Тушкована курка в мультиварці – 7 рецептів

Найпростіше блюдо з найніжнішим смаком і пряним ароматом, яке можна приготувати – це тушкована курка в мультиварці. Вона відмінно поєднується з будь-якими продуктами: грибами, овочами, крупами. Мультиварка ж дозволить заощадити вам час та сили. Обов’язково спробуйте приготувати!

Тушкована курка з овочами в мультиварці

Необхідні продукти:

  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сіль – 12 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • перуки – 4 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • половина курячої тушки;
  • морква – 1 шт.;
  • чорний перець – 5 р;
  • часникові часточки – 2 шт.

Алгоритм дій:

  • Половину курячої тушки розрізаємо на невеликі шматки і перемішуємо їх з масою солі і чорного перцю.
  • З усіх овочів видаляємо шкірку. Цибулю шаткуємо на півкільця.
  • З помідорів шкірку можна не знімати, ріжемо їх кубиками.
  • Морквину обробляємо на тертці з великими ланками, болгарський перець розрізаємо на смужки.
  • Складаємо в мультиварочную чашу підготовлені продукти, додати ще трохи солі, паприку і мелений перець.
  • Виставляємо на мультиварці час – 1 година і натискаємо кнопку «Гасіння».
  • Час від часу перевіряйте, як готується страва, пробуйте на смак. Через годину можна розливати ароматне соковите блюдо по тарілочках.

З картоплею

Склад рецепта:

  • томатний соус – 25 р;
  • куряче м’ясо – 0,6 кг;
  • морквина – 0,15 кг;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • картопляні бульби – 0,6 кг;
  • цибулини – 0,3 кг

Як готується тушкована курка з картоплею:

  • Подрібнюємо в крихту очищені цибулини. Морква перетворити на невеликі брусочки.
  • Проводимо часник через часникодавку.
  • Рубаємо почищені бульби картоплі на середні кубики.
  • У чашу мультиварки виливаємо трохи рафінованої олії, додаємо подрібнені цибулю з часником і шматочки моркви.
  • Для їх смаження використовуйте режим «Випічка». Готуємо з її допомогою продукти протягом 10 хвилин.
  • Додаємо курку. Можна взяти стегенця, просто м’ясні шматочки або крильця.
  • Насипаємо сіль і інші приправи. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
  • Висипаємо кубики картоплі, затоках чисту воду так, щоб з неї показувалася картопля.
  • Додаємо томатний соус і лист лаврушки при бажанні.
  • Залишилося переключити кухонний прилад на «Гасіння» і встановити таймер на півтори години.
Дивіться також:  Деруни без яєць – популярні рецепти.

Філе курки в сметані

Курка вийде набагато соковитіше, якщо готувати її в соусі, наприклад в сметані. Щоб сметана не привносила в блюдо кислий присмак, насипте трохи цукру.

Вам знадобиться:

  • борошно — 30 г;
  • сметана – 0,2 кг;
  • щіпка цукру;
  • одна цибулина;
  • сіль – 13 г;
  • філе птиці – 0,7 кг
  • часник і перець за смаком.

Поетапна інструкція:

  • Включаємо мультиварку в програмі «Смаження», вливаємо невелику кількість масла.
  • Цибулину і часникові зубчики кришимо ножем і кидаємо в нагревшееся масло.
  • Філе птиці шаткуємо кубиками розміром 3 на 3 див.
  • Коли овочі в мультиварці придбають злегка золотавий відтінок, кидаємо підготовлену курку. Готуємо близько 5 хвилин.
  • Вливаємо сметану, додаємо сіль, борошно, цукор і прянощі.
  • У меню натискаємо кнопку «Гасіння» і час – 30 хвилин.
  • За цей час до птиці можна зробити гарнір.

Курка, тушкована з капустою

Список продуктів:

  • одна морква;
  • сіль – 14 м;
  • курятина – 0,5 кг;
  • мелений перець – 6 м;
  • капуста біла – 0,7 кг;
  • одна цибулина.

