  • 2 яблучка великого розміру;
  • 160 г цукру;
  • 65 мл сметани;
  • 2 маленькі ложечки розпушувача;
  • 35 г масла з вершків;
  • щіпка солі.

Покрокова інструкція:

  • З яєць з цукром зробити піну. Окремо зробити суміш сиру і сметани. З’єднати обидві маси.
  • У глибокій тарі ретельно розмішати розпушувач з борошном. Потихеньку насипати борошно в рідку частину і вимішувати тісто.
  • Мультиварочную чашу промаслить і насипати трохи борошна, розподілити в неї тісто.
  • Вимити яблука і тоненько порізати. Викласти їх по колу на тісто.
  • Встановити режим «Випічка» на 55 хвилин і помістити в неї чашу.
  • Готову шарлотку остудити і дістати з чаші. Порізати шматочками і подавати до столу.

Порада: яблука варто взяти різних сортів, пиріг вийде ароматним і красивим.

Королевська випічка

Компоненти:

  • 480 г борошна;
  • 10 ложок вершкового масла;
  • 6 курячих яєць;
  • півкіло сиру сухого;
  • 4 яблука;
  • 0,6 кг цукру;
  • по 1 упаковці ваніліну і розпушувача.

Як готувати:

  • Розділити яйця на жовтки і білки. Маргарин розм’якшити, змішати з 0,2 кг цукру і 3 курячими жовтками, ретельно спінити.
  • Окремо просіяти борошно, розпушувач і половину ваніліну. З’єднати з маргариновим складом і зробити пружне тісто. Тісто охолодити 30 хвилин.
  • Змішати жовтки, 0,2 кг цукру, сир, ванілін. Позбавити яблука від шкірки, подрібнити.
  • Промаслить форму і викласти тісто, сформувати краю. Наступний рівень – сирна маса, потім яблука.
  • У розігріту до С духовку помістити форму і готувати півгодини. Збити всі білки з цукром, що залишився, розподілити на пирозі і відправити назад на 10 хвилин. Білковий шар повинен підрум’янитися, але залишатися м’яким.
  • Після готовності дістати з духовки і залишити на 8 годин, щоб вийшли гарні крапельки.
  • Перед подачею можна прикрасити свіжими солодкими ягодами або фруктами.

Яблучний пиріг на сирному тісті

З чого зробити основну частину:

  • 170 г сиру;
  • трохи більше склянки борошна;
  • 50 мл молока;
  • по 50 г вершкового масла і цукру;
  • ложечка розпушувача.

Для начинки:

  • 2 курячі яйця;
  • півсклянки цукру;
  • 50 г борошна;
  • 4 середніх яблука;
  • склянка сметани;
  • ложечка ваніліну.

Як приготувати яблучний пиріг на сирному тісті:

  • Зробити рівномірну масу з молока і сиру. Розтопити масло і додати його.
  • Приєднати до борошна розпушувач. Потроху насипати до сирної суміші і зробити тісто шаром. Прибрати на 30 хвилин у холод.
  • Протягом 5 хвилин заважати цукор і яйця. Насипати борошно з ваніліном і влити сметану, добре розмішати. Порізати тонкими скибочками яблуко.
  • Тісто розподілити на деко, сформувати бортики. Укласти половину яблучних шматочків, на них половину заливки. Повторити те ж з залишками.
  • Випікати в духовці при температурі С45 хвилин.
  • Після готовності остудити півгодини і подавати до чаю.

З додаванням родзинок і кориці

Що знадобиться:

  • сир – 3 склянки;
  • пшеничне борошно – 2 склянки;
  • 180 г масла вершкового;
  • півтора склянки цукру;
  • 5 яєць;
  • 3 зелених яблука;
  • 100 г родзинок;
  • 4 ч. л. крохмалю;
  • по ложечці кориці і розпушувача;
  • сіль на кінчику ножа.

Творожно-яблучний пиріг з корицею і родзинками:

  • Розм’якшене Масло потрібно підготувати заздалегідь. Розмішати з цукром і яйцем.
  • З’єднати розпушувач з борошном, змішати до однорідності з масляним складом. Помістити на 30 хвилин на холод.
  • Змішати сир з цукром, родзинками, крохмалем і яйцями. Яблука порізати тонкими шматочками і змішати з порошком кориці.
  • Форму для запікання промаслить, викласти тісто і зробити бортики. Розподілити сирний склад, зверху викласти яблука.
  • Розігріти духовку до З і відправити туди пиріг на 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  • Остуджувати пиріг в ємності для запікання, щоб він не втратив свою форму. Перед подачею розрізати на шматочки.

Пиріг з сирно-яблучною начинкою завжди виходить ніжним. Солодкість цього десерту можна варіювати, вибираючи різні сорти яблук, від кислих до солодкавих.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...