Вафлі: 7 рецептів для электровафельницы

Всі люблять справжні вафлі, які пекли мама або бабуся — вони виходили надзвичайно смачними і ніжними. Взагалі ж люди випікають вафлі вже більше тисячі років, і сьогодні господині готують їх з не меншим задоволенням. Спробуйте і ви приготувати справжні тонкі вафлі за рецептами для электровафельницы. Трохи зусиль, і ваші домашні будуть у захваті! Вафлі можна зробити як тонкими, хрусткими, так і схожими на бісквіт, по віденському рецептом.

Тонкі хрусткі вафлі в электровафельнице

Класичний рецепт хрустких вафель для радянської электровафельницы дуже простий. Можна випікати і дві маленькі вафельки за один раз і просто подавати з варенням, морозивом, фруктовою начинкою або з соусами.

Але варто врахувати, що такі вафлі дуже швидко сохнуть, тому скручувати в трубочки їх треба відразу ж після підсмажування.

Склад:

  • 200 г маргарину;
  • 4 яйця;
  • ваніль;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. цукру;
  • 2 ст. л. пудри.

Приготування:

  • Збити цукор разом з яйцями, а після всипати пудру, трохи ванілі і все вимішати.
  • Розпустити маргарин і влити в масу.
  • Додати борошно і дати тісту відпочити кілька хвилин.
  • Вафельницю змащувати жиром і розігріти.
  • Налити 2 ст. л. тіста для вафель і затиснути ручки приладу.
  • Випікати десерт близько 2 хвилин і відразу ж згорнути.

Якщо ви вирішите додати начинку, то робити це потрібно після того, як вафля буде згорнута в трубочку. Наповнювати її можна за допомогою поліетиленового пакета, наповненого начинкою. В куточку потрібно зробити невеликий отвір, через яке буде зручно дозувати надходження крему.

Пісний варіант приготування

Під час посту або під час дієти можна приготувати пісні вафлі в электровафельнице. У такому десерті немає яєць, а він виходить дуже ситним. Цим блюдом можна урізноманітнити убоге меню, подавши його разом із солодким соусом.

Дивіться також:  Торт Монастирська хата — 6 покрокових рецептів

Склад:

  • ½ Ст. цукру;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • 1 ст. борошна;
  • 2/3 ст. води;
  • ¼ Ч. л. соди.

Приготування:

  • Розмішати борошно і цукор, влити воду і масло. Тісто має вийти, як для оладок.
  • Додати соду і вимішати.
  • Випікати 2 хвилини за принципом, описаним вище, і відразу ж згортати.

Зі згущеного молока

Приготуйте хрусткі вафлі з ніжним вершковим ароматом, перед якими ніхто не зможе встояти. Готуються вони на згущеному молоці. Такі вафлі можна спекти і в сучасній электровафельнице, і тоді десерт може бути, наприклад, у формі сердечок. Подають ласощі з солодкими соусами або ж з морозивом. Відмінно поєднуються вафлі на згущеному молоці і просто з вершками.

Склад:

  • півпачки масла;
  • 1 яйце;
  • півбанки згущеного молока;
  • 0,5 ст. борошна;
  • 0,5 ст. крохмалю;
  • 0,7 ч. л. розпушувача.

Приготування:

  • Розм’якшити масло і потім збити з яйцем. Влити згущене молоко, перемішати і додати все інше. Ідеальне тісто виходить, як для оладок.
  • Вафельницю прогріти, промаслить і викласти 2 ст. л. тіста. Спекти вафлю і одразу ж згорнути. Досить випікати десерт близько 1 хвилини.

Рецепт по-бельгійськи для электровафельницы

Дуже смачними і ніжними виходять на электровафельнице бельгійські вафлі. Є кілька варіантів рецепта такого десерту, але особливою любов’ю господинь користується класичний.

Склад:

  • 2 ст. борошна;
  • ½ Пачки масла;
  • 2 яйця;
  • 500 мл мінералки;
  • 350 мл молока;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • сіль.

Газ з мінералки випускати не варто. Навпаки, саме завдяки бульбашок, готова випічка буде повітряної.