Готуємо покроково:

  • Шаткуємо дрібними шматочками цибулину, філе курку розрізаємо на шматки, подрібнюємо за допомогою терки морквину.
  • Ріжемо тонкими пластиками очищену від верхніх листків капусту.
  • Шматочки птиці закладаємо в мультиварочную чашу, смажимо їх близько 15 хвилин.
  • Міняємо режим «Гасіння», завантажуємо капусту і готуємо ще 15 хвилин.
  • Зсипаємо шматочки моркви, цибулі, додаємо томатний соус, всі спеції і тушкуємо страва протягом півгодини, перемішавши інгредієнти.

Готуємо з грибами

Компоненти рецепту:

  • сметана – 0,1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • куряче філе – 0,5 кг;
  • сіль – 15 г;
  • головка цибулі;
  • гриби – 0,2 кг;
  • борошно – 40 г;
  • масло для піджарки;
  • прянощі – 10 р.
Дивіться також:  Як варити гречану кашу – 6 рецептів приготування

Покрокова інструкція:

  • Рубаємо на досить великі кубики очищені моркву і головку цибулі.
  • Ставимо кухонний прилад на програму «Випічка» і пасеруємо овочі в олії 10 хвилин.
  • Філе птиці шаткуємо середніми шматочками і додаємо до золотистої масі моркви і цибулі. Смажимо ще 15 хвилин.
  • Заморожені гриби поміщаємо під кран з водою і додаємо до курки, продовжуємо підготовку в тій же програмі 15 хвилин.
  • Наливаємо сметану,160 мл гарячої води, насипаємо сіль, борошно, прянощі.
  • Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння» і вибираємо час – 60 хвилин.
  • Коли страва буде готове, додаємо до нього свіжий кріп, чекаємо ще 5 хвилин і накриваємо на стіл.

Рецепт з рисом

Вам знадобляться:

  • цибуля – 4 шт.;
  • сіль – 12 г;
  • тушка курки;
  • щіпка кмину;
  • рис круглий – 220 г;
  • три пучечки чорного перцю;
  • сметана – 30 р.

Алгоритм дій:

  • Цілу курку розрубати на шматочки середнього розміру. Перекладаємо їх в окремий посуд, насипаємо сіль, кмин і чорний перець. Відставити миску вбік на 20 хвилин.
  • Пересипаємо рис на друшляк або сито і поміщаємо під кран з холодною водою.
  • На шматочки покришити почищену цибулину.
  • Викладаємо промариновавшуюся птицю в чашу мультиварки з нагрітою олією.
  • Як тільки шматочки побіліють, висипаємо цибулю і продовжуємо смажити протягом 3 хвилин.
  • Додаємо рис і при бажанні кидаємо лаврове листя.
  • Кладемо сметану, наливаємо 200 мл води, пробуємо страву на смак, додаємо трохи солі при необхідності.
  • Включаємо пункт «Гасіння і чекаємо близько години до кінця готування.

Гречка, тушкована з куркою в мультиварці

Що потрібно взяти:

  • воду – 0,3 л;
  • одну моркву;
  • гречану крупу – 160 г;
  • пару щіпок перцю;
  • сіль – 13 г;
  • грудку птиці – 0,3 кг;
  • рафінована олія – 40 мл;
  • одну цибулину;
  • листя лаврушки.
Дивіться також:  Тісто для біляшів – 14 рецептів

Поетапне приготування:

  • Гречку перебираємо, промиваємо.
  • З курки прибираємо плівку, хрящі і шкірку. Залишився м’ясо ріжемо на кубики по 3 див.
  • Шаткуємо головку цибулі соломкою, моркву проводимо через тертку.
  • На панелі мультиварки включаємо кнопку «Смаження», прогріваємо в ній рафіновану олію, кидаємо шматочки птиці і готуємо 8 хвилин.
  • Пересипаємо до курки нашатковані овочі і продовжуємо готувати ще 12 хвилин.
  • Засипаємо гречку, сіль, вливаємо воду, додаємо перець і лаврушку.
  • Продовжуємо готувати страву в режимі «Гречка» до закінчення часу, яке програма регулює самостійно.
  • Перед подачею перемішайте ароматне блюдо і розкладіть по тарілках.