Вінегрет з квашеною капустою – 7 рецептів приготування

Вінегрет з квашеною капустою – дуже простий, легкий салатик на обід або вечерю. Готується він швидко. Смачна і корисна закуска на столі буде доречна в будь-який час року.

Класичний вінегрет з квашеною капустою:

Додавайте в салат тільки ті інгредієнти, які вам подобаються. Овочеві компоненти закуски є джерелом цілющої сили, здоров’я і довголіття.

Нам знадобиться:

  • морква – 3 шт.;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • капуста квашена – 150 гр;
  • свіжа петрушка;
  • буряк – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • невеликі картопляні бульби – 4 шт.;
  • сіль з меленим перцем за смаком.

Як зробити класичний вінегрет з капустою:

  • Зварити в каструльці буряк, моркву і картопляні бульби.
  • Остиглі м’які овочі очистити від шкірки і порізати брусочками.
  • Цибулину нашаткувати у вигляді півкілець.
  • У велику салатницю викласти квашену капусту, до неї додати порізані овочі.
  • Приправити салат чорним перцем, додати сіль, налити рослинне масло, покришити рубану петрушку.
  • Все перемішати ложкою корисну і смачну закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Смачний і ситний салат з квасолею

Насичений вінегрет з високою енергетичною цінністю бобових культур є стравою раціонального харчування.

Список продуктів:

  • одна цибулина;
  • картопля – 200 гр;
  • капуста – 0,2 кг;
  • квасоля – 150 гр;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • буряк – 0,2 кг;
  • солоні огірки – 200 гр.

Як приготувати вінегрет з квасолею і квашеною капустою:

  • Всі овочі варимо до тих пір, поки вони не розм’якшаться.
  • У чашу для салату викладаємо буряк, порізану на кубики.
  • Відварені і почищені картопляні бульби шаткуємо квадратиками.
  • Дрібно рубаємо оброблену цибулину і відправляємо в салатницю.
  • З’єднуємо всі овочі в одній чаші, і додамо білу квасолю. Її можна купити в магазині в законсервованому вигляді, або відварити будинку і перекласти в салат.
  • Залишилося додати квашену капусту і рослинне масло.
  • Перемішуємо і подаємо в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і шинкою – 8 рецептів

Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

Смачний і простий літній варіант салату, перевірений часом.

Базові інгредієнти:

  • цибуля – 100 гр;
  • буряк – 0,6 кг;
  • сік лимона – 50 гр;
  • картопля – 0,6 кг;
  • кріп свіжий – 40 гр;
  • консервна банка горошку (400 гр);
  • морквина – 0,4 кг;
  • щіпка чорного перцю;
  • капуста квашена – 300 гр;
  • сіль за смаком;
  • олія оливкова – 30 мл

Як зробити вінегрет з квашеною капустою і горошком:

  • Помийте овочі, в окремих каструлях зваріть до м’якості картоплю, моркву і буряк, не очищаючи їх від шкірки.
  • Дочекайтеся, поки зварені коренеплоди охолонуть. Тепер очищаємо їх і шаткуємо однаковими кубиками.
  • Дрібно порубаєте промитий кріп і цибулю.
  • Викладіть всі порізані продукти в салатницю, висипте горошок з банки. При цьому спочатку злити всю рідину.
  • Залишилося покришити квашену капусту, додати масло, лимонний сік, перець і сіль.
  • Перемішуємо інгредієнти і подаємо, наприклад, до апетитної порції картоплі.

З капустою і маринованими огірками

Рецепт для тих, хто любить кисленькі закуски. Крім того, салат врятує положення, якщо ви не досолили якусь страву.

Компоненти рецепту:

  • три картоплі;
  • одна цибулина;
  • масло рослинне – 40 мл;
  • буряк – 4 шт.;
  • сіль за смаком;
  • три солоних огірка;
  • одна морквина;
  • капуста – 160 гр.

