Варення з соснових шишок: користь і протипоказання. 5 рецептів, як зварити лікувальне варення

Варення відноситься до традиційних солодощів. Зрідка готують його на основі компонентів, які мало хто може уявити придатними в їжу. Пропонуємо приготувати варення із соснових шишок. Таким ласощами не тільки изумите гостей, але отримаєте при вживанні оздоровчий ефект.

Чим корисне варення із соснових шишок

Користь лісовий солодощі полягає в лікуванні різноманітних захворювань.

Його застосовують при:

  • застудах;
  • бронхіті;
  • хворобах ясен, горла;
  • плевриті;
  • бронхіальній астмі,
  • низькому рівні гемоглобіну;
  • грипі;
  • лікування хвороб верхніх дихальних шляхів;
  • ГРЗ;
  • пневмонії;
  • поліартриті.

Служить хорошим відхаркувальним засобом, надає потогінний ефект.

Також:

  • вітамін (В) беручи участь в синтезі білків сприяє згортання крові;
  • завдяки вітаміну Р нормалізується ритм серця;
  • таніни борються з інсультом і мають протизапальну дію;
  • при вживанні підвищується в складі крові гемоглобін;
  • ефективно справляється з виразками шлунка;
  • надає тонізуючий і сечогінний ефект;
  • рекомендують вживати при авітамінозі;
  • незамінний засіб при туберкульозі. При постійному вживанні курсами значно знижуються симптоми хвороби;
  • антиоксидантний ефект допомагає захистити організм від негативних дій вільних радикалів;
  • плоди мають протипухлинний ефект;
  • якщо долає сонливість, то при додаванні ласощі до чаю сон моментально проходить.