Вінегрет – класичний рецепт з горошком

Салат з варених овочів — вінегрет – знають і люблять усі. Він гарний у будь-який час року, так як складається з цілком доступних продуктів, легко готується і дуже смачний. А ще це блюдо – порятунок для тих, хто стежить за фігурою та вагою: чи можна зробити так, щоб він містив мінімум калорій, максимум користі для організму.

Скільки калорій в салаті?

 

Овочі, які входять у вінегрет: буряк, морква, огірки, капуста та інші — багато калорій не містять. А при варінні (для цієї страви не використовують свіжі, крім капусти в деяких рецептах) вони ще й втрачають частину калорій. Щоб приготувати дієтичний вінегрет (класичний рецепт з горошком буде для нього основою), потрібно виключити картоплю і обійтися мінімумом заправки. Її можна спорудити з трипроцентного оцту, мелений перець, сіль і малої кількості рослинного масла. За таких умов середня калорійність 100 грамів салату виявиться в межах 65 ккал. А якщо взяти одне масло – до 74 – 85 ккал. Вийде добитися і рекордного мінімуму в 35 ккал на 100 грамів. Для цього відварені і порізані моркву, буряк, горошок з банки змішують із зеленню, практично не солять (або зовсім крапельку) і в якості соусу додають кефір з самим низьким відсотком жирності або змішують з нежирним сиром. Так що про фігуру можна буде не хвилюватися, зате користь для організму велика: у страві багато мікроелементів і вітамінів.