Варення з фейхоа – 9 рецептів на зиму

Рецепт варення з фейхоа досить простий. Звичайно, є кілька способів приготування, але всі вони не забирають багато часу, зате в результаті виходить смачна і цілюща ласощі.

Класичний рецепт варення з фейхоа

Необхідні продукти:

  • один кілограм фейхоа;
  • один кілограм цукру.

Процес приготування:

  • Ягоду добре промиваємо, зрізаємо сухі хвостики, подрібнюємо на невеликі шматочки, присипаємо цукром і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Щоб цукор розчинився швидше, можна додати трохи води.
  • Доводимо суміш до кипіння і після того як вона охолоне, перекладаємо в підготовлені стерилізовані банки. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання.

Як приготувати заготівлю без варіння?

Якщо не хочете возитися, то приготуйте варення з фейхоа без варіння. Воно збереже свої корисні властивості, але зберігатися буде трохи менше.

Необхідні продукти:

  • один кілограм фейхоа;
  • один кілограм цукру.

Процес приготування:

  • Фейхоа промиваємо, добре обсушуємо, зрізаємо хвостики і перебиваємо в блендері до однорідності.
  • Засипаємо масу цукром, даємо їй постояти, поки він повністю не розчиниться.
  • Тим, що вийшло, заповнюємо підготовлені ємності, щільно їх прикриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.

Варення з фейхоа «через м’ясорубку»

Необхідні продукти:

  • фейхоа – кілограм;
  • цукор – кілограм.

Процес приготування:

  • Фейхоа добре промиваємо, прибираємо хвостики, нарізаємо на шматочки середнього розміру. Заливаємо водою і доводимо до кипіння.
  • Потім зменшуємо вогонь, чекаємо, коли вся рідина вивариться і те, що залишилося, пропускаємо через м’ясорубку. Швидше за все, доведеться зробити це кілька разів, щоб отримати складу однорідної консистенції.
  • Засипаємо масу цукром і чекаємо, коли він повністю розчиниться.

Перемішуємо варення і розкладаємо по банках. Прикриваємо кришкою і ставимо на зберігання в місце з низькою температурою.

Рецепт приготування блендером

Необхідні продукти: все ті ж.

Дивіться також:  Варення з гарбуза з курагою – 7 рецептів

Процес приготування:

  • Фейхоа ретельно промиваємо. За бажанням, можете злегка облити їх окропом, так як готуються плоди разом з шкіркою. Зрізаємо сухі хвостики і обсушуємо ягоди.
  • Перетворюємо їх на шматочки невеликого розміру, щоб було зручніше обробляти. Відправляємо ягідну нарізку в блендер для отримання однорідної маси.
  • Всипаємо в неї цукор, даємо постояти стільки, скільки буде потрібно для його повного розчинення. Щоб процес пройшов швидше, можна додати зовсім трохи теплої води.

Після цього готову масу потрібно розподілити по стерилізованим банкам, щільно закрити кришками і залишити на зберігання в холодильнику.

Варення «П’ятихвилинка»

Необхідні продукти:

  • 0,8 кг цукру;
  • близько кілограма фейхоа.

Процес приготування:

  • Як завжди, спочатку ретельно промиваємо ягоди і обсушуємо при кімнатній температурі або витираємо паперовими рушниками. Видаляємо сухі хвостики і нарізаємо фейхоа на шматочки.
  • Відправляємо в блендер або можна скористатися м’ясорубкою, але тоді, швидше за все, доведеться прокрутити ягоди пару раз. У результаті повинна вийти маса, що нагадує пюре.
  • У каструлю кладемо півлітра води, чекаємо, коли вона закипить, і всипаємо цукор.
  • Потім туди ж додаємо перекручені фейхоа, знову доводимо масу до кипіння і тримаємо на вогні близько п’яти хвилин.

Готову масу відразу ж, у гарячому вигляді, розподіляємо по заздалегідь підготовленим стерилізованим банкам, закриваємо кришками, чим-небудь закутуємо і залишаємо, щоб все охололо. Зберігати можна в холодильнику.

З волоськими горіхами і апельсинами

Необхідні продукти:

  • кілограм фейхоа;
  • один апельсин;
  • цукор – кілограм;
  • будь-які горіхи, наприклад, волоські – 100 грам.

