Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці – 6 рецептів приготування

Цей електроприлад спростив життя багатьом господиням. Тому, ми і далі знайомимо вас з такими рецептами. Дотримуючись наших порад, у вас вийде відмінна тушкована картопля з м’ясом в мультиварці.

Покроковий варіант з копченою грудинкою

Інгредієнти:

  • картопля – 8 штук;
  • сухе біле вино – 0,1 л;
  • сіль, зелень, приправи і мелений перець – за смаком;
  • сир твердих сортів – 0,25 кг;
  • ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • вершкове масло – для обсмажування;
  • грудинка – 0,3 кг;
  • вершки – 0,1 л.

Приготування:

  • Зніміть шкірку з картоплі. Наріжте її тонкими брусочками.
  • Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
  • Увімкніть мультиварку на режим «Випічка». Змастіть чашу вершковим маслом і через 2 хвилини, коли воно прогріється, закладайте цибулю. Смажте до м’якості.
  • Наріжте дрібними шматочками копчену грудинку. Покладіть її до цибулі. Смажте всі разом, періодично помішуючи. Приблизний час – 7 хвилин.
  • Тепер викладайте подрібнену картоплю. Смажте всі разом близько 10-15 хвилин.
  • Натріть на крупній тертці весь твердий сир. 1/3 частина – відразу відкладіть.
  • Залийте вміст мультиварки вином.
  • Покладіть весь сир.
  • Додайте необхідні приправи, сіль і чорний перець. Все змішайте і залийте вміст мультиварки вершками.
  • Присипте блюдо твердим сиром, і виставте режим «Гасіння» або «Плов». Готуйте їжу до закінчення програми.
  • Дрібно наріжте свіжу зелень.
  • Тушкована картопля готова. Розкладайте її по тарілках, зверху прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Приємного апетиту!