Тушкована картопля з м’ясом у мультиварці – 6 рецептів приготування

Цей електроприлад спростив життя багатьом господиням. Тому, ми і далі знайомимо вас з такими рецептами. Дотримуючись наших порад, у вас вийде відмінна тушкована картопля з м’ясом в мультиварці.

Покроковий варіант з копченою грудинкою

Інгредієнти:

  • картопля – 8 штук;
  • сухе біле вино – 0,1 л;
  • сіль, зелень, приправи і мелений перець – за смаком;
  • сир твердих сортів – 0,25 кг;
  • ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • вершкове масло – для обсмажування;
  • грудинка – 0,3 кг;
  • вершки – 0,1 л.

Приготування:

  • Зніміть шкірку з картоплі. Наріжте її тонкими брусочками.
  • Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
  • Увімкніть мультиварку на режим «Випічка». Змастіть чашу вершковим маслом і через 2 хвилини, коли воно прогріється, закладайте цибулю. Смажте до м’якості.
  • Наріжте дрібними шматочками копчену грудинку. Покладіть її до цибулі. Смажте всі разом, періодично помішуючи. Приблизний час – 7 хвилин.
  • Тепер викладайте подрібнену картоплю. Смажте всі разом близько 10-15 хвилин.
  • Натріть на крупній тертці весь твердий сир. 1/3 частина – відразу відкладіть.
  • Залийте вміст мультиварки вином.
  • Покладіть весь сир.
  • Додайте необхідні приправи, сіль і чорний перець. Все змішайте і залийте вміст мультиварки вершками.
  • Присипте блюдо твердим сиром, і виставте режим «Гасіння» або «Плов». Готуйте їжу до закінчення програми.
  • Дрібно наріжте свіжу зелень.
  • Тушкована картопля готова. Розкладайте її по тарілках, зверху прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Приємного апетиту!
  • Смачна тушкована картопля зі свининою в мультиварці

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,6 кг;
    • очищена вода – 1 л;
    • сіль і перець – за смаком;
    • цибуля – 1 головка;
    • рафінована олія – 2 ст. ложки;
    • морква – 1 штука;
    • лавровий лист – 2 листочка;
    • картопля -0,6 кг

    Приготування:

  • Свинину промийте. Наріжте її невеликими кубиками. Якщо є жир – не зрізайте, він розтопиться і страва вийде більш соковитим.
  • Картопля очистіть і наріжте скибочками або кубиками.
  • Моркву наріжте тонкою соломкою.
  • Нашаткуйте цибулю кубиками.
  • Змастіть чашу електроприладу рафінованим маслом і увімкніть прилад на режимі «Смаження».
  • Коли олія нагріється, викладайте свинину, жирної прошарком до низу. Нехай вона смажиться близько 10 хвилин під закритою кришкою. Один раз чи два, відкрийте прилад і перемішайте м’ясо.
  • Тепер додайте подрібнену моркву і цибулю. Все змішайте і залиште смажитися на 5 хвилин.
  • Закладайте картоплю. Додайте за смаком сіль і мелений перець.
  • В чайнику закип’ятіть воду і залийте нею картоплю.
  • Поставте в піч режим «Гасіння» на 60 хвилин.
  • Через 55 хвилин, додайте лавровий лист.
  • Після закінчення готування, пристрій перейде в режим «Підігрів». Їжа повинна настоятися близько 10-15 хвилин.
  • Смачна тушкована картопля з м’ясом готова. Подавайте її разом з овочами.
  • Дивіться також:  Паста з грибами у вершковому соусі — 9 рецептів приготування

    Ніжна тушкована картопля з телятиною

    Інгредієнти:

    • телятина – 0,4 кг;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • картопля – 3 штуки;
    • перець – за смаком;
    • ріпчаста цибуля – 1 головка.

    Приготування:

  • Промийте телятину і наріжте її тонкими скибочками.
  • Картоплю наріжте великими кубиками.
  • Цибулю наріжте кільцями.
  • Складіть всі інгредієнти в чашу приладу. Додайте сіль і мелений перець.
  • Закип’ятіть склянку води і залийте ним страву.
  • Виставте програму «Тушкування» на 1-1,5 години. Цей час залежить від потрібної вам консистенції. Чим довше будете готувати телятину, тим ніжніше вона вийде.
  • Готову страву залиште настоятися 10 хвилин. Потім, можна розкладати телятину з картоплею по тарілках.
  • Тушкована картопля з м’ясом і грибами

    Це одне з найбільш ситних страв, які перераховані в цій статті.

