Вчимося варити манну кашу | Рецепт

Манна каша – продукт, виготовлений із манної крупи, яку виробляють із зерен пшениці. З цієї крупи готують не тільки каші, але і котлетки, бісквіти, галушки. Починаючи з дитячих пір нам знайома манна каша. Як і всі крупи, манка, безперечно, корисна, так як містить повільні вуглеводи, які поступово засвоюються організмом, створюючи відчуття ситості надовго, бадьорість, приплив енергії, Особливо корисна манна каша, зварена на молоці. Але, при всіх її корисних властивостях, її не рекомендують давати дітям до 1 року і людям, хворим на цукровий діабет.

Розглянемо як зварити манну кашу на молоці без грудочок

Інгредієнти для манної каші на молоці:

  • молоко – 500 мл,
  • манка – 199 гр.,
  • сіль і цукор за смаком.

Приготування манної каші на молоці

!. Щоб молоко не пригоріло, налити в каструлю трохи води і прокип’ятити її. Потім віть молоко і довести його до кипіння.

  • У кипляче молоко тонкою цівкою ввести крупу, постійно розмішувати ложкою кашу, це допоможе уникнути грудочок.
  • Потім кашу посолити, додати цукор і варити ще хвилин 5.
  • У гарячу кашу додати вершкове масло і перемішати.
  •  

    Гур’євська каша

    Традиційно російське блюдо, яке подавали у всіх ресторанах і трактирах дореволюційній Росії. Страва смачна і в наші дні не втратив своєї популярності. По суті, це та ж каша, але більш крута, запечена і подана з солодким соусом.

    Інгредієнти для гур’ївської каші:

    • манка – 120 гр.,
    • молоко – 400 мл,
    • яйця – 2 шт.,
    • цукор – 100 гр.,
    • вершкове масло – 40 гр.,
    • ванілін – 1 пакетик,
    • сіль за смаком.

    Для шоколадного соусу:

    • жовтки – 2 шт.
    • цукор – 90 гр.,
    • какао -20 гр.,
    • борошно – 10 гр.,
    • молоко – 300 мл
    Дивіться також:  Корисні властивості какао і його шкоду

    Приготування гур’ївської каші.

  • У кипляче молоко всипати цукор і ванілін, потім тонкою цівкою насипати манку. Постійно помішуючи зварити густу манну кашу. Кашу трохи остудити, покласти в неї яйця і масло. Гарненько розмішати і викласти на змащену маслом сковороду. Розрівняти заготівлю і злегка посипати цукром.
  • Викласти остигнула запіканку на блюдо, вкрасти її ягодами з варення, консервованими фруктами, подрібненим мигдалем. Соус подати окремо в соуснику.
  • Приготувати соус. Для цього змішати яєчні жовтки з цукром. Потім всипати в суміш какао і борошно, ретельно перемішати, залити теплим молоком і варити до загустіння. Готовий соус процідити через ситечко і перелити в соусник.
  •  

    Бісквіт з манної крупи

    Інгредієнти для бісквіта з манної крупи:

    • манка – 150 гр.,
    • яйця -4 шт,
    • Цукор – 120 гр.,
    • ванілін – 5 гр.,
    • молоко – 200 мл

    Приготування бісквіта з манки

  • Жовтки розтерти з половиною, покладеного за рецептом цукру.
  • Білки збити в міцну піну.
  • Додати до жовткової суміші манку, ванілін, збиті вершки і обережно розмішати.
  • Викласти тісто у форму і випікати протягом 40 хвилин.
  • Готовий бісквіт залити молоком і поставити в ще гарячу духовку на 5 хвилин для вбирання молока.
  • Бісквіт вийняти, остудити і порізати на шматочки – тістечка. Полазити верхівки тістечка будь-яким кремом і прикрасити ягодами з варення.