Варення з волоських горіхів – 6 рецептів, як приготувати. Чим корисне варення із зелених волоських горіхів

Ботанічний латинська назва волоського горіха Juglans regia дослівно перекладається, як «королівський жолудь Юпітера». Таке гучне ім’я повністю виправдано користю, укладеною як зрілих, так і в зелених плодах цього дерева, тому не дивно, що і варення з волоських горіхів вважають «королівським» серед інших заготовок. Далі ви дізнаєтеся про користь, склад і калорійність незвичайного ласощі, а також познайомитеся з тонкощами і секретами приготування.

Склад і калорійність варення з волоських горіхів

Плоди волоських горіхів особливі, оскільки змінюють свій хімічний склад у міру дозрівання. Так, наприклад, вітамін С в надлишку міститься в зелених плодах і повністю відсутня в зрілих, тому й склад варення з волоських горіхів відрізняється від складу висушених ядер.

Це ласощі багато:

  • амінокислоти (гістидин, валін, глутамін, цистин, серин, аспарагін, фенілаланін);
  • вітамінами (B, C, A, E, K, PP і F);
  • а його мінеральний склад представлений наступними елементами: кальцій, магній, йод, калій, цинк, залізо, фосфор.

Варення з волоських горіхів досить калорійний продукт. В залежності від обраної рецептури, калорійність ласощі може становити від 248 до 433 ккал/100 г, тому зловживати ним у будь-якому випадку не варто.