Вінегрет зі свіжою капустою – 7 рецептів приготування

Вінегрет ще з радянських часів вважається одним з найпопулярніших салатів на території країн колишнього Союзу. Зазвичай для його приготування крім основних інгредієнтів (буряків, моркви і картоплі) використовується квашена капуста. Але є й інші, не менш цікаві варіанти. Наприклад, іноді роблять вінегрет зі свіжою капустою. З нею салат набуває абсолютно новий неповторний смак.

Класичний вінегрет зі свіжою капустою

Класичний варіант вінегрету зі свіжою капустою – це легке вітамінне блюдо. Взимку воно особливо актуально. Тим більше, що в наші дні свіжі овочі продаються в магазинах круглий рік.

Для його приготування може знадобитися:

  • 2 буряків;
  • 0,3 кілограма капусти;
  • 1 цибулина;
  • 40 грам рослинної олії і стільки ж соку лимона;
  • 1 морква;
  • по 1/3 чайної ложки цукру і солі.

Робити такий вінегрет не складно:

  • Самий головний інгредієнт (буряк) спочатку треба вимити, відварити, а потім охолодити,
  • Нашаткувати і трохи пом’яти руками капусту.
  • Очищений від лушпиння довільно цибулю покришити.
  • Остиглу буряк і вимиту моркву очистити від шкірки, а потім подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Підготовлені продукти скласти в глибоку миску.
  • Приготувати заправку. Для цього масло, сіль, лимонний сік і цукор треба з’єднати разом і добре збити.
  • Полити інгредієнти заправкою і старанно перемішати.

Виходить вінегрет, який допоможе навіть в зимовий час підтримувати вітамінний баланс організму.

З солоними огірками

Щоб зберегти традиційний смак і аромат страви, його можна готувати зі свіжої капустою та солоним огірком. Цей варіант максимально наближений до звичного вінегрету.

В даному випадку можна використовувати наступні продукти:

  • 0,5 кілограма картоплі і стільки ж білокачанної капусти;
  • 100 грам цибулі;
  • по 300 грам свіжої буряків і солоних огірочків;
  • 60-120 грамів столового оцту;
  • 10 грам гірчиці;
  • 20 грам солі;
  • 100 грам рослинного масла;
  • 40 грам цукру.
Дивіться також:  Салат «Чоловічий каприз»: 7 рецептів приготування включаючи класичний

Поетапне приготування вінегрету:

  • Спочатку вимитий буряк треба покласти в каструлю, залити водою (додати в неї трохи оцту) і варити не менше години (до готовності).
  • Капусту дрібно нашаткувати.
  • Картоплю відварити в мундирі.
  • Тепер можна приступати до подрібнення компонентів. Цибулю слід довільно покришити. Остиглу буряк і картоплю почистити, а потім разом з огірками порізати кубиками.
  • Продукти скласти в глибоку ємність і перемішати.
  • Змішавши в тарілці інші інгредієнти, приготувати заправку.
  • Вилийте приготовлену масу в ємність з подрібненими продуктами. Ще раз все це перемішати.

У такому вигляді традиційний салат набуває приємну свіжу нотку.

Готуємо з червонокачанної капустою

Вінегрет – салат, який можна приготувати також з свіжої червонокачанної капусти. При цьому смак його істотно не зміниться.

Для цього можна використовувати наступний рецептурний склад:

  • 1 буряк;
  • 2 солоних огірка;
  • 6 картоплин;
  • ½ Маленького вилка червонокачанної капусти;
  • 1 морквина;
  • 150 грамів солоних грибів;
  • 1 пучок зелені (петрушка разом з кропом);
  • ½ Лимона.

Для соусу:

  • 70 грам рослинної олії;
  • сіль, перець і трохи цукру (все за смаком);
  • 10 грамів готової гірчиці.

Як готується такий салат:

  • Буряк, моркву і картоплю відварити, а потім охолодити, почистити і нарізати кубиками.
  • Тоненько нашаткувати капусту. Потім її треба посолити і трохи пом’яти руками. Після цього подрібнену капусту полити лимонним соком, оцтом і залишити на 10 хвилин.
  • Огірки покришити кубиками, попередньо зрізавши з них шкірку.
  • Гриби нарізати соломкою.
  • Окремо приготувати соус. Для цього масло спочатку треба розтерти з гірчицею, а вже потім за смаком додати інші інгредієнти.
  • Подрібнені компоненти з’єднати разом.
  • Залити їх соусом і перемішати.

