Тушкована яловичина з цибулею і морквою — 5 смачних рецептів приготування

Тушкована яловичина з цибулею і морквою – це класичне, відоме всім блюдо. Ситне м’ясо не залишає байдужим навіть самого вправного гурмана. Кожній господині корисно ознайомитися з смачними рецептами цієї страви, щоб здивувати гостей або порадувати домочадців. Вашій увазі 5 способів приготування найніжнішої яловичини.

Тушкована яловичина з цибулею і морквою в каструлі

Тушкована яловичина в каструлі готується просто, рецепт зможе освоїти навіть недосвідчена господиня.

Що потрібно:

  • яловича вирізка – 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 200 г;
  • морква – 2 штуки;
  • соняшникова олія;
  • приправи за смаком.

Як готувати.

  • М’ясо помити, зрізати ножем пліву, порізати шматочками.
  • Яловичину посолити, додати перцю за смаком і інші приправи.
  • У каструлю налити половину склянки кип’яченої води, покласти туди м’ясо, поставити на плиту.
  • У ємність кинути лавровий лист, перець горошок, базилік. Тушкувати 40 хвилин.
  • Поки йде процес гасіння, лук очистити і порізати півкільцями.
  • Моркву нарізати кубиками.
  • Коли рідина википить, додати в каструлю олію і покласти овочі.
  • Все перемішати, вогонь злегка зменшити, підсмажити цибулю з морквою і яловичиною до золотистого кольору.
  • У тару налити води, тушкувати до готовності.

Таке блюдо схоже на м’ясне рагу, відмінно поєднується з відварною картоплею, пюре або рисом.

Загрузка...

Готуємо в мультиварці

Тушкована яловичина в мультиварці готується швидко. Це відмінний варіант для зайнятих людей. Блюдо виходить легким, ситним, м’ясо неймовірно м’яким.

Необхідні продукти:

  • півкілограма яловичини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • спеції за смаком;
  • 2-3 столові ложки соняшникової олії.

Процес готування.

  • Моркву порізати кубиками, цибулю – півкільцями.
  • М’ясо помити, нарізати дрібними шматочками. Обсмажити 10 хвилин в режимі «Смаження». Яловичину періодично перемішувати, щоб вона присмажився з усіх боків.
  • Влити в ємність воду, додати спеції. Поставити режим «Гасіння», готувати 1,5 години.
  • Додати цибулю і моркву. Продовжувати готування ще 30 хвилин в тому ж режимі.
Спробуйте також:  Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

На гарнір підходять цвітна капуста, овочеве рагу, свіжі салати.

Ситне блюдо з картоплею

Яловичина з картоплею – це знайоме багатьом з дитинства блюдо, його часто подають у дитячих садках. Готується просто, немає необхідності в додатковому гарнірі.

Що знадобиться:

  • картопля – 0,5 кг;
  • яловича вирізка – 500 г;
  • морква, цибуля – 1 штука;
  • томат – 1 штука;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • прянощі;
  • будь олію для смаження.

Як готувати:

  • Порізати зручним способом цибулю, моркву потерти на тертці.
  • У казан налити олію, обсмажити овочі.
  • Додати телятину, коли овочі майже готові.
  • Через 10 хвилин, залити водою, посолити і тушкувати протягом 40 хвилин.
  • Томати очистити від шкірки, подрібнити. Додати до яловичині.
  • Картоплю порізати соломкою або кубиками, на розсуд. Покласти до м’яса.
  • Залити яловичину і картоплю водою, додати лист лавра, базилік, кріп.
  • За 5 хвилин до готовності, відлити частину бульйону склянку, дати охолонути і додати 1 столову ложку борошна. Ретельно перемішати, щоб уникнути появи грудок.

Яловичина з цибулею і морквою і картоплею добре комбінується з салатами, соліннями, тушкованим буряком або горошком.

Яловичина з цибулею, морквою і підливкою — смачний гуляш яловичий

Тушкована яловичина з цибулею і морквою з підливою також називається гуляшем. Це традиційну угорську страву, широко улюблений у всьому світі.

Які продукти знадобляться:

  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • лист лавра;
  • яловиче філе – 0,5 кг;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • приправи на смак;
  • борошно.

Як готувати:

  • М’ясо промити, порізати кубиками, додати до нього спеції. Посмажити в пісному маслі.
  • Додати нашатковану цибулю, посипати борошном, обсмажити до золотистого кольору.
  • Покласти овочі і м’ясо в каструлю, залити 3 склянками теплої води, додати томатну пасту, лист лавра, тушкувати 50 хвилин.
Спробуйте також:  Голець Камчатський – як краще приготувати, 7 рецептів

Подавати страву з картоплею відварною, овочевим салатом або соліннями.

Простий рецепт на сковороді

Тушковане м’ясо на сковороді є спрощеним варіантом приготування класичного гуляшу. Бажано вибирати тару з тефлоновим покриттям, щоб яловичина не подгорала.

Що необхідно підготувати:

  • яловича або теляча вирізка – 0,8 кг;
  • лук, морква – 1 штука;
  • рослинна олія для смаження;
  • борошно;
  • приправи.

Як готувати:

  • Яловичину помити, порізати брусочками. Посипати спеціями, злегка обсмажити.
  • Додати до м’яса, лавровий лист.
  • Цибулю і моркву нарізати півкільцями, помістити в сковороду з м’ясом. Смажити до золотистого відтінку.
  • У склянці води розвести 1 столову ложку томатної пасти, борошно, розмішати. Влити до м’яса.
  • Тушкувати протягом 40 хвилин до готовності.

Подавати страву з гречкою, картоплею або соліннями.

Рада! Щоб м’ясо було м’яким, бажано вибирати молоду яловичину.

Для цього необхідно дотримуватися таких порад:

  • м’ясо пахне молоком;
  • має світло-червоним відтінком.

Зелень кропу, петрушка, листя хрону, трава майорану і листя базиліка не тільки містять значну кількість вітаміну С, але і поліпшать смак і аромат готового страви.

Загрузка...