Відбивні зі свинини — 16 рецептів приготування

Відбивні зі свинини — безпрограшне блюдо, його улюблену чоловіками, так і усіма домочадцями. Благо, що варіантів приготування відбивних існує багато і один іншого смачніше: з сиром, грибами, під томатним і соєвим маринадом… Але і це ще не все! Розповімо найпопулярніші рецепти свинячих відбивних.

Класичні відбивні зі свинини в духовці

Відбивні зі свинини в духовці — свято живота і класика кулінарного жанру. Блюдо завжди з’їдять із задоволенням і обов’язково попросять добавки. Краще м’яса може бути тільки м’ясо — це нам достеменно відомо. Принадність страви в тому, що воно не вимагає особливих премудростей і готується елементарно.

Відбивати свинину занадто тонко, не варто, інакше вона пересохне. Ідеальна товщина — 1 див.

Для відбивних можна використовувати пісну свинину без жирку, але ще краще, щоб жирок нехай трохи, але був. Так м’ясо вийде набагато соковитіше. Краще всього брати філе на кісточці — воно буквально проситься на відбивні. Але можна взяти шматочок окосту, шийки або карбонаду. Головне, щоб м’ясо було ідеальної свіжості.

Підготуємо інгредієнти:

  • філейну частину свинини — 700 г;
  • кілька горошинок чорного перцю;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сіль за смаком.

М’ясо накриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо дерев’яним або олов’яним молотком. Змащуємо меленим чорним перцем, сіллю і рослинним маслом. Розігріваємо сковорідку і швидко обсмажуємо з відбивні з двох сторін. Наша мета — отримати золотисту скоринку, але не доводити м’ясо до готовності.

Тепер перекладаємо відбивні в форму для запікання (можна один на одного) і ставимо в розігріту духовку буквально на 10 хвилин. Оптимальна температура — 220 градусів. Такі відбивні виходять в міру прожареними, дуже соковитими, свинина, нехай і не тане в роті, але стає ніжною.

Виймаємо наше м’ясо і сервіруємо стіл. Гарнір до отбивным може бути будь-яким. Підійде паста, рис, картопляне пюре. Але ми, як прихильники здорового харчування, пропонуємо подати мяско з печеними або свіжими овочами. Так воно засвоюється швидко і не завдає шкоди фігурі.