Такий оригінальний варіант вінегрету буде гарним поповненням скарбнички рецептів кожної господині.

Вінегрет зі свіжою капустою та квасолею

Багатьом дуже подобається вінегрет зі свіжою капустою і квасолею. Він виходить не тільки смачний, але ще й корисний. На приготування люба йде не більше години.

Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Для роботи потрібно:

  • 1 буряк;
  • 2 морквини;
  • 150 грам капусти;
  • 3 маринованих огірка;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплини;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 банку консервованої квасолі;
  • 90 грам соняшникової олії;
  • 15 грам дрібної харчової солі.

Весь процес складається з 5 основних етапів:

  • Картоплю, буряк і моркву добре вимити, відварити, а потім очистити і подрібнити маленькими кубиками.
  • Цибуля довільно порізати і пасерувати в олії.
  • Капусту тонко нашаткувати і злегка пом’яти руками.
  • Квасоля відкинути на друшляк і добре промити.
  • Дрібно нарізати зелень і огірочки.
  • Інгредієнти зібрати разом, посолити і перемішати.

Щоб салат вийшов більш смачним і ароматним, йому потрібно настоятися. Для цього тарілку слід на годину відправити в холодильник.

Зі свіжими огірками

Є рецепти, за якими вінегрет можна доповнити не тільки маринованою або солоним, але також і свіжим огірком. Крім того, в якості заправки часом використовується не масло, а майонез. У цьому випадку салат набуває абсолютно новий смак.

Для його приготування страви краще брати в наступній кількості:

  • 500 грам картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 3 буряків;
  • 100 грам кропу;
  • 4 морквини;
  • 0,5 качана капусти;
  • 1 упаковка майонезу;
  • 3 свіжих огірка.

Щоб зробити такий салат, треба:

  • Окремо відварити, а потім очистити моркву, буряк і картоплю.
  • Дрібно порубати зелень.
  • Довільно покришити капусту, огірки і цибуля.
  • Відварені овочі нарізати однаковими кубиками.
  • Всі інгредієнти зібрати разом, заправити майонезом і перемішати.

Виходить ніжний, свіжий і дуже красивий салат, який не соромно поставити навіть на святковий стіл.

Рецепт з яблуком

Для дієтичного харчування ідеально підійде рецепт вінегрету зі свіжою капустою і яблуком. Людям, які стежать за своєю вагою, такий салат повинен дуже сподобатися.

Для його приготування знадобиться:

  • 200 грам капусти білоголової;
  • 1 яблуко;
  • 1 цибулина;
  • 1 буряк;
  • 8-10 грам солі;
  • 30-45 грам яблучного оцту;
  • 70 грам соняшникової рафінованої олії.
Дивіться також:  Салат мімоза з сардиной – 5 рецептів приготування

Спосіб приготування цього вінегрету мало чим відрізняється від попередніх варіантів:

  • Спочатку потрібно вимити і відварити буряк до готовності.
  • Капусту покришити соломкою, присипати сіллю і трохи потерти руками. Вона повинна пустити сік.
  • Яблуко (разом зі шкіркою) також порізати соломкою. Щоб шматочки не потемніли, їх потрібно відразу збризнути оцтом.
  • Дрібно покришити цибулю.
  • Буряк бажано подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Продукти зібрати разом, полити олією і добре перемішати.

Такий салат може стати чудовим початком дня або прекрасним варіантом легкої вечері.

Вінегрет зі свіжою капустою і зеленим горошком

Як ще готують популярний салат? Вінегрет буде набагато смачніше, якщо крім звичних продуктів в його склад додати, наприклад, зелений горошок.

Для такого варіанту підійде наступний набір інгредієнтів:

  • 3 буряків;
  • 100 грам свіжої капусти;
  • 4 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 3 маринованих огірка;
  • 1 цибулина;
  • 4 столові ложки горошку;
  • 50 грам соняшникової олії;
  • 20 грам столової гірчиці;
  • трохи солі.

Методика приготування нового вінегрету:

  • Картоплю, моркву і буряк краще заздалегідь відварити.
  • Підготовлені коренеплоди очистити і подрібнити дрібними кубиками.
  • Капусту нашаткувати.
  • Цибулю нарізати півкільцями.
  • Огірки також покришити кубиками.
  • Продукти зібрати в одну глибоку ємність.
  • Додати до них консервований горошок, гірчицю і сіль (за смаком).
  • Залити все це олією і перемішати.

Залишається тільки перекласти вінегрет в салатник і подати його в якості соковитою, ароматною закуски.