Тушкована картопля – 8 рецептів з м’ясом, куркою

Тушкованою картоплею нікого не здивувати. Однак якщо докласти мінімум зусиль і фантазії, то можна приготувати незвичайне блюдо, яке приведе в захват усіх. Завдяки гасіння картопля виходить особливо корисною і поживною.

Тушкована картопля з м’ясом у каструлі

Готується з використанням невеликої кількості рідини. Виходить ніжною, м’якою, дивно ароматною.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 370 г;
  • вода;
  • олія соняшникова – 7 ст. ложок;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • перець чорний горошком – 3 шт.;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • перець горошком запашний – 3 горошини;
  • картопля – 650 г;
  • лавр – 3 аркуша;
  • томатна паста – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • М’ясо промити. Обсушити, промокнувши паперовим рушником.
  • Зрізати жир, можливі прожилки і плівку. Видалити дрібні кісточки.
  • Нарізати. Потрібні порційного розміру шматочки.
  • З моркви зрізати верхній шар. Натерти.
  • Бульби картоплі очистити. Порізати. Знадобляться кубики.
  • З цибулин зняти лушпиння. Нашаткувати. Необхідна соломка.
  • Розжарити сковорідку.
  • Влити олію.
  • Закинути свинину.
  • Обсмажити. Прибрати на тарілку.
  • Помістити овочі в сковорідку. Підсмажити.
  • Змішати свинину з засмажкою.
  • Підготувати каструльку.
  • Закинути м’ясну засмажку.
  • Помістити картоплю.
  • Посолити.
  • Закинути перець в горошках.
  • Влити томатну пасту.
  • Закинути лаврушку.
  • Влити трохи води.
  • Перемішати.
  • Накрити кришкою.
  • Поставити на вогонь. Він повинен бути мінімальним.
  • Томити годину.
  • Рецепт приготування в мультиварці

    Коли в будинках з’явилася мультиварка, у жінок з’явився вільний час, який можна провести з сім’єю. Картопля тушкована в мультиварці виходить дуже ніжною.



    Інгредієнти:

    • курка – тушка;
    • борошно – 2 ст. ложки;
    • картопля – 1200 м;
    • зелень – 35 г;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • помідори – 2 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 2 цибулини.

    Приготування:

  • Тушку промити. Обробити.
  • Помістити в чашу.
  • Таймер виставити на годину.
  • Виставити режим. На цьому етапі знадобиться «Варка».
  • Очистити бульби картоплі. Нарізати. Потрібні порційні шматки.
  • Закинути в чашу.
  • Помідори подрібнити.
  • Надіслати до картоплі.
  • Перемкнути режим. Тепер потрібно «Гасіння».
  • Очистити і нашаткувати цибулька.
  • Моркву натерти. Знадобиться велика терка.
  • Розжарити сковорідку.
  • Помістити овочі. Засмажити.
  • Взяти суху сковорідку.
  • Засмажити борошно. Вона повинна придбати відтінок коричневого кольору.
  • Залити сметану. Розмішати.
  • Просмажити три хвилини.
  • Отримані засмажки відправити в чашу.
  • Підсолити.
  • Зелень нашаткувати.
  • Відправити в мультиварку.
  • Загасити чверть години.
  • Дивіться також:  Як варити холодець? 10 рецептів приготування холодцю

    З куркою

    Смак тушкованої картоплі з куркою можна урізноманітнити, якщо додати в блюдо сметану.

    Інгредієнти:

    • сметана – 230 мл;
    • лаврушка – 2 аркуша;
    • картопля – 1200 м;
    • перець;
    • цибулина – 1 шт.;
    • сіль;
    • олія оливкова;
    • вода – 270 мл;
    • морква – 1 шт.;
    • грудка – 630 г копченої.

    Приготування:

  • Очистити цибулину.
  • Нашаткувати. Для приготування краще використовувати півкільця.
  • Натерти морквину. Скористайтеся великою теркою.
  • В розпечену сковорідку влити олію.
  • Помістити овочі.
  • Порізати курку на шматки порційного розміру.
  • Закинути в сковорідку.
  • Накрити кришкою. Протушкувати.
  • Підсолити сметану. Приправити перцем. Покласти лаврушку.
  • Отриманий соус залити в каструльку.
  • Помістити засмажку.
  • Влити воду. Загасити.
  • Через годину нарізати бульби картоплі. Бажано кружечками.
  • Помістити в каструльку.
  • Якщо треба, долити ще рідини. Загасити півгодини.
  • З тушонкою

    У радянські часи — це страва вважалося делікатесом. Готували його тільки по великих святах. Адже у часи дефіциту дістати цей заповітний продукт було не просто. Для молодого покоління тушкована картопля з тушонкою не є цінністю, але від цього, ласощі не стає менш смачним. Здивуйте сім’ю і приготуйте забуте, ароматне блюдо, яке навіє вам спогади минулого.

