Загрузка...

Вегетаріанське меню на Новий Рік 2016

12 годин – дзвін келихів і фужерів, гірлянди, ялинки, переливаючись, блищать під електричною лампою, висвітлює кімнату, в якій зібралися близькі та рідні – за святковим столом, в передчутті свята.

А до того – пів дня на кухні, нарізаючи буряк та капусту, смажачи, ширяючи, запікаючи.

А до того – купівля продуктів та складання меню:

Чим же ще новеньким, так смачненьким порадувати своїх?
Що купити? Що приготувати?

Сьогодні, у переддень всіх цих приємних клопотів, ми постараємося Вам підказати відповіді, які, сподіваємося, що Ви по достоїнству зможете оцінити, на ці передсвяткові питання.

 

Отже, Вегетаріанське меню на Новий Рік мавпи 2016

 

Вегетаріанське меню передбачає приготування страв не тільки з продуктів рослинного походження, але і з яєць, молочних продуктів – ово-лакто-вегетаріанство. Виходячи з цього і спробуємо скласти наше меню.

На перше пропонуємо Вам приготувати:

Давайте пройдемося по варіантах – не так вже й прийнято до столу в Свято подавати перше. Чому б нам не відступати від цієї традиції? Давайте приготуємо до столу перше, при чому не звичайний суп або борщ, а нагадують нам про літо варіанти холодних перших страв – дуже збуджуючи, головне – не охолоджувати їх у холодильнику, нехай будуть кімнатної температури.

Ну а огірки, вхідні, як інгредієнт в це меню, хоч взимку не так вже й корисні, але в якості різноманітності, здається, трохи дозволені, отже:

Що можна приготувати на Новий Рік

Борщ холодний

Час приготування: близько 2-ох годин, розрахований на 6-8 порцій.

Нам знадобляться:

  • Буряк – 800 г;
  • Картопля – 600 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Огірки – 2 шт. середніх,- свіжих, ароматних, нагадують нам про літо огірочків;
  • Сметана – 0,5 склянки;
  • Цукор – 2 ч. ложки цукру;
  • Подрібнений зелений лук 4 ст. ложки;
  • Подрібнений кріп – 1 ст. ложка подрібненого кропу;
  • Буряковий відвар – 4 склянки;
  • Картопляний відвар – 4 склянки;
  • Сік лимона – 2 столових ложок або сік півлимона;
  • Сіль – за смаком.
Спробуйте також:  Кращі рецепти білкових кремів з фото

Буряк помити, очистити, відварити протягом близько 2-ох годин, нарізати соломкою.

В окремому посуді зварити очищену картоплю, нарізати брусочками.

Змішати відвар буряків і картоплі, підготовлені таким чином буряк і картоплю залити попередньо змішаним охолодженим відваром буряка і картоплі, потім додати помиті і нарізані свіжі огірки, попередньо зварені, приблизно протягом 10 хвилин, круто яйця, подрібнений зелений лук, сіль і цукор.

Все гарненько перемішати.

При подачі на стіл покласти сметану і кріп.

В якості салатів ми можемо порекомендувати такі прості і при цьому досить пікантні страви, дуже підходять для святкового столу:

Буряк з часником

Час приготування: близько півгодини, розрахований на 6-8 порцій.

Інгредієнти:

  • Буряк – 5-6 штук;
  • Часник – 2-3 зубчики часнику;
  • Чорнослив – близько 200г;
  • Гречкие горіхи, ядра 5 – 6ти горіхів;
  • Сік лимона – 3-4 ст. ложки;
  • Рослинна олія або майонез – 2-3 ст. ложки;
  • Сіль – за смаком.

Буряк зварити, охолодити, очистити, натерти на крупній тертці, пересипати дрібно рубаним часником, сіллю, додати попередньо відварену і подрібнений чорнослив, подрібнені ядра горіхів, збризнути свіжовичавленим лимонним соком, додати масло або майонез і акуратно перемішати.

Салат готовий! Прикрасити можна зеленню петрушки.

Подати як салат або як гарнір.

Перед подачею на стіл варіант салату, заправлений олією, можна полити сметаною.

Салат з моркви з часником

Час приготування: близько півгодини, розрахований на 6-8 порцій.

Інгредієнти

  • Морква – 4-5 середніх яскравих і соковитих шт;
  • Часник – 3-4 зубчики часнику;
  • Майонез або сметана – 150 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Попередньо помиту і очищену моркву подрібнити на крупній тертці, посолити, посипати чорним меленим перцем, додати розтертий часник, заправити майонезом або сметаною.

Спробуйте також:  Рецепт фаршированого переца в мультиварці

Гарнір – капуста сільська

Інгредієнти

  • Капуста – 1 качан капусти;
  • Огірковий розсіл – 2 л;
  • Часник – близько головки;
  • Кріп – приблизно близько пучка кропу.

Качан капусти, з якого попередньо зняті пошкоджені листи, розрізати на шматки разом з качаном, перекласти в посуд, на дно якої влити трохи води.

Посудина під кришкою поставити на 2-3 години в духовку при температурі 105-110 °.

Потім капусту остудити, посипати подрібненим зеленим кропом і дрібно рубаним часником, залити огірковим розсолом.

Покласти зверху дерев’яний кружок (тарілку), притиснути його.

Поставити в холодне місце на дві доби.

Вийняти капусту з розсолу, нарізати скибочками.

Подати з розсипчастим відварною картоплею з пилу – з жару – смачно – смакота!

Ну, і третє, в якості десерту може підійти: печені яблука, страви з ягід і фруктів і молока, торти, – рецепти яких Ви можете також прочитати на сторінках нашого сайту.

З напоїв ми можемо Вам порекомендувати:

Солодкі страви і напої

Чорниця з молоком

Час приготування: близько 20 хв. і розрахований на 5-6, щодо невеликих порцій.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 3 склянки чорниці;
  • Молоко – 1 л молока;
  • Цукор – 2 ст. ложки.

Приготування напою:
В глибокі тарілки налити холодне молоко, всипати промиту чорницю.

Окремо подати цукор або мед.

Кулага

Час приготування: близько 30 – 40 хв., розрахований на 6-7, щодо невеликих порцій.

  • Чорниця – 400 г;
  • Мед-70 г;
  • Житнє борошно – 2-3 ст. ложки

Свіжу чорницю (лохину, брусницю або ж малину) перебрати, промити, поставити на вогонь.

Коли ягоди починають розварюватися, додати житнє борошно, розведену в невеликій кількості води, мед (або цукор), перемішати і варити, поступово помішуючи, на слабкому вогні, поки блюдо не придбає консистенцію киселя.

Спробуйте також:  Домашня локшина для супу і рецепти супів

Кулагу можна подати з млинцями (хлібом) і молоком.

Вегетаріанське меню на Новий Рік 2016

Вегетаріанське меню у рік мавпи не здається, що щось має особливо відрізнятися, хіба що Ви можете додати до меню тропічні фрукти і страви з тропічних, екзотичних фруктів – десерти, торти, креми, соуси, підливи, напої при відповідному бажанні і настрої.

Ось така основа меню. Чим його урізноманітнити – згадайте свої улюблені страви, продумайте їх варіації, також багато смачних і корисних страв – рецептів їх приготування, Ви можете знайти на нашому сайті.

Готуйте, їжте і отримуйте задоволення – приємного апетиту і, головне, – на здоров’я!

Фантазуйте, поєднуйте, дерзайте!

Загрузка...