Тушкована свинина з овочами — 6 рецептів приготування на сковороді

Свинина, тушкована з овочами — це ідеальне поєднання, яке подають без гарніру. Таке блюдо вже можна назвати повноцінним. Виглядає м’ясо дуже апетитно, на смак всі продукти гармонійно доповнюють один одного. А який виходить чудовий аромат! Встояти просто неможливо! У цієї страви є безперечна перевага — швидкість приготування.

Свинина, тушкована з овочами на сковорідці

Свинина, тушкована з овочами на сковороді — це базовий рецепт, він повинен бути в арсеналі кожної домогосподарки. Страва готується просто і виходить дуже ситним. М’ясо виходить соковитим і ніжним, а підлива — густий. Перед цим ароматною стравою складно встояти.

Інгредієнти:

  • свиняча шия — 600 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • морква — 1 шт.;
  • томати — 3 шт.;
  • болгарський перчик — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • томатна паста 1 ст. л.;
  • вода — 500 мл;
  • спеції, сіль і перець — на-віч.

Приготування:

  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо його на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії 3-4 хвилини. Рекомендується обсмажувати невеликими порціями, так м’ясо рівномірно з усіх боків покриється скоринкою. Після обсмажування всіх частин з’єднуємо в сковороді і посипаємо перцем.
  • Очищену морковину і цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до м’яса, смажимо, поки цибуля не стане золотистим.
  • Нарізаємо болгарський перець, часник пропускаємо через прес, відправляємо овочі на сковороду.
  • Томати натираємо на тертці, по консистенції вони повинні бути схожі на пюре, додаємо до м’яса, туди ж томатну пасту.
  • Заливаємо водою.
  • Після закипання додаємо спеції, солимо і перчимо. З спецій підійдуть хмелі-сунелі, м’ясо вийде дуже ароматним.
  • Свинина приготується через 40 хвилин.

Подається страва у гарячому вигляді, на гарнір ідеально підійде картопляне пюре, макарони або рис.