Тушкована свинина з овочами — 6 рецептів приготування на сковороді

Свинина, тушкована з овочами — це ідеальне поєднання, яке подають без гарніру. Таке блюдо вже можна назвати повноцінним. Виглядає м’ясо дуже апетитно, на смак всі продукти гармонійно доповнюють один одного. А який виходить чудовий аромат! Встояти просто неможливо! У цієї страви є безперечна перевага — швидкість приготування.

Свинина, тушкована з овочами на сковорідці

Свинина, тушкована з овочами на сковороді — це базовий рецепт, він повинен бути в арсеналі кожної домогосподарки. Страва готується просто і виходить дуже ситним. М’ясо виходить соковитим і ніжним, а підлива — густий. Перед цим ароматною стравою складно встояти.

Інгредієнти:

  • свиняча шия — 600 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • морква — 1 шт.;
  • томати — 3 шт.;
  • болгарський перчик — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • томатна паста 1 ст. л.;
  • вода — 500 мл;
  • спеції, сіль і перець — на-віч.

Приготування:

  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо його на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії 3-4 хвилини. Рекомендується обсмажувати невеликими порціями, так м’ясо рівномірно з усіх боків покриється скоринкою. Після обсмажування всіх частин з’єднуємо в сковороді і посипаємо перцем.
  • Очищену морковину і цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до м’яса, смажимо, поки цибуля не стане золотистим.
  • Нарізаємо болгарський перець, часник пропускаємо через прес, відправляємо овочі на сковороду.
  • Томати натираємо на тертці, по консистенції вони повинні бути схожі на пюре, додаємо до м’яса, туди ж томатну пасту.
  • Заливаємо водою.
  • Після закипання додаємо спеції, солимо і перчимо. З спецій підійдуть хмелі-сунелі, м’ясо вийде дуже ароматним.
  • Свинина приготується через 40 хвилин.

Подається страва у гарячому вигляді, на гарнір ідеально підійде картопляне пюре, макарони або рис.

Готуємо в мультиварці

М’ясо, тушковану з помідорами в мультиварці, виходить м’яким, просто тане у роті. До нього підійде будь-який гарнір, так як це базове блюдо.

Дивіться також:  Котлети з курячої грудки – 9 рецептів

Продукти для приготування страви на 4 чоловік:

  • свинина — 500 г;
  • цибуля — 1 головка;
  • томати — 4 шт.;
  • морковина — 1 шт.;
  • масло оливи — 2 ст. л.;
  • сіль і перчик — за смаком.

Готуємо свинину в мультиварці за наступним рецептом:

  • Нарізаємо кільцями морковину і цибулю. Вибираємо режим «Випічка» і обсмажуємо на олії овочі.
  • Свинину нарізаємо шматочками невеликого розміру, відправляємо її до овочів. Готуємо 20 хвилин.
  • Нарізаний помідор відправляємо в каструлю, готуємо ще 40 хвилин.
  • По закінченню часу, наливаємо воду, так щоб вона покривала всі продукти, перемикаємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину.
  • В якості приправи можна додати гілочку розмарину.
  • Страва готова, прикрашаємо його нарубаної зеленню і подаємо до столу.

У зимовий період часу свіжі помідори можна замінити заготівлею томатів у власному соку.

З додаванням картоплі

Тушкована свинина з овочами і картоплею вам не здасться новим блюдом. Швидше за все, ви вже готували щось схоже, але це і є плюс страви. Зі звичного набору продуктів можна відкрити для себе абсолютно нове смакове поєднання.

Інгредієнти:

  • свинина — 550 г;
  • стручкова квасоля — 300 г;
  • помідори — 5 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • картопля — 0,5 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • масло, сіль і мелений перчик — за смаком.

Рецепт:

  • Морковину нарізаємо кубиками, цибулю шаткуємо.
  • В рецепті використовується м’ясо, нарізане великими шматками, йдіть його на сковороду до розтопленого масла. Коли м’ясо покриється коричневою скоринкою, з’єднуємо з ним підготовлені овочі.
  • Через 10 хвилин додаємо ½ склянки води. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  • Квасоля нарізаємо, часник пропускаємо через прес.
  • Нарізаємо картоплю великими часточками, відправляємо його до м’яса. За цей час рідина повинна випаруватися. Перчимо, солимо, додаємо трохи води, вона повинна наполовину прикривати картоплю.
  • В окремій сковороді обсмажуємо квасолю з часником, вимикаємо вогонь, коли часник стане прозорим. Відправляємо до інших овочів.
  • Нарізаємо помідори, з’єднанням їх з м’ясом, готуємо на слабкому вогні. Через пару хвилин вимикаємо конфорку.
Дивіться також:  Риба карась – 7 рецептів приготування

Не треба відразу приступати до трапези, ще 20 хвилин блюдо буде настоюватися.

Тушкована свинина з овочами в духовці

Свинину, приготовану в духовці можна подавати як основну страву на святковий стіл. Вона чудово поєднується з червоним вином.

Використовувані продукти:

  • м’ясо — 0,5 кг;
  • картопля — 6 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Викладаємо нарізану картоплю в змащену маслом форму, додаємо сіль і перець.
  • На картоплю викладаємо нашатковану цибулю.
  • Наступний шар: нарізане середніми шматочками м’ясо.
  • В окремій мисці перемішуємо яйце і майонез, заливаємо суміш у форму.
  • Нарізаємо кружечками помідор, вкладаємо останнім шаром.
  • Помідори посипаємо натертим сиром і часником.
  • Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180°C. Через 45 хвилин блюдо буде готово.

Викладаємо на тарілки, щедро посипаємо зеленню.

Як приготувати з грибами

Блюдо виходить дуже смачним, якщо використовувати лісові гриби.

Інгредієнти:

  • свинина — 500 г;
  • гриби — 0,3 кг;
  • цибуля — 2 шт.;
  • сметана — 10 ст. л.;
  • олія, сіль, спеції — на-віч.

Приготування:

  • Нарізане м’ясо смажать до утворення скоринки.
  • Цибулю шаткують, гриби нарізають середніми скибочками. Обсмажують на іншій сковороді.
  • Поєднують овочі з м’ясом, заливають 1/2 склянкою гарячої води. Через 30 хвилин, додають сметану, сіль і спеції. Тушкують до готовності м’яса.

Страву посипають зеленню і подають до столу.

Незвичайний рецепт з чорносливом

Ніжне соковите м’ясо з цікавою кислинкою і ароматом.

Інгредієнти:

  • свинина — 0,6 кг;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • чорнослив — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • олія, сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  • Цибулю шаткують, а морковину нарізують соломкою, кладуть у казан і обсмажують.
  • М’ясо нарізають середніми шматочками, відправляють до овочевої суміші. Після утворення скоринки повністю заливають водою.
  • До м’яса викладають чорнослив без кісточок.
  • М’ясо тушкується на слабкому вогні 40 хвилин, за цей час вода повинна випаруватися.
Дивіться також:  Спрінг роли – 12 рецептів приготування

М’ясо готове, можна подавати його з гарніром.

Свинина — це універсальне м’ясо, з якої можна поєднувати різні продукти. В цьому питанні залишається тільки спиратися на свої смакові уподобання. Не бійтеся експериментів!