Поетапне приготування:

  • Спочатку необхідно відварити овочі.
  • Морква, буряк і картопля відмиваємо від бруду і кладемо в каструлю, не очищаючи від шкірки.
  • Набагато простіше буде зняти з них шкірку після того, як вони зваряться і охолонуть. Буряк ми готуємо в окремому посуді.
  • Почищені овочі шаткуємо маленькими кубиками. Завантажуємо їх в глибоку чашку для салату.
  • Позбавляємо цибуля від шкірки і дрібно рубаємо. Дістаємо мариновані огірки з баночки і ріжемо на квадратики.
  • Перекладаємо шматочки цибулі та огірків до інших овочів в салатницю.
  • Завантажуємо квашену капусту, наливаємо олію, додаємо необхідне нам кількість солі.
  • Залишилося перемішати вміст чаші і накривати на стіл.
Дивіться також:  Кабачки по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів швидкого приготування

З кислою капустою і курячим філе

Це більш ситний і калорійний варіант салату. Його можна подавати до смаженої картоплі або пюре.

Що потрібно взяти:

  • квашена капуста – 120 гр;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • буряк – 240 гр;
  • мариновані огірки – 70 гр;
  • куряче філе – 150 гр;
  • гірчиця – 8 гр;
  • картопляні бульби – 130 гр;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • морквина – 90 гр.

Покрокова інструкція:

  • Окремо відварюємо курку або філе до повної готовності.
  • Варимо в одній каструлі моркву і картоплю, в іншій – буряк.
  • Як тільки продукти стануть м’якими, вийміть їх з каструль і дочекайтеся, поки вони охолонуть.
  • Поріжте кубиками всі овочі і куряче м’ясо.
  • Подрібнений буряк складаємо в окрему ємність, заливаємо однією столовою ложкою олії і прибираємо на час.
  • Віджимаємо від оцтового соусу капусту шаткуємо її довільними шматочками.
  • Солоні огірки можна очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  • Змішайте всі оброблені продукти в одній великій салатниці, додайте буряк в маслі.
  • Готуємо заправку до салату. Для цього налийте в маленьку чашечку лимонний сік, покладіть туди гірчицю і додайте 30 мл рослинного масла, перемішайте.
  • Заправляємо вінегрет цією сумішшю і перемішуємо.

Зі спаржею

Цей оригінальний варіант відрізняється підвищеним вмістом вітамінів і рослинних білків, що містяться в спаржевої квасолі.

Вам знадобиться:

  • цибулина – 50 гр;
  • кунжутна олія – 16 мл;
  • буряк – 300 гр;
  • гірчиця – 8 гр;
  • картопля – 150 гр;
  • спаржа – 0,2 кг;
  • морква – 100 гр;
  • лимонний сік – 18 мл;
  • капуста – 120 гр;
  • соняшникова олія – 45 мл

Готуємо вінегрет покроково:

  • Відварюємо до м’якості коренеплоди і картопляні бульби в шкірці.
  • Всі зварені овочі розрізаємо на шматочки.
  • Окремо викладаємо буряк в тарілку і заливаємо 20 мл соняшникової олії.
  • Кубики картоплі і буряків завантажуємо в красиву салатницю.
  • З маринованої капусти злити всю рідину. Інакше наш салат вийде водянистим.
  • Спаржу поварити 4 хвилини на середньому вогні. Далі перекладаємо її в сковороду, заливаємо кунжутним маслом і підсмажити 2 хвилини.
  • Піджарку відправляємо в салатницю.
  • Вкладаємо туди ж капусту, буряк і подрібнену цибулю.
  • Залишилося підготувати заправку для салату.
  • З’єднуємо в піалі лимонний сік, гірчицю і 30 мл соняшникової олії. Інгредієнти перемішуємо і виливаємо в салат.
Дивіться також:  Салат «Коханка» – 8 рецептів приготування

Зі свіжими огірками

Хочете підвищити апетит і одночасно поліпшити роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту?

Приготуйте салат з наступним рецептом:

  • одна буряк;
  • свіжа зелень – 3 г;
  • одна морква;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • два свіжих огірка;
  • одна цибулина;
  • капуста квашена – 0,2 кг.

Готуємо легку закуску покроково:

  • Зваримо в одній посуді картоплю і моркву до м’якості, в іншій ємності – буряк. Яскравий овоч може забарвити картоплю в червоний колір, а цього нам не потрібно.
  • Зварені овочі розрізаємо на маленькі кубики.
  • З помитих свіжих огірків знімаємо шкірку і розрізаємо на невеликі шматочки.
  • З’єднуємо подрібнені продукти в салатниці.
  • Капусту віджимаємо від соку і перекладаємо до інших овочів разом з подрібненою цибулею.
  • Тепер наливаємо рослинне масло, перемішуємо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!