    Інгредієнти:

    • картопля – 10 бульб;
    • олія соняшникова – 1 ст. ложка;
    • тушонка – 380 г;
    • масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • цибуля – 1 головка;
    • перець мелений чорний;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль;
    • морква – 1 шт.;
    • зелень – 30 г;
    • паста томатна – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Нашаткувати цибулину.
  • Порубати зубки часнику.
  • Перетерти морквину. Добре для цієї мети підійде терка крупного помелу.
  • Взяти вилку. Розім’яти тушонку.
  • Очистити бульби картоплі. Порізати на дольки.
  • Залити картоплю водою. Рідина повинна покрити овоч до середини.
  • Помістити на розігріту сковорідку цибулю. Прожарити.
  • Закинути морквину. Протушкувати.
  • Влити томатну пасту. Перемішати.
  • Коли закипить, викласти тушонку.
  • Протушкувати чотири хвилини.
  • Перекинути до картоплі.
  • Підсолити. Посипати перцем.
  • Накрити кришкою.
  • Протушкувати вісім хвилин.
  • Порубати зелень. Закинути разом з часником до картоплі.
  • Викласти масло вершкове. Розмішати.
  • Дивіться також:  Котлети на пару – 11 рецептів приготування

    З грибами

    Картоплю з грибами можна приготувати, використовуючи печериці. Також дуже смачно виходить з лісовими відварними або грибочками з консервованою продукцією.

    Інгредієнти:

    • олія оливкова;
    • картопля – 1700 м;
    • спеції;
    • печериці – 340 г;
    • перець – 5 горошин;
    • цибуля – 2 головки;
    • сіль;
    • морква – 2 шт.;
    • лавр – 3 аркуша;
    • часник – 3 зубки.

    Приготування:

  • Скибами порізати картоплю.
  • Залити воду. Рідина повинна повністю покрити шматки картоплі.
  • Поставити тушкуватися.
  • Печериці промити.
  • Порізати.
  • Використовуючи тертку великого розміру перетерти морквину.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Розжарити сковорідку.
  • Влити масло оливкове.
  • Закинути овочі з грибочками. Протушкувати.
  • Всипати сіль.
  • Посипати приправами.
  • Закинути горошинки перцю.
  • Розмішати.
  • У картоплю покласти лаврушку.
  • Нашаткувати зубки часнику. Закинути до картоплі.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Коли дочекалися м’якості картоплі, помістити обжарку.
  • Перемішати.
  • Загасити.
  • З додаванням капусти

    Картопля з капустою – це ситна страва, хороший варіант для вечері в колі родини.

    Інгредієнти:

    • гриби – 250 г;
    • капуста – качан;
    • олія оливкова;
    • картопля – 7 бульб;
    • вода – 270 мл;
    • томатна паста – 2 ст. ложки;
    • морква – 2 шт.;
    • сіль;
    • цибуля -1 головка;
    • перець.

    Приготування:

  • Видалити пожухлі листя з качана.
  • Вирізати качан.
  • Листя нашаткувати.
  • Подрібнити бульби картоплі. Потрібна соломка.
  • Натерти моркву. Можна нарізати соломкою.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Гриби нарізати шматочками.
  • Смажити картоплю на оливковій олії. Коли з’явилася скориночка золотистого забарвлення, засипати печериці з овочами.
  • Загасити.
  • Закинути капусту. Загасити.
  • Закип’ятити воду.
  • Змішати з томатною пастою.
  • Залити овочі.
  • Накрити кришкою.
  • Загасити півгодини.
  • Тушкована картопля з квасолею і м’ясом

    Страва виходить ніжним, м’яким і дуже ароматним. Квасоля дуже добре поєднується з картоплею і робить страву більш оригінальним.

    Інгредієнти:

    • чебрець;
    • свиняча шия – 630 г;
    • кріп;
    • олія оливкова;
    • картопля – 1300 м;
    • орегано;
    • квасоля – 230 г;
    • перець перемелений;
    • морква – 1 шт.;
    • сіль;
    • цибуля – 1 головка.
    Дивіться також:  Вершковий соус – 10 рецептів смачного соусу для різних страв

    Приготування:

  • Залити масло в казан.
  • Нашаткувати цибулю. Знадобляться кубики.
  • Помістити в казан.
  • Моркву подрібнити. За формою потрібна соломка.
  • Відправити до цибулі. Засмажити.
  • Порубати свинину. Шматки повинні бути порційними.
  • Просмажити вісім хвилин.
  • Присолити.
  • Засипати спеції.
  • Розмішати.
  • Помістити картоплю.
  • Влити воду. Продукти повинні бути покриті рідиною.
  • Коли картопля майже готовий, всипати квасолю.
  • Загасити чверть години.
  • Присипати подрібненим кропом. Перемішати.
  • Спосіб приготування з качкою

    Ця птиця під час приготування виділяє багато жиру. Завдяки цьому, картопля просочується і виходить неймовірно смачною.

    Для приготування вибирайте молоду качку, тоді м’ясо вийде м’яким і ніжним. Якщо стара птиця, то навіть при довготривалому гасінні буде жорсткувата.

    Інгредієнти:

    • паста томатна – 3 ст. ложки;
    • качка – тушка;
    • сіль;
    • картопля – 2400 г;
    • перець чорний;
    • лавр – 3 аркуша;
    • морква – 2 шт.;
    • олія соняшникова;
    • цибуля – 3 головки.

    Приготування:

  • Подрібнити качку. Нарізати порційними шматками.
  • Помістити на сковорідку. Прожарити.
  • Нашаткувати цибулинки. Потрібні півкільця.
  • Моркву нарізати брусками.
  • Перемістити качку в каструльку.
  • У сковорідку закинути овочі. Загасити.
  • Влити томатну пасту. Перемішати.
  • Порубати на шматки картоплю.
  • Закинути до качки.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Закинути лаврушку.
  • Перемістити засмажку до картоплі. Перемішати.
  • Залити водою. Рідина повинна покрити продукти повністю.
  • Накрити кришкою.
  • Тушкувати близько години.