Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах: 7 простих покрокових рецептів

Набридли звичні рецепти і не знаєте, що робити із цією, безумовно, корисною ягодою? Спробуйте приготувати вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах.

Класичний рецепт вина з чорноплідної горобини

Необхідні продукти:

  • 4 кг цукру;
  • 10 кг горобини;
  • два літри води.

Процес приготування:

  • Ягоду не мийте, відразу подрібніть за допомогою блендера.
  • Масу засипте двома кілограмами цукру і залийте літром теплої води.
  • Прикрийте марлею, приберіть в темне місце і перемішуйте два рази в день.
  • Через тиждень процідіть сік, але не викидайте мезгу.
  • Перелийте сік в чисту скляну ємність і щільно закрийте.
  • У мезгу додайте цукор, що залишився і воду, залиште ще на п’ять днів, процідіть.
  • Те, що процедили, змішайте з раніше приготовленою соком, закрийте і дайте постояти ще тиждень.
  • Через трубочку зцідіть рідина в чисту ємність і повторюйте ці дії щотижня, поки не закінчиться бродіння.
  • Пропустіть через марлю, розлийте по пляшках, дайте постояти три місяці, потім знову процідіть і можна вживати.

Загрузка...

З додаванням кориці

Домашнє вино з чорноплідної горобини з корицею чимось нагадує дорогий лікер. Виходить яскравий і пряний напій.

Необхідні продукти:

  • 5 кг горобини;
  • п’ять грам кориці;
  • чотири кілограми цукру;
  • пів-літри горілки.

Процес приготування:

  • Горобину перетворюємо у пюре будь-яким зручним способом.
  • У масу засипаємо цукор, корицю і добре все перемішуємо.
  • Поміщаємо в широку посудину, накриваємо тканиною і прибираємо в тепле місце.
  • Кожен день по 2-3 рази заважаємо вміст, а через 9 днів проціджуємо.
  • Отриманий сік покласти в бутель, закриваємо гідрозатворів і залишаємо на 40 днів.
  • Коли закінчиться процес бродіння, фільтруємо вино через марлю, змішуємо з горілкою, розливаємо по пляшках і витримуємо близько трьох місяців перед вживанням.
Спробуйте також:  Журавлинний морс — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з заморожених ягід

Саморобне вино можна приготувати і з заморожених ягід. Під час розморожування буде виділятися сік, він то і знадобиться.

Необхідні продукти:

  • три літри соку горобини;
  • 0,4 кг цукру;
  • 150 грам родзинок;
  • три літри води.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість соку з’єднайте з теплою водою, до 30 градусів, засипте цукор і заважайте, поки він не розчиниться.
  • Перелити все в широку ємність, кладемо родзинки, щільно закриваємо гідрозатворів і залишаємо до того, як повністю закінчиться процес бродіння.
  • Після цього вино проціджують, розливають по пляшках і забирається на зберігання.

Вино з чорноплідної горобини, приготоване в банку

 

Необхідні продукти:

  • кілограм цукру;
  • 100 грам родзинок;
  • півлітра води;
  • 700 грам горобини.

Процес приготування:

  • Ягоди перебити за допомогою комбайна і помістіть в чисту банку.
  • Залийте воду, додайте 300 грам цукру і родзинки.
  • Прикрийте ємність капроновою тканиною, зробивши в ній невеликий отвір, і поставте в тепле місце.
  • Зберігайте банку тиждень, кожен день, заважаючи і струшуючи вміст.
  • Через це час засипте ще 300 грам, перемішайте і знову закрийте.
  • Повторіть дії ще через сім днів, а через місяць всипте те, що залишилося від цукру, і залиште банку. Необхідно щоб ягоди опустилися на дно, а сам напій став досить прозорим.
  • Коли цієї станеться, процідіть вино і розлийте по пляшках.

 

Найпростіший рецепт домашнього вина

Необхідні продукти:

  • дві гвоздики;
  • один грам лимонної кислоти;
  • кілограм горобини;
  • літр води;
  • пів-літри горілки;
  • 100 грам цукру;
  • два грами кориці.

Процес приготування:

  • Ягоди переберіть, добре роздушіть, присипте зазначеною кількістю цукру, влийте дві склянки теплої води і поставте на плиту. Варіть близько 30 хвилин на слабкому вогні.
  • Коли суміш охолоне, відіжміть з неї сік. Макуха, який залишиться необхідно залити залишилася водою, присипати спеціями зі списку і теж варити півгодини, після цього остудити і ретельно віджати.
  • Змішайте обидва отриманих соку між собою, процідіть, влийте до них горілку, розлийте по пляшках і приберіть на зберігання.
Спробуйте також:  Як заварювати імбир правильно - 6 способів, як приготувати корисний напій

 

Кріплений напій з ягодами чорниці

Необхідні продукти:

  • кілограм чорниці і стільки ж горобини;
  • два літри горілки;
  • кілограм цукру.

Процес приготування:

  • У велику скляну ємність помістіть ягоди, засипте зазначеною кількістю цукру, влийте горілку або інший алкоголь такий же фортеці.
  • Добре потрусити тару, щоб цукор розподілився по ній рівномірно, і поставте в темне прохолодне місце на тиждень.
  • Протягом цього часу кожен день трусіть банку по два рази і залиште ще на два місяці. В цей період буде досить струшувати вміст не частіше 1-2 раз на сім днів.
  • Процідіть напій через марлю, розлийте по невеликих пляшках зі скла і приберіть на зберігання.

З листям вишні

Вітамінний склад вишневих листя доповнять напій корисними властивостями.

Необхідні продукти:

  • 100 грам листя вишневого дерева;
  • ложечка лимонної кислоти;
  • кілограм горобини;
  • стакан цукру;
  • літр води;
  • 500 мілілітрів горілки.

Процес приготування:

  • Ягоди промити, добре перемять і викласти в каструлю.
  • Додаємо до них вказану кількість листя вишні, заливаємо водою, ставимо на плиту і коли вміст закипить, робимо мінімальний рівень нагріву і варимо близько 30 хвилин.
  • Після цього суміш трохи охолоджуємо, проціджуємо в іншу чисту ємність, змішуємо з цукром і лимонною кислотою.
  • Отриману масу дуже ретельно перемішуємо, щоб цукор розподілився рівномірно, і знову ставимо на плиту.
  • Включаємо слабкий вогонь і варимо не більше 15 хвилин. Цього цілком вистачає, щоб кристали цукру повністю розчинилися.
  • Чекаємо охолодження, з’єднуємо з горілкою. Можна так само замість неї використовувати самогон, але він обов’язково повинен бути очищеним.
  • Перелити все в стерилізовану ємність, щільно прикривають і прибираємо в яке-небудь дуже прохолодне місце не менш ніж на три тижні, щоб напій встиг добре настоятися.
  • Через цей час вино вже цілком можна розлити по пляшках і вживати.
Спробуйте також:  Кисіль - 12 рецептів приготування
Загрузка...