Тушковані баклажани – 8 швидких і смачних рецептів

З приходом літа, коли на вулиці встановлюється спекотна погода, хочеться урізноманітнити раціон вітамінної та легкою їжею. Відмінним рішенням стануть овочеві страви, серед яких особливою популярністю користуються тушковані баклажани.

Тушковані баклажани з овочами

Поживне і багате вітамінами блюдо смачно і швидко можна приготувати з:

  • 3 баклажанів;
  • 3 помідорів;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 1 моркви;
  • цибулини;
  • 2 часникових зубчиків;
  • пучка зелені;
  • стопки рослинного масла;
  • 5 мл оцту;
  • невеликої кількості солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Баклажани нарізати кубиками, які солятся і залишають на 20 хвилин.
  • Через зазначений час виділилася рідина зливається.
  • Лук ріжеться маленькими шматочками, моркву і перець нарізати смужками, помідори – часточками, а часник давиться за допомогою чеснокодавкі.
  • Першим пассеруется цибулю, до якого через 5 хвилин додається моркву.
  • Далі через кожні 7 хвилин в сковороду викладаються по черзі всі інші овочі в наступній послідовності: перець, баклажани, помідори.
  • У фіналі блюдо солиться, перчится і відправляється в сотейнику в духовку, розігріту до 180°C на 10 хвилин.
  • Перед подачею баклажани з овочами притрушиваются рубаною зеленню.