Приготування:

  • Олія на вогні розпустити, не доводячи до кипіння.
  • Злегка прогріти молоко і додати в масло.
  • Сюди ж ввести мінералку і поставити суміш на маленький вогонь.
  • Перемішати До однорідності сіль і яйця і відправити їх, перемішуючи, до решти продуктів. Миску відразу ж зняти з плити.
  • Маленькими порціями вводити борошно, перемішуючи тісто. Важливо стежити, щоб у ньому не було грудок.
  • Додати в тісто дріжджі, цукор і ще раз перемішати.
  • Тісто має піднятися. На це піде 30 хвилин. Але зверніть увагу, що воно все одно залишиться рідким.
  • Випікати десерт слід на дуже гарячою электровафельнице і відразу ж згортати трубочкою.
Дивіться також:  Горіховий торт – 9 дуже смачних рецептів

Такі вафлі можна подавати з будь-яким наповнювачем або соусами.

З сирним кремом

Такі вафлі виходять надзвичайно легкими, тонкими і хрусткими. Ваших домашніх від них за вуха не відтягнеш!

Склад:

  • 200 г сиру;
  • 200 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 1 ст. мінералки;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соди.

Приготування:

  • Маргарин прогріти в мікрохвильовій печі або на пару.
  • Сир натерти на «дитячій» тертці.
  • Все змішати і збити. Маса обов’язково повинна вийти однорідною. Тісто буде подібно сметані. Якщо воно вийде занадто рідким, потрібно досипати трохи борошна.
  • Вафельницю добре прогріти. Таке тісто досить жирне, тому змазувати жиром робочу поверхню не потрібно.
  • Можна за один раз випікати 2 вафлі, викладаючи тісто по одній чайній ложці. Так виходять заготовки діаметром близько 6 – 7 див.
  • Під час випікання прилад потрібно відкривати і стежити за кольором вафель. Зазвичай одна порція випікається близько 40 секунд.

В тісто, приготоване за таким рецептом, можна додати різні трави, мелений часник, трошки перцю і паприку. Подавати ці вафлі можна з різними гострими соусами. Хоча багато господинь готують до них ще і сирний крем, розтоплюючи твердий сир і змішуючи його зі спеціями. Спробуйте, дуже смачно!

М’який десерт на швидку руку

Таке тісто для вафель готується дуже швидко, і у вас буквально за півгодини буде готовий прекрасний, ситний сніданок для всієї родини.

Склад:

  • 3 яйця;
  • 2/3 пачки масла;
  • 150 г цукру;
  • 1,5 ст. борошна.

Приготування:

  • Цукор і яйця збити.
  • На пару розпустити масло, не даючи йому закипіти. Трохи остудити, влити до яєць і збити.
  • Додати борошно і повторити збивання.
  • Прилад добре розігріти і змащувати жиром.
  • Спекти вафлю, викладаючи близько 2 ст. л. тіста. Зазвичай на таку випічку йде 1,5 хвилини.
Дивіться також:  Випічка з яблуками — 10 рецептів приготування

Подавати ласощі смачно зі сметаною або ж зі збитими вершками, зі згущеним молоком або варенням. Такі вафлі можна начинити різними начинками або ж просто полити соусом.

Віденські вафлі в электровафельнице

Приготуйте віденські вафлі, які виходять надзвичайно смачними. Цим рецептом вже понад 120 років, і він відрізняється від класичного рецепту тим, високі вафлі виходять м’якими і нагадують бісквіт.

Склад:

  • півпачки масла;
  • 1 ст. борошна;
  • 3 яйця;
  • 2/3 ст. молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • ½ Ч. л. соди.

Приготування:

  • Розпустити масло, а потім збити з цукром і вбити яйця.
  • Прогріти молоко і всипати все борошно.
  • Ввести в тісто соду і добре збити міксером.
  • Вафельницю змащувати жиром і вилити 2 ст. л. отриманої маси. Запекти.

Подавати можна готовий десерт із фруктами або ж з морозивом. Добре поєднуються віденські вафлі з варенням або згущеним молоком. А особливою популярністю такі ласощі користується на дитячих святах. Цей рецепт підходить і для сучасних вафельниц, а тому можете сміливо піч віденські «сердечка» і радувати рідних таким смачним проявом своєї любові.