Тушкована риба — 15 рецептів, як приготувати смачне і корисне блюдо в мультиварці, на сковороді і в духовці

Риба вважається більш корисним продуктом, ніж червоне м’ясо або курятина, оскільки не шкодить рівню холестерину і фігурі.

Це дієтичний продукт, який без страху можна вживати на ніч, — вона не обтяжує шлунок, швидко засвоюється і поліпшує загальне здоров’я і зовнішній вигляд.

Самий корисний варіант приготування продукту — тушкована риба. Наведемо 15 рецептів, як приготувати тушковану рибу смачно.

Риба тушкована з морквою і цибулею на сковороді

Найпростіший рецепт. Він не вимагає великої кількості інгредієнтів, а необхідний склад завжди є на кухні.

Ця легка і смачна їжа відмінно поєднується з салатом, гарнір ускладнить її, але якщо хочеться зробити прийом їжі ситним, кращий вибір — відварений рис.

Які продукти знадобляться:

  • будь-яка риба за смаком — краще що-небудь невелике; в рецепті використовується
  • свіжа скумбрія;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 1-2 шт.;
  • масло неароматное — для смаження;
  • зелень — будь-яка;
  • за бажанням — лимонний сік, сир, майонез, приправи і спеції.

Дії:

  • Рибу розділити на дві частини щодо хребта, за бажанням — розрізати на шматки. Можна залишити цілком — по половинкам.
  • Промити, натерти сіллю і спеціями, сушеним імбиром і чебрецем.
  • Порізати цибулю і моркву кільцями (необов’язково).
  • Розігріти сковороду з рослинним маслом до появи димку.
  • Обсмажити цибулю і моркву до фарбування масла в помаранчевий колір.
  • Викласти рибу на сковороду. Вичавити на неї сік з половини лимона.
  • Накрити кришкою і згасити. Якщо риба не стала сочитися — обов’язково додати півсклянки води, інакше це буде не тушкована риба, а смажена.

При подачі на стіл можна прикрасити овочами або зеленню, а також приготувати заправку з сметани або домашнього майонезу. Відварений рис відмінно доповнить трапезу!