Процес приготування:

  • У першу чергу визначитеся, чи будете ви сильно подрібнити горіхи або хочете, щоб вони похрускували в варення? При виборі другого варіанту їх досить передавити чимось твердим, наприклад, качалкою, щоб крупинки були не занадто дрібними. У першому ж випадку їх треба буде перебити в блендері.
  • Фейхоа добре промиваємо, обсушуємо серветками, видаляємо хвостики і нарізаємо на шматочки.
  • Переміщаємо їх в блендер або м’ясорубку і доводимо до стану пюре.
  • Апельсин очистити від шкірки, видаляємо всі білі плівки і кісточки. Можна його теж пропустити через м’ясорубку, а можна і просто розім’яти руками.
  • Змішуємо пюре з фейхоа з апельсином, а потім і з горіхами.
Дивіться також:  Як солити гриби – 6 рецептів в домашніх умовах

Отриману масу розкладаємо по банках, закриваємо їх і ставимо в холодне місце, де вони будуть зберігатися.

Варення з фейхоа з хурмою

Необхідні продукти:

  • п’ять штук хурми;
  • 500 грам фейхоа;
  • цукор – 0,25 кг

Процес приготування:

  • Хурму та фейхоа добре промиваємо, просушуємо, видаляємо з усіх плодів хвостики. Подрібнюємо ягоди і фрукти на невеликі шматочки, змішуємо, додавши цукор, і даємо масі постояти близько двох годин.
  • Через відведений час перекладаємо все в каструлю і починаємо варити, встановивши слабкий рівень нагріву. Після того, як вміст закипить, продовжуємо готувати 25 хвилин.

Після повного охолодження розподіляємо по банкам, добре закриваємо і прибираємо на зберігання в холодне місце.

Зимова заготівля з лимоном

Користь фейхоа для організму людини просто величезна.

А якщо додати до нього ще й лимон, то вийде просто вітамінна «бомба»!

Необхідні продукти:

  • 0,1 літра води;
  • півкілограма фейхоа;
  • один лимон;
  • 500 грам цукру.

Процес приготування:

  • Плоди фейхоа промиваємо, сушимо, зрізаємо сухі хвостики і нарізаємо на скибочки.
  • Лимон обдаємо окропом, знімаємо з нього цедру і добре її подрібнюємо. З решти м’якоті видавлюємо сік.
  • Вказану кількість води вливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, після чого додаємо цукор і коли він розчиниться, вводимо туди нарізану цедру і сік лимона. Робимо слабкий рівень нагріву і продовжуємо варити близько п’яти хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
  • Прибираємо масу з вогню, з’єднуємо її з часточками фейхоа, перемішуємо до однорідного розподілу і даємо їй повністю охолонути.
  • Потім знову доводимо вміст до кипіння і варимо ще п’ять хвилин.

Гарячу масу розподіляємо по банкам, закриваємо їх і зберігати варення в холодильнику.

Рецепт варіння в мультиварці

Необхідні продукти:

  • один мультистакан цукру;
  • лимон – одна штука;
  • 0,9 кг фейхоа.
  • Процес приготування:
  • Інгредієнти добре промиваємо, видаляємо з фейхоа сухі хвостики і нарізаємо всі на невеликі часточки.
  • Всі ці шматочки доводимо до пюреобразного стану, використовуючи блендер або м’ясорубку.
  • Масу викладаємо в чашу мультиварки, туди ж засипаємо вказану кількість цукру і перемішуємо.
  • Включаємо на приладі програму «Варка», встановлюємо час на 60 хвилин і чекаємо, коли буде готове варення.
Дивіться також:  Варення з гарбуза з лимоном – 7 рецептів

Поки маса ще гаряча її необхідно розподілити по стерилізованим баночках, зачинити їх і дати повністю охолонути. Після чого прибрати на зберігання в холодильник.

Варення з фейхоа – це те, що варто обов’язково приготувати і, бажано, без теплової обробки, яка вбиває велику частину цілющих властивостей цієї ягоди. За бажанням, до неї можна додавати різні фрукти, горіхи і навіть мед. А регулярне вживання такого варення в зимовий період захистить вас від виникнення простудних захворювань і навіть грипу за рахунок зміцнення імунітету.