Варення з гарбуза з апельсином – 8 рецептів приготування

Сьогодні не знайдеться людини, яка б ніколи не пробував домашніх десертних заготовок.

А чи доводилося вам покуштувати хоч раз варення з гарбуза з апельсином? Якщо ні, то спробуйте приготувати, і будьте впевнені, що ви залишитеся задоволені результатом!

Варення з гарбуза і апельсинів — базовий рецепт

Що знадобиться:

  • апельсини – 2 шт.;
  • гарбуз – 1 кг;
  • цукор – 1 кг

Очистіть гарбуз від шкірки, видаліть серцевину і наріжте її шматочками довільного розміру. Приготуйте сироп для варення. Для цього налийте в каструлю склянку води, висипте цукор. Варіть до тих пір, поки кристали повністю не розтане.

В отриманий сироп кладеться гарбуз і вариться протягом 15 хвилин на середньому вогні. Промийте апельсини і прямо з шкіркою пропустіть їх через м’ясорубку, нарізавши довільно. Додайте їх в каструлю до гарбузі. Стерилізуйте банки і кришки, а потім покладіть в них варення. Переверніть їх зверху вниз і залиште ненадовго в такому положенні і після цього приберіть в прохолодне місце.

Можна приготувати ласощі без варіння?

Що знадобиться:

  • апельсини – 3 шт.;
  • гарбуз – 2 кг;
  • лимон – 2 шт.;
  • цукор – 2 склянки.

Промийте всі інгредієнти. Наріжте лимони і апельсини шматочками середнього розміру і пропустіть їх через м’ясорубку. Перекладайте їх відразу у велику пластмасову миску або тазик. Гарбуз також нарізається і подрібнюється за допомогою блендера або м’ясорубки.

Додайте в суміш цукор і ретельно перемішайте до його повного розчинення. Залиште варення ненадовго при кімнатній температурі, а потім розкладіть його по банках і відправте на зберігання в холодильник.

Покроковий варіант для мультиварки

Що знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукор – 3 склянки;
  • лім. кислота – 1 ч. ложка.
Дивіться також:  Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта

Промийте гарбуз, наріжте шматочками і видаліть серцевину. Потім пропустіть овоч через м’ясорубку або подрібніть за допомогою заглибного блендера. Апельсин також подрібніть будь-яким зручним для вас способом.

Змішайте складові для варення в каструлі або тазику і засипте цукром. Добре перемішайте і залиште на кілька годин. Це необхідно для розчинення цукру і щоб гарбуз випустила сік. Перекладіть заготовку в чаші мультиварки і виставите програму «Тушкування» на 2 години. Якщо вам здається, що сиропу недостатньо, то додайте ще трохи води. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте лимонний сік.

Варення з гарбуза з апельсинами

Що знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукор – 2 склянки;
  • кориця – 1 паличка.

Очистіть гарбуз, видаліть серцевину і наріжте її кубиками великого розміру. Перекладіть гарбуз в каструлю і залийте невеликою кількістю води. Зніміть овочечисткою невеликий шар апельсинової цедри. Наріжте її соломкою.

Очистіть апельсин, крупно розділіть м’якоть, а білу частину краще викинути. Додайте апельсин до гарбузі, перемішайте і продовжуйте готувати 25-30 хвилин на малому вогні. Коли суміш вже досить розм’якне і буде схожою на пюре, то зніміть каструлю з плити. Подрібніть блендером суміш, додайте корицю і ще цукру. Готуйте варення з гарбуза з апельсином на сильному вогні протягом 15-ти хвилин. Готовий десерт розливається по банкам і зберігається в прохолодному місці.

Доповнюємо базовий рецепт лимонами

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – дуже смачний десерт, який багатьом припаде до смаку.

Що знадобиться:

  • гарбуз – 2,5 кг;
  • апельсини – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • цукор – 2 склянки.

Промийте гарбуз, очистіть її, виріжте серцевину і наріжте кубиками середнього розміру. Теж саме виконайте з лимоном і апельсинами. При цьому цедру зчищати не потрібно. Перемішайте інгредієнти, додайте цукор і відправте суміш у каструлю на плиту. Постійно помішуйте, щоб варення не підгоріло, і при необхідності долийте трохи води.

Дивіться також:  Хрусткі вафлі в электровафельниці – 8 рецептів

Варка триває 10 хвилин на повільному вогні. Зніміть каструлю з плити і дайте суміші настоятися годину. Після цього знову проварити, але вже вдвічі менше часу. Знову наполягайте варення годину, а потім розкладіть його по стерилізованим банкам і зберігайте в прохолодному місці.

З курагою

Що знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • курага – 1 кг.

Залийте цукор в каструлі півтора літрами води і зваріть густий по консистенції сироп. Курагу залийте гарячою водою, попередньо промивши її. Це необхідно для того, щоб сухофрукт як слід набух. Потім промийте її ще раз і злийте воду. Промокніть курагу серветкою.

Очистіть гарбуз і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть її разом з курагою в каструлю. Налийте туди також сироп і доведіть суміш до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте готувати, поки інгредієнти не розм’якшаться. Після цього варення розкладіть по банках і приберіть на зберігання.

Додаємо в ласощі пряні нотки

Що знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукор – 1 кг;
  • бадьян – 2 зірочки;
  • кориця – 2 палички;
  • розмарин – 1 стебло.

Якщо хочете спробувати щось незвичайне, то зробіть варення з прянощами. Очистіть гарбуз, видаліть серцевину і наріжте овоч кубиками середнього розміру. Зваріть на малому вогні сироп з півтори склянок води і цукру. Прокип’ятіть в іншій каструлі корицю і бадьян. Зніміть з плити і влийте отриману воду в сироп.

Перекладіть в нього також подрібнений гарбуз і блендером апельсин. Варіть на слабкому вогні близько півгодини, потім зніміть з плити і витримайте годину. Знову відваріть і після цього варення вже можна розливати по банках.

Через м’ясорубку

Що знадобиться:

  • гарбуз – 2 кг;
  • апельсини – 3 шт.;
  • цукор – 2,5 склянки;
  • лім. кислота – 1 ч. ложка.
Дивіться також:  Вино з чорної смородини: технологія, рецептури

Наріжте кубиками гарбуз, очистіть його від шкірки і видаліть серцевину. Перекладіть її в ту каструлю, де буде готуватися варення і засипте цукром. Ретельно перемішайте. Залиште в такому вигляді на годину. Пропустіть апельсин через м’ясорубку, і через зазначений час додайте його до решти інгредієнтів.

Відваріть варення на повільному вогні, а потім, коли апельсини і гарбуз досить розм’якшаться, то зніміть каструлю з плити. Дайте солодощі трохи охолонути, а потім просто подрібніть в пюре за допомогою блендера. Готовий десерт зберігається в холодильнику.