Вершкова помада — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Домогосподарки люблять балувати своїх близьких різними смаколиками. Але не всі домогосподарки здогадуються приготувати таку прикрасу для тортів, кексів, пасок, як вершкова помада. Для приготування цієї солодощі не буде потрібно багато часу і сил. Крім прикраси вершкову помадку можна їсти як самостійне блюдо, вона дуже ніжна і просто тане в роті.

Скільки калорій в вершкової помади

Продукт має наступну енергетичну цінність:

  • білки — 3,5 м;
  • жири — 14 м;
  • вуглеводи — 70 р.

Вершкова помада — це калорійний продукт. На 100 грамів продукту доводиться близько 400 ккал.

Вершкова помадка — базовий рецепт

Приготувати вершкову помадку в домашніх умовах можна за різними рецептами. Можна додати додатковий інгредієнт, наприклад, мед, вершкове масло, ванілін і інші продукти, що підсилюють смак. Але для того щоб приготувати помадку за класичним рецептом необхідно використовувати мінімальну кількість продуктів.

Список продуктів для приготування вершкової помади:

  • жирне молоко — 450 мл;
  • цукровий пісок — 500 р.

Поетапне приготування:

  • Цукор і молоко з’єднуємо в ковшике, ставимо його на конфорку. Включаємо середній вогонь, даємо закипіти.
  • Після закипання варимо ще близько 30 хвилин. Суміш потрібно постійно перемішувати.
  • Якщо кількість сиропу зменшилася вдвічі, або його колір став темніше, з’явилися ледачі бульбашки великого розміру, значить сироп готовий.
  • Для того щоб помадка прийняла потрібну форму, її необхідно помістити в холод. Взимку просто виставте кухлик на балкон. У літній час можна скористатися льодом. Лід покладіть в глибоку чашку, додайте невелику кількість холодної води, поставте кухлик на лід. Помішуйте цукровий сироп, поки він не охолоне і не почне густіти, з часом процес ускладнюється.
  • Заважайте до тих пір, поки помадка посвітлішає і прийме форму грудочки.
  • Нам потрібна еластична маса, тому на пару хвилин ставимо кухлик на вогонь.
  • Форми, в яких буде зберігатися ласощі потрібно змастити маслом. Розкладаємо помадку по формах і відправляємо в холодильну камеру, де вона застигне.

Перевірити ступінь готовності ласощі можна і іншими способами. Візьміть шматочок льоду і капнете на нього сиропом. Спробуйте скачати з сиропу кулька, його консистенція повинна бути схожа на пластилін, який легко піддається ліпленню. Крапля розтеклася, значить, сироп ще не готовий. Крапля моментально затверділа, значить, сироп переварили, його потрібно розбавити 2 ст. л. молока і ретельно перемішати.