    Інгредієнти:

    • печериці – 0,4 кг;
    • спеції хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
    • картопля – 1,5 кг;
    • вершки (жирність 10%) – 0,2 л;
    • рослинна олія – 7 ст. ложок;
    • сіль – 2 ч. ложки;
    • куряча грудка – 0,2 кг;
    • цибуля – 0,4 кг

    Приготування:

  • Кілька разів промийте гриби. Наріжте печериці тонкими пластинами.
  • Цибулю наріжте півкільцями. Чим більше його буде, тим соковитіше вийти готову страву.
  • Картоплю наріжте кубиками.
  • Грудку промийте і наріжте кубиками.
  • Налийте олію і виберіть програму «Смаження». Коли воно нагріється, викладайте цибулю і смажте до м’якості.
  • Додайте подрібнені печериці. Коли вони пустять сік, посоліть їх (приблизно, дві щіпки).
  • Викладіть картоплю і обсмажуйте його разом з іншими овочами близько 5-7 хвилин. Періодично помішуйте дану суміш.
  • Тепер додайте решту солі і хмелі-сунелі.
  • Додайте до овочів курку. Смажте всі разом близько 3-5 хвилин.
  • Влийте вершки, все змішайте і поставте програму «Тушкування» на 40 хвилин.
  • Коли пролунає сигнал, перемішайте вміст мультиварки і можна подавати страву до столу. Приємного вам апетиту!
  • Дивіться також:  Спагетті болоньєзе – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Печеня з овочами в мультиварці

    Інгредієнти:

    • картопля – 10 штук;
    • болгарський перець (солодкий) – 1 штука;
    • сіль, перець, приправи – за смаком;
    • свинина (м’якоть) – 0,5 кг;
    • зелений горошок (консервований) – 0,15 кг;
    • печериці – 0,4 кг;
    • свіжа зелень (базилік, кріп або петрушка) – за смаком;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • рослинне масло – 2 ст. ложки;
    • лавровий лист – 3 штуки;
    • морква – 1 штука.

    Приготування:

  • Свинину промийте і наріжте її середніми кубиками (приблизний розмір – 1 сантиметр).
  • З болгарського перцю виріжте серцевину. Нарубаєте його великими кубиками.
  • Промийте моркву і наріжте її півкільцями.
  • Часник дрібно наріжте або роздушіть в спеціальному пристосуванні.
  • Картоплю подрібніть на середні кубики.
  • Розігрійте в мультиварці масло і обсмажте на ньому свинину з двох сторін. Це займе близько 10 хвилин, на програмі «Смаження».
  • Додайте до м’яса часник. Обсмажте разом ці два компоненти, близько 1-2 хвилин.
  • Тепер кладіть в мультиварку болгарський перець і моркву. Смажте всі разом близько 5 хвилин.
  • Печериці наріжте пластинами і покладіть їх у каструлю. Смажте вміст приладу ще 5-7 хвилин.
  • Вимкніть режим «Смаження» і покладіть всередину картоплю і консервований горошок.
  • Додайте улюблені приправи, перець, лавровий лист і сіль. Все змішайте і виставте режим «Гасіння». Додавати воду не потрібно. Тому що овочі, зокрема печериці і перець, пустять сік, в якому і буде тушкуватися наше спекотне.
  • Після звукового сигналу, залиште прилад в режимі «Підігрів» на 15 хвилин.
  • Тепер можете розкладати печеня по тарілках, зверху прикрасьте блюдо свіжою зеленню.
  • Як загасити картоплю з яловичиною?

    Страва готується довго, але результат вас приємно здивує.

    Інгредієнти:

    • картопля – 1 кг;
    • томатний сік – 0,2 л;
    • сіль і мелений перець – за смаком;
    • яловичина – 0,6 кг;
    • часник – 1 зубок;
    • рослинне масло – 2 ст. ложки;
    • базилік – 3 щіпки;
    • морква – 1 штука;
    • суміш перців (мелена) – 1 щіпка;
    • ріпчаста цибуля – 1 головка.
    Дивіться також:  Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи – 8 рецептів

    Приготування:

  • Наріжте яловичину на невеликі кубики. Якщо є жир – зріжте його, він ще стане в нагоді.
  • Увімкніть програму «Випічка». Змастіть чашу рослинним маслом або розтопіть залишився жир.
  • Коли сало розтопиться, викладайте яловичину. Смажте її близько 10 хвилин.
  • Цибулю дрібно нарубаєте.
  • Моркву натріть на великій тертці.
  • Додайте до яловичині подрібнені овочі. Смажте всі разом близько 8-10 хвилин.
  • Окремо нагрійте воду (близько склянки) і перелийте її в мультиварку. Вона повинна повністю покривати яловичину.
  • Переставте режим «Гасіння», час приготування — 60 хвилин.
  • Через годину, додайте томатний сік. Знову програма «Тушкування» на 30 хвилин.
  • Дрібно наріжте картоплю. Перекладіть її в чашу. Залийте все гарячою водою.
  • Додайте подрібнений часник, два види перцю, базилік і сіль. Тепер потрібно ще раз загасити картоплю з м’ясом. Все змішайте і виставте програму «Тушкування» на 50 хвилин.
  • Тушкована картопля з яловичиною готова. Подавайте її гарячою, разом з улюбленим соусом.
  • Нюанси приготування в різних мультиварках

    Головна відмінність – це різна потужність приладів. Тому, в мультиварках час готування буде відрізнятися.

    До того ж, не у всіх пристроях, є безліч програм. Але вони взаємозамінні. Наприклад, замість «Випічки» можна поставити «Смаження» і навпаки.

    У деяких мультиварках є ще 3Д нагрівання. Це прискорює час готування, в них кілька нагрівальних елементів.

    Хоч і деякі відмінності є, але це не критично. Адже базові програми мають однаковий принцип дії. До того ж, в рецептах використовується невелика кількість режимів.

    Ми представили кілька популярних рецептів приготування цього смачного страви. Тепер ви точно зможете легко приготувати картоплю по вподобаному рецептом.