Варення зі сливи – 8 рецептів смачного домашнього варення

Фруктові консерви домашнього приготування обожнюють всі діти і дорослі. Смачний і бюджетний варіант солодкого ласощі – це варення зі сливи. Зробити такий десерт можна з успіхом на своїй кухні, до того ж на відміну від магазинних аналогів він вийде дуже корисним, без вмісту штучних барвників і шкідливих добавок.

Класичне варення зі сливи без кісточок

Цей рецепт сливового варення є нескладним і швидким. Для джему потрібно підібрати стиглі та соковиті плоди, а щоб він був більш густим, краще взяти злегка недостиглі сливи.

Використовувані інгредієнти:

  • цукор – 2,8 кг;
  • ванілін – 20 грам;
  • сливи – 4,5 кг.

Готуємо:

  • Фрукти перебрати і ретельно промити. Потім розрізати кожен плід навпіл і вийняти кісточки.
  • Покласти сливи в таз і рівномірно засипати цукром, не перемішуючи їх.
  • Залишити на 6 годин, щоб утворився сік.
  • Після цього поставити ємність з плодами на максимальний вогонь, додати ваніль і закип’ятити.
  • Варити фрукти при слабкому кипінні п’ять-сім хвилин, потім вимкнути піч.
  • Варення остудити до кімнатної температури і знову поставити на плиту.
  • Десерт довести до кипіння і загасити вогонь.
  • Гаряче варення викласти в стерильні банки і закатати.

Зберігати охолоджені банки в холодному погребі. Варення зі сливи без кісточок може слугувати чудовою начинкою для пиріжків або стати відмінним доповненням до чашки гарячого чаю.