Юшка з голови товстолобика – 7 смачних рецептів приготування

Товстолобик – дуже популярна риба, філе якої часто використовується для приготування різноманітних других страв і закусок. А ось голова, яку спочатку викидати шкода, як правило, виявляється в морозилці, де може зберігатися дуже довго, так і не дочекавшись щасливого випадку. Юшка з голови товстолобика – чудове страву з неперевершеним ароматом, завдяки якому всі частини обробленої риби будуть задіяні в приготуванні.

Класична юшка з голови товстолобика

Основою юшки є частини свіжої риби. Інші інгредієнти покликані лише доповнювати і підкреслювати рибний смак.

Щоб виконати в домашніх умовах класичний рецепт, необхідні:

  • 2 голови;
  • 3 картопляні бульби;
  • цибулина;
  • трохи лаврушки;
  • перець горошком;
  • сіль;
  • кілька пір’я зеленої цибулі.

Спосіб приготування:

  • З голів видаляються зябра, після чого голови варяться на повільному вогні для отримання міцного бульйону.
  • Далі в суп відправляються кубики попередньо очищеного картоплі, цибульні півкільця, спеції і трохи солі.
  • За 2 хвилини до готовності в юшку кладуть подрібнені пір’я зеленої цибулі.

Рада! Щоб бульйон не помутнів, після закипання з нього знімається піна.